AJAX

nemoze sa stas ze prostrednictvom AJAXU si clovek bude moct otvorit nejaky subor na servery? asi to je blbost
Podle toho co jsem zatim vyzkoumal, tak je mozne pomoci ajaxu otevrit jakykoli soubor z internetu. Ale zpusob otvirani je identicky s jakymkoli jinym zpusobem otvirani (v php fopen, zadani v prohlizeci). Tudiz neni mozne pomoci ajaxu ziskat zdrojovy kod phpcka.
1) nevím, proč s AJAXem chodíš do fóra PHP?
2) AJAX komunikuje se skripty na serveru, takže pokud AJAXem zavoláš skript, který otevírá soubor, tak ho otevře.

BTW: AJAX je jen prostředek, všechnu práci stejně udělá serverový skript.
Co já vím, tak AJAX je založený na JavaScriptovém objektu XMLHttpRequest, který se chová jako prohlížeč. Tedy odešle požadavek na data, počká, co se stane a případně s daty, co dostane, něco udělá. To je celé. Z toho plyne všechno ostatní. Tedy pokud jsi schopen prohlížečem někde něco stáhnout, prohlídnout a podobně, tak to AJAX zvládne taky.
Navíc většina prohlížečů ani nedovolí AJAXu přistoupit na jiný server nez ze kterého stahuje veškeré info (HTML,JS) k zobrazení stránky :) Takze opravdu se bát nemusíš. Na zjištění php kodu to nestačí. ! :-D

btw.:jesltli chces zjitit php kod tak jsem nekde na netu videl nejaky program ktery by to mel nejak zjistit (bylo to nekde mylsim ke stahnuti, ale nezkousel jsem to). A nejspis to funguje ne tom principu ze to zkousi tak dlouho ruzne veci az to vytvori neco podobneho:)