dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je možné dostat soubor větší než 2MB na webzdarma bez využití nějakého externího ftp klienta (TC apod.) pomocí ftp funkcí v php nebo tak nějak...
díky za odpovědi
(ale poprosil bych o konstruktivní odpovědi, ne o kecy typu to nefunguje google?, nebo to už se tu řešilo.. to se tu neřešilo, resp. pokud ano nikam to nevedlo nebo to nelze pomocí vyhledání najít a google nepomohl)
Nejsem masochista a tak webové rozhraní nepoužívám, ale tuším, že limit byl změněn, aktuální hodnota by nyní měla být 5MB, takže to podle mého možné je.
<HTML>Přesně tak, současný limit pro správce je 5MB.</HTML>
Abychom se pak vyhli opravene otazce: jestli je mozne poslat vetsi nez 5MB, tak v tomto pripade je odpoved NE.
Je to dano v nastaveni. A proc nelze takto prenest treba 20MB? Naproti od prime FTP komunikace (Total commander a spol) vyuzivaji webove aplikace docasny adresar, kde se soubor nejdrive ulozi a pak nasledne odesle na prislusne misto. A jelikoz docasny adresar ma taky urcite omezeni, je proto standardne nastaveno tak nizka hodnota. Ten soubor neni totiz jediny, kdo se zdrzuje v tempu ;)
JPDorin (dorin.wz.cz)
Limit je schvalne. Zatizeni dratu se pocita: LIDE x DATA = drat.
Cili, kdyz 300 lidi online (coz je u wz.cz dost realne), 30 z nich klikne na 2MB soubor, tak mas prenos 600MB/s coz je na hranici dratu a k tomu jeste 270 zajemcu o stranky.
Navic, pri takove zatezi, kdyz nahravas vetsi soubor, tak se stava, ze nahravani vypadne a muzes nahravat znova.
Je mozne soubor rozdelit rar/zip s kompresi zadna/store na vice mensich, treba 2MB.
peta: wow, parádní výpočet, myslím ten 30 lidí × 2 MB = 600 MB/s… mimochodem takový datový tok bych teda chtěl vidět – možná na LANce, ale to ještě ne na mojí, protože mám „jenom“ 1 Gbit/s (= 125 MB/s).
Jinak je podle mě taky potřeba vzít v úvahu, že ne každý stahuje/nahrává 2 MB za 1 sekundu. Navíc tady se mluví – pokud dobře čtu – o posílání dat na server a nemá smysl dávat dohromady download + upload.
Ale zpět k tématu, napadlo mě ještě jedno řešení (akorát jsem to radši nezkoušel) – jednoduchý php skript na POST upload a .htaccess s těmito řádky:
php_value upload_max_filesize 10M # max. velikost souboru
php_value post_max_size 50M # max. velikost všech uploadovaných souborů
php_value memory_limit 70M # zvýšení limitu paměti, aby mohlo php pracovat s tolika daty
mr.mare:
"php_value upload_max_filesize 10M # max. velikost souboru
php_value post_max_size 50M # max. velikost všech uploadovaných souborů
php_value memory_limit 70M # zvýšení limitu paměti, aby mohlo php pracovat s tolika daty"
mám takové zlé tušení, že tohle nepůjde. Pokud by to šlo, tak už by to všichni používali a "zbourali" by s tím server.
Tom: pravda, pravda, nakonec jsem to zkusil a mají to tu pohlídaný dobře, narozdíl od ic, kde to funguje (!). Nastavit ty hodnoty jde v pohodě, aspoň podle toho, co říká phpinfo(), ale při nahrávání to server stopne. Je vidět, že tady admini přemýšlí :-)