Veľké množstvo skriptov

Zdravím.
Asi pred 1 rokom a 4 mesiacmi som začal pracovať na stránke s názvom Aloha. Malo to slúžiť pre tvorenie webu, ale sa to trochu zaplietlo a teraz je to prispôsobené na hocičo.

Ale keď som to dal na internet, stránka sa správala inak ako na localhoste. S tým som síce počítal, no objavili sa tam také problémy s PHP, ktoré s mi nepodarili vyriešiť.

A tak som sa rozhodol, že celú (úplne kompletnú) ponúknem voľne na stiahnutie. Ak by niekto niečo potreboval z PHP a pod. Je tam toho hodne, má 60 súborov (PHP) a dokopy 12 719 riadkov. Tu je adresa (sa otvorí zip súbor):

http://easysoft.exofire.net/download.php
Zdar, a muzu se zeptat o cem ta stranka vlastne je? Kdyz sam to pises tak ji nechcu stahovat, jenom by me bylo možna třeba lepší rozepsat jaké problémy se ti nepodarilo vyresit atd.... :)

(jestli je muj prispevek nevhodny tak jej ignorujte :) )
Freeze, asi si celkom dobre nepochopil prečo som ju dal na stiahnutie. Mne je vlastne už len ako zdroj skriptov php. No a tak som si povedal, že by som ju mohol ponúknuť voľne na stiahnutie, ak by sa niekomu ničo odtiaľ zišlo.

To je všetko
Matej Tomcik: to ti nestaci hadky na JakNaWeb? ze se vsude vnucujes?

jako nic proti tomu ze nekdo da volne ke stazeni zdrojovy skripty neceho, to i docela chvalim jako ideu.

ale davat skripty technologicky 5 let stary, bez poradnyho zabezpeceni, v podstate bez moznosti to rozbehat na novym PHP, mi prijde trochu mimo.

navic ta aloha je velice jednoucelova, neumoznuje vpodstate zadny prizpusobeni potrebam uzivatele.

to je neco jako kdyby si uverejnil zdrojovy kody MSDOS 3.0
MikeFX, ak si myslíš že sa vnucujem, tak si na omyle, len som nechcel urobiť jednu vec. Kliknúť na priečinok "Aloha" a stlačiť "Delete". Vieš, ty si asi nikdy neurobil takú stránku, ku ktorej by si cítil niečo viac ako len ku skriptom.

Ja ťa nenútim si ju stiahnuť. Je pre tých ktorým by sa niečo odtiaľ zišlo. Myslíš si, že je odtiaľ všetko "technologicky" staré. Za to, že som použil $HTTP_POST_VARS namiesto $_POST a neuľahčil som si tak prácu, za čo ma teraz asi kritizuješ, tak za to si myslíš, že je stránka stará?

Ako si spomenul, že moja stránka je "ucelená", tak nemyslím si, že každý druhý človek má zo svojej stránky šrotovník, kde je všetko poprehadzované a tak. A k tomu zabezpečeniu. Ja asi nie som taký dobrý ako ty, s tebou sa nemôžem porovnávať, kdeže. Tá Vaša bezpečnosť, už vidím, ako by niekto chcel napadnúť tú stránku.

PS: "bez moznosti to rozbehat na novym PHP"?! Tým chceš povedať, že na webzdarma majú staré PHP? Tá stránka je aj na wz a ide bez chýb. Takže asi má wz staré PHP alebo si nemal čo napísať do tvojho úsudku. To skôr tvoja stránka je tak trochu vedľa, keď v hlavičke nemáš ani doctype.
Hm, zato ty mas straky z designoveho hlediska celkem slusne, ale za neslusne povazuju dementni! okenko, ktere mi řekně ze nepouzivam MSIE. z několika duvodu:
1.to vim, ze nepouzivam MSIE a vim ze pouzivat nebudu (opet nekolik dudovu)
2.proc to tam je? dobry duvod neznam. Propagace IE je zbytecna. Neznam nikoho, kdo by si IE dobrovolne! vybral jako svuj vychozi prohlizec.
3.nemyslím že je vhodné 'trestat' uživatele lepších! webových prohlížečů než je IE nějakou posranou tabulkou.
4.... atd...

mimochodem kdyz nekde davas screenshoty webu tak bych doporucoval! davat screenshoty bez vyhlazování pisma. (nejen proto,ze je napr.na woknech vypnute (vistu nepocitam, to neni system ale @!#$))
Jinak sry .... rozepsal jsem se o blbostech ... za nove php se povazuje php 5. Nikoli php 4,ktere je na wz (myslim ze ve chvili kdy bude php5 definitivne srovnano s malicko rychlejsim starsim bratrickem 4kou tak i wz by mohlo prejit na 5ku :-D )
Už ma nechajte na pokoji. Na radosť "MikeFX" som Aloha zmazal, už sa nedá stiahnuť.

A ja používam WIE 7.0 a som s ním spokojný. Iný by som nechcel, tak sa do mňa nestarajte, aký prehliadač je pre MŇA najlepší. Ja to viem sám!
Myslim ze volba prohlizece je na kazdem uzivateli. Verim, ze nekomu to muze vyhovovat. Ja si vsak radsi dam prednost prohlizecum, ktere vykresluji (aspon z velke casti) podle stanrdardu.

Ze to nejde stahnout mi nevadi, jedine co me trochu zajimalo bylo to, jestli svoje vykreslovani grafu(mas to tam nekde na webu) delas pres php obrazky nebo pres svg :-D
Zdar Freeze,
to že ti to nejde stiahnuť je preto, že som to odtiaľ zmazal, lebo pán MikeFX mal pripomienky. Ja to doma stále mám.

A ten graf, to je urobené cez php, ak chceš tak ti to pošlem, náhodou to funguje ;-)
Matej Tomčík:
"lebo pán MikeFX mal pripomienky" a kvůli připomínkám jednoho člověka jsi stáhnul soubor k downloadu? Hmm ... tak kdybych musel něco stahovat pokaždé, když mi někdo napíše, že se mu to nelíbí, tak už bych na internetu neměl ani email ;)

No a malej dotaz:
Pro nás, non M$ uživatele máš na webu text obsahující mj. "I decided, that you use Firefox." (Jsem rozhodnutý, že používáš Firefox). Nějak jsem nepochopil význam této věty... :)

Freeze: jak jistě vidíš, web je kompletně M$ like, takže je celkem logické, že graf (který jsem mimochodem na webu nikde nezahlédl ;) ) přes SVG nebude, protože IE formát SVG nepodporuje a jen tak asi podporovat nebude.
=Tom=
No to me nenapadlo , spis abych rekl pravdu povazoval jsem IE7 (ktere nevlastnim protoze jaksi nemuzu mit IE6 a IE7 na jednom stroji) za schopnejsi nez je.... myslel jsem ze svg zvlada... Asi nejsem jeste dost informovany o IE7, mimochodem zvlada neco jaku pluginy? :)

=Matej Tomčik=
Jak jsem rikal, me je celkem jedno proc si to smazal, ale kvuli jednomu cloveku je to opradu trochu silene.... xD ...
Mimochodem na ten graf jsem se ptal protoze vypada celkem dobre. Posilat to nemusis, stahnout jsem si to chtel jenom proto,abych zjistil jeslti drtis obrazky v php nebo vykreslujes svg:) (protoze svg ma jednu zasadni vyhodu => nemusi se kvuli nemu smazit procesor na serveru(ktery se stejne obcas uz smazi kvuli captcha apod. :) <=> tak nechcu pridelavat dalsi vytizeni :) otazkou je zobrazitelnost svg v IE7 :) ))
=Tom=
S tým "decided" máš pravdu, mal som totižto na mysli vetu "Som rozhodnutý o tom, že používate Firefox" a nie "Myslím si, že používate Firefox", jednoduché, nie?
A mám pre teba jednu novinku, SVG ide aj v IE 6 ;-)
“Možno mi to ide len preto, že som si nainštaloval Inkscape, možno mal nejaký plugin, lebo inak nič na SVG grafiku asi nemám.„

PS: S časťou "lebo pán MikeFX mal pripomienky" máš asi pravdu. Asi jedinú pravdu v tvojom komentári.

=Freeze=
No ak vykreslenie obrázka cez PHP smaží procesor, tak potom neviem prečo vlastne webzdarma podporuje tieto funkcie. Mne je to vlastne jedno, hlavne, že to funguje.

PS: Microsoft forever!
Tak to asi vlastním nějakou rozbitou verzi, protože mě IE6 na WinXP svg opravdu nepřekousne :-/ a odvahu nainstalovat IE7 jsem ještě nenašel, takže inforamaci o tom, že sedmička SVG nepodporuje jsem se dočetl někde na MSDN (včetně toho, že svg bude až v IE8), takže jak to je?!.

No jo, že se divím - vždyť je to software od MS a tam platí že co kopie, to originál ;)
No tak ťa asi prekvapím, že keď použiješ Adobe SVG Viewer, tak sa ti zobrazí svg aj v IE. A nehovor, že inštalovať ďalšie pluginy je blbosť, pretože Firefox, nehovorím teraz o Opere, trebe doplniť veľkým množstvom pluginov, aby sa stránka normálne zobrazila. Ani swf to nepodporovalo (ako to je v nových verziách to neviem, ale viem, že plugin pre swf si bolo treba stiahnuť).

PS: Internet Explorer 7.0 je min. 100x lepší ako akýkoľvek iný prehliadač.
"Internet Explorer 7.0 je min. 100x lepší ako akýkoľvek iný prehliadač."
Tak to mě prosím pouč. Čím ti IE7 tak učarovalo, že jej prohlašuješ za nejlepší prohlížeč?

Abych předešel Flame: ptám se z pouhé zvědavosti, rozvracet pozici IE nebudu...
No vzhledem k tomu, že (podle toho co máš na webu) předpokládám, že máš nějaké zkušenosti s tvorbou stránek tak ti mozna doslo, co musis udelat napr v css stylech jinak (napr neco funguje vsude krome ie, ... jeslti chces tak ti poslu obrazek jak ie 6 dela odsazni u floatu atd. ... , nadruhou stranu neketere pitome filtry zase jenom v ie(ale filtry jsou pitomost) ). (IE7 jsem mel jenom chvili na jinem pc takze nemuzu tolik srovnavat, ale zasadni zmeny(krome vzhledu) jsem orpoti 6 nezaznamenal ... )
No ja sám podľa seba usudzujem, že IE zobrazuje stránky najlepšie, ale s tým mnoho ľudí nesúhlasí, ja sa pokúšam robiť stránky tak aby šli všade približne rovanko, čo sa samozrejme nie vždy tak ľahko dá, ale čo už.
Ty si vraj zmeny v IE 7 oproti IE 6 nezaznamenal. No ja áno. Podľa mňa sa IE 7 približuje zatracovaným štandardom, ale svoj imidž si stále zanecháva, čo je veľmi dobre (bgsound v IE 7 stále funguje, vieš koľko stránok to využíva? ;))
Hm, tak nevim kolik stranek to vyuziva, ale ja to povazuju za prasarnu. Pochopim to u stranek nejakych hudebnich skupin(tam je dokonce vetsinou dokonce vyber a neco jako ovladani prehravane hudby) ale nechapu proc to musi byt napr u nejakych blogu..... navic vetsina lidi co znam poslouhca hudbu u prace i ve volnem case => nepotesi urcite nikoho kdyz se najednou biji 2 ruzne hudby. (pri praci s panely (ktere microsoft povazoval kdysi za blbost a az ve verzi ie7 pochopil ze je to dobra vec) to muze byt jeste horsi...(3 zvuky me dokazi 'vytocit' :-D ) )

Je pravda ze ie7 byl krok smerem ke standardum ,ale myslim ze ne zase tak velky jak jsem ocekaval ... (jenom cekam az bude nove gecko :-D )
Matej Tomčík (matejtomcik.xf.cz)
nevim, co je aloha, nikam jsem se nedostal.
Nahore v prvni zprave jsi nerekl to podstatne, co bys rad.
Chces s necim pomoci?
Nebo poskytujes kody na nejaky CMS Aloha, ktery muzeme videt a otestovat kde?
Nebo, o co ti vlastne bezi?

Na te strance je jeden odkaz s htaccess autentizaci. Coz je celkem nezabezpecene pripojeni posilani hesla.
Coz by ani tak neva, pro zacatecniky, kdyby to melo take presmerovani pri zmacknuti Cancel. Bohuzel to napise skaredou hlasku v anglictine. (da se resit tez pres htaccess).
Dal uz videt nemusim, abych si myslel sve.

Neber to osobne. Ja mam totiz v praci odkaz na webstag, kde je presne totez, presne bez presmerovani a co horsi, neni tam odhlasovaci tlacitko.
Celkem mne to toci, protoze se to tezce vysvetluje studentum, proc to tam neni. A ja se na ten server nedostanu, ze bych to zmenil. Proste mne to stve byt tak bezmocnej a kdyz vidim i to tve tak, s prominutim, odflaknute...
Chudaci uzivatele.