Dotaz

Složky a soubory na stránky přetahuji přes Total Comander, ale v poslední době jsem zjistila, že měl kdokoli přístup na mé stránky a musela jsem je pořád opravovat. Ráda bych měla stránky zabezpečené, ale jednoduše ovladatelné, abych časté změny nemusela složitě přetahovat. Byka bych ráda, kdybych mohla stránky vytvořené ve Front Page upravovat pouze po najetí na stránku na webu a nahlášení jména a hesla, které bude zašifrované pro veřejnost a "vykuky". Teˇˇd mě to stálo nový hardware, počítač byl i zavirovaný a nechtěla bych to opakovat. Navíc je to ztráta času. Prosím, pomozte mi! Předem děkuji za podporu v této oblasti!

Jarmila
Asi by to chtělo podrobnější komunikaci protože to,co je tu napsané je mírně řečeno posunuto mimo realitu.

1. pokud se v FTP klientu TotalCommandera v parametrech připojení uloží také heslo pak každý kdo má přístup k počítači se může k účtu připojit - řešení je neukládat heslo - TC se na něj zeptá.

2. komunikace může být i zabezpečená - pak nejde heslo ani zjistit z odposlechnuté komunikace

3. pokud budou stránky tvořené ve FrontPage umístěny v adresáři na pevném disku, který bude odpovídat tomu, co je na webu lze pomocí TC oba adresáře porovnat a přenést jen soubory, které na druhé straně chybí.

4. To, že viry poškozují hardware patřilo vždy do oblasti mýtů, myslím, že se to ještě nezměnilo

5 Virové a jiné podobné nebezpečí je potřeba zajistit jinak - instalací antivirového programu
PS: další eventuální diskuzi na toto téma by bylo vhodné vést v nějaké vhodnější sekci - PHP se na to moc nehodí
hm?

jak napsal ds : neukladej nikam heslo (pokud k tomu stroji ma pristup vic lidi nez ty...)

nevim jak chces udelat upravovani stranek z frontpage primo na webu, podivej se po nejakych on-line wysiwyg editorech na webu ...

neni mi jasne jak te mohlo par viru stat novy hardware ... vzdycky se da disk zformatovat(krajni moznost) a vsechno je ok.