exec(), system(), passthru() - on WINDOWS

Jak fungují/nefungují tyto funkce na windowsech?

<povídání class="podrobný popis problému">
Mám nainstalované EasyPHP (balík s PHP a Apache atd.) a prostě jsem to nerozběhal, nevyhodilo to nikdy žádnou chybu ale taky to nikdy neudělalo nic, čeho bych si všimnul. Zkusil jsem takhle volat normální externí program (tuším IrfanView): nic (umí totiž upravovat fotky přes commandline a říkal jsem si, že by to bylo šikovné, strčit mu přes PHP fotku a upravit si ji, lepší než ty vestavěný obrázkový funkce). Zkusil jsem volat jednoduchej COM co jsem si naasembleřil, kterej se spustí, vytvoří malej textovej soubor a ukončí se: nic, žádná chyba a soubor nikde... (když ten COM spustim normálně, tak to ten soubor vytvoří).
</povídání>

Máte s tím někdo zkušenost?
Tyto prikazy pracuji na urovni prikazoveho radku. Tedy aplikace, ktere se daji pouzit, jsou jen konzolove aplikace bez grafickeho UI. No a vysledkem techto prikazu je pak textovy vystup z aplikace. Tedy to, co aplikace vyplivne na prikazovy radek.
Takze irfanView urcite nebude fungovat.

Prikladem pouziti je treba prikaz ping, tracert, ipconfig a podobne aplikace, ktere se spousti vyhradne z konzole.
<HTML>Nejak nechapu na co se vlastne ptas..
Podle vety: "Mám nainstalované EasyPHP (balík s PHP a Apache atd.) a prostě jsem to nerozběhal" soudim ze ti nejede PHP ale zbytek mi do toho nejak nesedi</HTML>
Myslí tím, že nerozběhal ty funkce z předmětu vlákna.
<HTML>http://cz2.php.net/manual/en/function.exec.php#57538</HTML>