Apache+PHP na Flash disku...

mate s tim nekdo pls zkusenosti? vcera sem to zkousel a docela se i zadarilo, jenomze sem pouzil instalatory apache a php a ty si nejspis hodili i nejake soubory na HDD takze mi to u jinych kompu nechodi:(

a kdyz sem se to pokousel zprovoznit z tech archivu(bo jak to mam nazvat, proste ne z instalatoru;)) tak mi tam zase chyby ty spousteci soubory, takze nevim jak ten apache zapnou:(

thx za kazdy nakopnuti
No je pravda, ze apache a php se nemusi instalovat. A taky nic nezapisuji do registru (snad krome aktivace sluzeb, ale to je nepodstatne). Ale nevim, jestli bude fungovat portovani. Ono je potreba prihlizet ke dvema vecem. 1) PHP potrebuje nejake soubory v systemovem adresari windowsu. Tim se portace vylucuje. Ale myslim, ze by se to dalo obejit. 2) Samotny konfiguracni soubor httpd.conf. Pripadne i php.ini. Kdyz se podivas do jejich obsahu, tak uvidis, ze tam obsahuje ruzne cesty k nejakym souborum. Flaska se muze pripojovat na ruzne pismena, takze tim zpusobis neplatnost cest v konfiguraci. Ale zase si myslim, ze by se to dalo obejit, ale jen si myslim. Nezkousel jsem cesty zadavat relativne.

Jinak klidne si instalacku a jeho obsah pouzij. Instalacka nedela nic nez, ze jen nakopiruje soubory a upravi htppd.conf.
omlouvam se, asi sem se mel trosicku vic rezepsat...

-v httpd.conf problem s cetama neni, adresy jako "/neco/Apache" apache zkousne bez problemu(cimz odpada problem s menicimi se pismeny disku)
//navic sem to zkousel prepisovat rucne na absolutni cesty(a menil jsem pismenka flashky) a stejne to nefungovalo

-mam to nastaveny pro jistotu na portu 8080, pac mi to na tom kompu na kterym se to zprovoznoval neco blokovalo

-bez kopirovani potrebnejch souboru do adresare windows to fungovat musi, pac uz jsem to jednou videl zprovozneny(jenze sem si nejak nesti udelat kopii konfiguracnich souboru)
davam jeste k dispozici httpd.conf, treba sem neco prehlid.
http://asd.webz.cz/httpd.txt
http://portableapps.com/node/807
=D
thx
EasyPHP se dá bez problémů nainstalovat na flashdisk (píšou to na stránkách a je to pravda). Jen je potřeba dávat bacha na zpožděný zápis.