Zjištění prohlížeče z User-agent

Na webzdarma nefunguje funkce get_browser pro zjištění prohlížeče z user_agent.
http://cz.php.net/manual/en/function.get-browser.php

Neznáte někdo alternativní řešení, jak tato data jednoduše z user_agent zjistit?

Našel jsem o tomhle článek na interval.cz (http://interval.cz/clanky/statistika-pristupu-v-php-detekce-prohlizece/), ale tam byly trochu neaktuální informace a celé řešení bylo neobratné. Raději bych nějaké rychlé řešení pomocí PHP skriptu, podobně jako je funkce get_browser. Můžete mi někdo poradit?
Hm, to ti nestaci promenna $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] ? :) Tam toho mas o prohlizeci docela dost ;)
Nestačí, chci právě nějaké hotové řešení, které odtud umí vytáhnout konkrétní data, abych z nich mohl dále dělat např. statistiky přístupů, různé grafy atd.
Hm, vzdyt v te promenne mas skoro vsechno .. nazev prohlizece a jeho verzi , jadro a jeho verzi a jeste nejake hovadiny;)

co myslis konkretnimi daty? :)

btw: ale pokud chces udelat statistiky treba i rozliseni obrazovky tak budes muset pouzit JS , protoze php se k temhle vecem nedostane ;)
Kdyz umis programovat PHP, tak si udelej vlastni. Neni problem z HTTP_USER_AGENT vypreparovat potrebna data. Jen vedet jak se prohlizece identifikuji.
Rád bych si udělal vlastní, ale bohužel nevím, jak se různé prohlížeče identifikují a na kterém místě je u kterého prohlížeče jeho verze...

Možný user-agent je např.:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 2000) Opera 6.0
Není jasné, jestli má uživatel Mozillu, MSIE 5.0 nebo Operu 6.0. Je to tím, že Opera 6 si tam MSIE 5.0 přidává. Bohužel nevím, jak můžu zjistit tyto výjimky u všech různých verzí prohlížečů, tak abych mohl jednoznačně určit o který prohlížeč jde.

Nechtěl bych zbytečně ztrácet čas nad něčím, co už je udělané lépe, než bych to udělal já a tak jsem se zeptal, jestli třeba o něčem nevíte.
hezky seznam je treba na http://www.user-agents.org/
Nakonec jsem vytvořil vlastní funkce. Na internetu jsem posbíral různé regulární výrazy a napsal jsem o tom článek. Pokud by to někoho zajímalo, tak tady:
http://programy.wz.cz/clanky/24-php-zjisteni-prohlizece-a-os-z-useragent/
Tady je docela divoký skript. NEZKOUŠEL jsem:

http://techpatterns.com/downloads/scripts/browser_detection_php_ar.txt

Odkaz nalezen v tomto článku dole: http://techpatterns.com/downloads/php_browser_detection.php
jo, tenhle divokej skript používám, je to celkem pohodlný a funguje to dobře :-) bál jsem se že to zpomalí načítání stránky, ale neni to znatelné.