Postesknutí nad neustálou inicializací (dříve napad)

Zdravim..
nejaky patek jiz delam s php a Zend frameworkem.. ale uz me na php stve, ze kdyz zmacknu F5, tak se vsechno konstruuje a na konci stranky se to zase zborti. Vsechno. Vsechny objekty, vsechny spojeni s db,.. napadlo me.. coz takhle ukladat objekty, spojeni s db do nejake cache? nebo do session? napr spojeni s databazi.. da se dat do session? tohle se zda byt sice zbytecne, pokud existuje persistentni spojeni s databazi, ale co objekty? Vzdyt pri refreshi to vsechno jede znovu a znovu.. Da se to nejak uskladnit? Vzdyt.. mit uskladnene nektere objekty by nemuselo byt tak spatne, co myslite? Kamarad mi neco povidal o jsp. Nikdy jsem v tom nedelal. Rikal, ze jsp jsou lepsi, protoze si tam muzu davat objekty do session .. co myslite
<HTML>Pointa ukládání objektů je poněkud nejasná. Samozřejmě je můžete serializovat a hodit do session. A při načítání deserializovat. Ale nemůžete session přeplnit. Navíc - máte jistotu, že se uživatel na vaše stránky v průběhu platnosti session vrátí?

Co se týče spojení. Pro každé zavolání skriptu se vytvoří vlákno. Databázová spojení patří vláknu - po ukončení vlákna se přeruší. To je vlastnost systému, ne PHP. (A pro šťouraly - neznám systém, který by se tak nechoval). Takže bohužel spojení si neschováte, neboť jej po skončení skriptu natvrdo zruší systém.

A závěrem: PHP skript, který <strong>něco</strong> dělá, stejně ztrácí nejvíce času na své činnosti, než na inicializacích atd.

<small>Změněn nadpis, napad má tady každý *</small></HTML>