URL odkaz pomocí proměné. (Máte lepší nápad?)

DD, zná někdo jednodušší způsob než ten co napadá mě?
Mám zpracovanou galerii fotek ve které jsou umístěny výpisy jednotlivých galerii na webu.

Již mám hotový skript který načte z určitého adresáře fotky ty dle nastaveni upraví a pošle na výstup. Můj problém spočívá v tom že nechci tento skript kopírovat stále dokola a navádět k němu jednotlivé linky, chtěl jen měnit URL složky ve které jsou „uskladněny“ obrázky.


Tohle jsem vyřešil pomoci proměnné ve způsobu: soubor s galeriemi kde pomoci tlačítka ve formuláři odešle „cestu k fotkám“ do skriptu s náhledy galeriemi. Podle mě je to dost složité a taky si myslím že opakovat několikrát na stránce „<form>….. </form>“ není to ořechové.
<HTML>Je takový problém generovat <code><a href="...?...=...&amp;...=..."></code> ?</HTML>
Imho zalezi, jak moc 'dokonale' to chces mit ;) ...

Teoreticky staci index s 1 parametrem, ktery bude urcovat umisteni fotek (nazev slozky, ..) - ! nesmi se ale zapomenout na osetreni pohybu napr. do nadrazenych slozek napr.: index.php?path=../../ :)

zdokonaleni : (jenom navrh)
Kdyz ale budes resit svoji galerii takto, tak si navstevnik otevre treba fotku http://example.net/galerie/nazev_akce/1023.jpg a pokud bude chtit zobrazit ostatni fotky, tak prvni co udela (imho) bude, ze smaze nazev fotky a zustane mu jen http://example.net/galerie/nazev_akce/ - a to by mu hodilo 403-forbidden .. takze bych stejne do kazde slozky doplnil soubor, ktery uzivatele presmeruje na hlavni index s tim, ze jako parametr posle svoje aktualni umisteni ve filesystemu ...
No ještě vám to přiblížím jak to ve skutečnosti vypadá....


http://sdhstity.wz.cz/priklad/nahledy.php


ponechte nastavenou složku "galerie"
Potřeboval bych nějaký skript který by mi odesílal proměnou (místo toho formuláře) nemam tušeni jak to udělat v tom je můj problém.
to myslíš tohle:
http://sdhstity.wz.cz/priklad/index.php?data=galerie
?
Jak pise ds .. ->
$_GET['path'] - odpovida - index.php?path=galerie
jak píše Freeze, někde ve skriptu index.php by mělo být $promenna=$_GET['data'] a to vykousne s předávaného URL potřebnou proměnnou, vsadil bych se, že to tam teď není, ale rozhodně by bylo vhodné to takhle ošetřit
Panove o5 jste me překvapili :) dik moc!
to my ne, to Nípal. prosím

Autor: Nípal (moderátor)
Datum: 04. 05. 2008 09:29

Je takový problém generovat <a href="...?...=...&...=..."> ?

jen se asi vyjadřuje nějak nesrozumitelně
jo jo to je pravda :) Jeho názor sem nepochopil :D