Kdyz ne mail() tak co?

Funkce mail() je zde omezena, fsockopen() take. Muze mi nekdo poradit, jak z webzdarma posilat na muj e-mail zpravu pokazde, kdyz uzivatel navstivi stranku?
- Zatim to delam tak, ze z index.php presmeruji na mailer.php, ktery mam na jinem serveru, kde mail() neni omezen, a pak presmeruji zpatky sem na webzdarma na stranka.html. Radeji bych to ale vsechno resil na webzdarma.cz. A navic se mi nelibi vracet se na jinou stranku nez vychozi :-(.
Asi jste ještě neobjevil kouzlo externího volání skriptu.
Princip spočívá v tom, co dělaji prohlížeče s externími prvky jako obrázek, javascript, atd. Ty nedělaji nic jiného, než že pošlou požadavek na stažení obrázku nebo js. Tak proč to nepoužít i na PHP?
Stačí prostě spustit PHP přes src atributy. Třeba: <img src="http://www.domena.tld/mailer.php">. Akorát to nahlásí jako neexistující nebo špatný obrázek. Pokud mu ten obrázek nedodáte.
<HTML>Tomík: Taky může ten cizí mailer.php načíst přes fopen ;)
jz77f: Jaká je pointa zaspamované emailové schránky?</HTML>
O fopen() jsem uvazoval, je tady ve foru popsano, jak ji povolit. .. Jak jsem psal, nejradeji bych to resil jen v ramci webzdarma.cz, bez ciziho serveru. Ale asi to nepujde.
Ten tip se spoustenim PHP pres src je dobry. Dekuji.
Dekuji vam obema!
=jz77f=
Správně jsi pochopil, že pro posílání e-mailu je v php opravdu jen jedna funkce - mail(). A i kdyby existovala druhá, určitě by byla také omezena na stejný počet (10) e-mailů za hodinu ;)

Nebylo by lepší každý návštěvníkův přístup místo posílání e-mailu třeba jen ukládat do databáze a e-mail se "seznamem" návštěvníků posílat jen každou noc? ;) Vyřešil bys tím i nutnost použítí maileru jinde než na wz :)
Freeze (dreamer.kvalitne.cz)
V php existuje nekolik funkci a knihovem pro odesilani mailu.

jz77f (ln.webzdarma.cz)
Kdyz ne mail() tak co?
RSS?
=peta=
..několik funkci.. (uživatelsky napsaných), které pouze suplují mail() přímým otevíráním socketů..

..knihoven pro odesilani mailu.., které buď využívají funkci mail() nebo již dříve zmíněnou uživatelskou funkci pracující s poštou přes socket.. ;)
A je funkce mail() ještě vůbec funkční? Já ji používám na odeslání informace o tom, když mi na diskusní fórum někdo vloží nový příspěvek. A už zhruba rok mi žádný mail nepřišel.

A opravdu to není tím, že by rok nikdo nic nenapsal :p

Jen se objeví warning....

Warning: mail() has been disabled for security reasons in /3w/wz.cz/z/zx-spectrum/forum.php on line 179
<HTML>2Pavero: co praví tvé phpinfo? Mám jeden web na stejném serveru jako ty a v phpinfo mail mezi zakázanými funkcemi nemám (verzi php mám 4.3.4) a odesílání mi funguje. Mail vidím (i když nevím proč) v zakázaných jen na serveru, kde je již php5 (http://mt.wz.cz/info.php).</HTML>
to Thalia: no jo, je to tak, funkce mail() je uvedena v disable_functions.

http://zx-spectrum.wz.cz/info.php
na serveru, kde mám stránky je verze 5.2.6
Je nějaké oficiální vysvětlení, proč na serverech s php5 je blokováná funkce mail()?