S čím to souvisí a jak na to?

Zdravím,

mohl by mi někdo, prosím, poradit, s čím souvisí následující a jak na to? Zobrazuje se mi to v záhlaví stránek: www.paintball-tnv.wz.cz provozovaných na Wordpress:

Warning: is_writable(): open_basedir restriction in effect. File(/3w/logs/php_log) is not within the allowed path. (from /3w/wz.cz/p/paintball-tnv) in /3w/wz.cz/p/paintball-tnv/wp-includes/wp-db.php on line 199

Díky za info.
<HTML>A co je v souboru wp-includes/wp-db.php na (a okolo) řádku 199?</HTML>
ř. 198: $log_file = @ini_get('error_log');
ř. 199: if ( !empty($log_file) && ('syslog' != $log_file) && !is_writable($log_file) )
ř. 200: $log_error = false;
A tebe nezaráží nic na tom faktu, že máš zdrojový kód reklamy před zdrojákem stránky? Tudíž že asi do wordpressu vkládáš tu reklamu blbě?
? a? S nastavením reklamy jsem nic nedělal. V nastavení je zapnuto zobrazení na stránce nahoře. Do teď vše fungovalo bez probému (rok).

A kde to mám jako změnit? v index.php? Tam si přeci WZ doplní tu reklamu opět na stejné místo, jakmile ten soubor nakopíruju zpět na server.
Teď máš (pro změnu) tu reklamu na konci stránky - ale je taky mimo zdroják. Musíš kód reklamy buď vložit do stránky pomocí include anebo přímo nakopírovat zdroják reklamy do patřičného souboru (někam do patky stránky). V nastavení reklamy si nastav - nahoře - a zadej cestu k relativnímu souboru s reklamou (musíš jej vytvořit a nahrát na server).
Možná jsi na serveru, který nemá dneska svůj den - stránka se načítá neuvěřitelně dlouho a tu znakovou sadu jsi měl předtím správně - nevím co jsi s tím prováděl.
<HTML><i>Možná jsi na serveru, který nemá dneska svůj den</i><br>
Jojo, je na něm.</HTML>
<HTML>Tak mi ta stránka naběhla konečně a tu hlášku tam nevidím.Já bych řekla, že to bude mít taky souvislost s tím dnešním problémkem na serveru...</HTML>
Já se znakovou stránkou nic nedělal. Stránky jsem teď nějaký čas od zimy neaktualizoval, no a když jsem je pustil minulý tejden, tak najednou ona hláška + nějaká divná znaková sada. Opravdu jsem tam do ničeho nešáhl. Ještě zkusím tu reklamu do patky..

To načítání je ale fakt taky nějaký dlouhý, to nikdy takhle nebylo.
To Thalia: Nemohla byste specifikovat o jaký problém se jedná a jak případně situaci napravit nebo někoho ještě jednou (vycházím z diskuze (http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=57969&t=57969) ) pořádně popíchnout aby se o to pokusil?! Zkoušela jsem na svých stránkách nahrát zálohu databáze i systému WP, zakomentovat dané logování chyb, ale maximálně se zbavím hlášky. Dané chyby, která brzdí načítání webu, se tím nezbavím.
Chápu, že Webzdarma je freehosting, ale že se web už měsíc kloudně nenačítá, to doopravdy není běžné ani u hostingů zdarma a měnit doménu se mi po třech letech provozu opravdu nechce.

Předem díky
Lucie
Syrea.wz.cz (syrea.wz.cz)
Ja pouzivam nastaveni reklamy do iframe. Vyhoda je ta, ze iframe se nacita mimo stranku, muze se nacitat jak dlouho chce a nic mi nebrzdi.

V opacnem pripade pouzivas nejake prednastavene vkladani reklamy, ktere najde na strance tag BODY a pokusi se do ni pripsat kod reklamy. Otazka je, zda ten PHP script funguje na serveru PC1? kdyz ne, stranka se nacita dlouho.
A kdyz ano, pak ti tam vlozi JS s kodem reklamy a pak je HTML stranka zavisla na vykonani JS. Jenze JS se nevykona, pokud se mu nepodari spojit se serverem PC2, ktery reklamu poskytuje. To uz mas druhy pocitac, na kterem je zavisla stranka.
PC3 je pocitac se strankou, syrea.wz.cz . PC1 a PC3 jsou myslim jeden a tentyz stroj, ale to by ti rekli admini wz.cz a neni to dulezite pro tebe.
PC4 je pak tvuj doma, ktery ji zobrazuje.
Tim, ze reklamu vlozis pres iframe se zbavis zavislosti na PC1 a PC2. Ze bude generovat obsah souboru reklamy 10 minut je ti jedno, protoze prohlizec zobrazi zbytek stranky a pak nacita vsechny podstranky.

Z me stranky si priklad neber. Ja tam mam spesl zpusob zobrazeni reklamy, ale jsem linej to predelat.
To Peta:
Díky moc za odpověď a vysvětlení. S bannerem by to tak šlo jednoduše, ale netuším jak tímhle způsobem vyčlenit reklamní lištu. Nejde jí přece nastavit do kterého souboru se bude vkládat a do kterého ne.
<HTML>Co třeba zkusit http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=56648&t=56645?

A na syrea.wz.cz nevidím nikde banner.

Ad 08. 05. 2009 16:53: to patřilo k tomu předchozímu problému na paintball-tnv.wz.cz? Pokud tam ten problém je i nadále, pak to s dávno napraveným výpadkem serveru souvislost nemělo a je třeba hledat chybu jinde. Hláška praví, že někde je špatně zadaná cesta. Kde to nevím, WP nepoužívám.</HTML>
To thalia:

Vložení kódu z příspěvku zmiňovaného výše problém neřeší. (Pokud jsem to tedy pochopila správně tak, že by to mělo zabránit vkládání reklamního prožku.)

Z toho co píšete bych tipovala, že se cesty na serveru nějak změnily. Tomu by odpovídal i fakt, že nahrání staré zálohy databáze také nepomáhá. Je to možné? A pokud by to opravdu byl ten problém, nešlo by případně zjistit danou změnu, aby mohla databázi opravit?

Díky a ohledně reklamy - O možnost používat banner bez lišty jsem žádala před delší dobou prostřednictvím fóra a bylo mi povoleno používat pouze lištu. V systému o tom musíte někde mít záznam, moderátor tedy komunikoval tak, že jsem z toho pochopila, že o tom někde ukládá záznam a zmenšuje prostor pro stránky na disku.
<HTML>No na laserdance.xf.cz je vidět, že v rss.php tu lištu opravdu vloženou nemá. Takže to jde, zabránit liště ve vkládání. EDIT: další postup je taky v http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=2&i=43204&t=43204.

Na serveru se cesty neměnily. Chybová hláška praví, že skript hledá /3w/logs/php_log, tam ale nemá (a nikdy neměl) přístup, má přístup jen do adresáře /3w/wz.cz/p/paintball-tnv. Já bych to logování chyb asi zakomentovala. Co se týče pomalého načítání, tak web (vlastně oba weby) je bohužel umístěn na - dle mého názoru - nejvytíženějším serveru... a k tomu použití WP.

Ad reklama: právěže u syrea.wz.cz jsem variantu pouze lišta neviděla nastavenou. Tak jsem to tedy napravila.</HTML>
Logování jsem tedy definitivně zakomentovala, pozitivní je, že jsem podle návodu alespoň spravila výpis RSS :).
Jinak ale žádný pokrok. Ani když vložím reklamu do iframu a nastavím stránce mime typ jako RSS, tak to problém neřeší a reklama se vkládá dál. V ní to ale nebude. (Podle toho, jak dlouho se načítá právě RSS výstup, ve kterém reklama není.)
tak pekne jsem to mel napsane a zas mne wz.cz odhlasilo. At ti to vysvetli thalia nebo jiny namachrovany moderator, co neni schopen opravit forum, aby neodhlasovalo...

1. reklamu do iframe mas asi spatne nastavenou, popsal jsem co a jak, celou reakci mi to smazalo, forum je smejd
2. thalia ti psala, ze mas spatne nastavene cesty a psali to i vsichni ostatni a je to i ta hlaska
/3w/logs/php_log
/3w/wz.cz/p/paintball-tnv/wp-includes/wp-db.php
melo byt
/3w/wz.cz/p/paintball-tnv/logs/php_log
a je treba zmenit home z / na /3w/wz.cz/p/paintball-tnv/
3. wp neni vhodny pro pomale wz.cz
<HTML><i>tak pekne jsem to mel napsane a zas mne wz.cz odhlasilo</i><br>
Asi to nebylo zas tak pěkné.

<i>thalia nebo jiny namachrovany moderator</i><br>
Je ti líto, že nemažu příspěvky, které se ti odeslat podaří?

<i>neni schopen opravit forum, aby neodhlasovalo...</i><br>
To není chyba, to je schválně.

<i>popsal jsem co a jak, celou reakci mi to smazalo, forum je smejd</i><br />
A ty blb, že jsi se nechal odhlásit už podruhé v jednom dni.

EDIT: psala jsem to schválně dlouho a pak jsem ještě i čekala, než jsem to odeslala. Celé to zabralo tak 20 minut. A hádej co. Odeslalo se to.</HTML>
<HTML>2Syrea: zkoušelas i bod b) z http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=2&i=43204&t=43204, 13. 05. 2009 11:04?</HTML>
Thalia Jen takove rypnuti :) a psal jsem to asi 40 minut a mel jsem to fakt pekne popsane metodou otazka odpoved, asi 20 radku. Z toho by snad pochopil kazdej problem. Jen mi nedoslo, ze mne wz.cz odhlasi, protoze to jinde nedelaji fora a zblkle jsem kliknul Odeslat. Zamozrejme wz.cz pri odeslani vypne formular a k textu se co? nedostanes. Nijak!

A pritom je to tak jednoduche. Priste misto toho, aby se objevil login dialog se objevi soucasne i formular s textem. Neeee, to by jsme nebyli na wz.cz :)

A tez je jednoduche spustit casovac a hlidat ajaxem prihlaseni.
Ale to zas neeee, protoze wz.cz

A s temi namachrovanymi programatory jsem to myslel tak, ze tu mame Nipala a dalsi pro ktere je to otazka asi pul hodinky prace. Kdybych tam mel ja pristup, tak uz davno forum funguje a tez webftp
<HTML>peta: tak znova, doufám, že už naposledy. Za první - není to chyba, je to nastavené tak, jak chtěl <strong>admin</strong>. Za druhý - my tam opravdu přístup <strong>nemáme</strong>, takže i kdybysme chtěli (jakože nechceme), tak to prostě změnit <strong>nemůžem</strong>. Je to dost jasný? Tvoje plačky jsou zbytečné a už to tu nechci vidět. <i>"A pritom je to tak jednoduche."</i> Přesně tak. Nauč se ctrl+c nebo začni používat operu nebo sem prostě nelez.

EDIT: přitvrdila jsem. Psala jsem to asi 10 minut a pak 40 minut nečinnosti. A neodhlásilo mě to. Takže konec debaty a OT.</HTML>
<HTML>Thalia: Tak ho nech, já jsem rád, když mě někdo považuje za namachrovaného <strong>moderátora</strong>. Vím jistě, že peta ví, jaký je rozdíl mezi moderátorem a administrátorem.</HTML>
Peta: Člověk, který se několikrát chytne do stejné pasti, má asi něco s hlavou. Za tu dobu se ti snad muselo do hlavy zafixovat, že WZ to provádí takto, nebo že má takový "mega bug". Mimo to psát reakci 40 minut je teda extrém. Tady také není něco v pořádku s tvou hlavou. A když už tak, pochybuji, že by kdejaká aplikace s přihlašováním byla schopna udržet sezení na tak dlouhou dobu. Nepočítám trvalé přihlašování. Standardně to bývá tak 20 minut. Pokud mám psát nějaký román, tak předem vím, že mi to zabere víc času a připravit se na to, že mě to může odhlásit. Což ty asi neumíš.
Nipal: >> Vím jistě, že peta ví, jaký je rozdíl mezi moderátorem a administrátorem.
Určitě? Já myslím, že ne. Jinak by nepsal takové nesmysly.
<HTML>Tomík: nechce se mi tu rozbíhat off-topic, ale tuhle rukavici zvednout musím. Používám tři nástroje: jedovatost, upřímnost, přirozenost a ironii. Nepoužívám dva: korektnost a matematiku. Výše uvedený příspěvek byla pochopitelně ironie, ačkoliv mým tajným přáním je, aby to ironie nebyla a aby peta myslel své příspěvky podobně vážně jako já ten o něm.</HTML>
Vzdávám to, tohle asi nemá řešení. Prostě to šlo a teď to nejde. Howgh. Mám-li dodat něco konstruktivního pod diskuzi, která se tu rozjela. Popíchla bych hlavního WZ, aby začal u copyrightu na stránce, který končí rokem 2007, pokračoval řešením situace s vkládáním reklam a končil obnovou HW, místo toho, aby nechal tlupu moderátorů ironicky odpovídat na dotazy na fóru, protože jim z toho tečou nervy. (Nedivím se jim.) A jestli je plánem wz.cz do budoucna jet dokud to neklekne, pak budiž. Proč nevyužít zašlých časů "slávy". Jen mě to trochu s..e, ale co nadělám.