Funkce ZIP

Dobrý den, chtěl bych se zeptat: je na wz povolena funkce ZIP? Já moc anglicky neumím, ale dal jsem dohromady díky PHP.NET skript, který by měl zabalit textový soubor do zip souboru. Z phpinfo() moc moudrý nejsem, tak se ptám zde jestli je možné aby se soubor zkomprimoval na straně serveru. Děkuji.
V phpinfo() je uvedeno: Zip support: enabled

Otázkou je, k čemu takové balení bude, když se všechny stránky před odsláním prohlížeči standardně komprimují.
Nějaký důvod může mít.

Já komprimaci do zip používám v jednom projektu. Nahromadí se materiály v elektronické podobě a pak třeba tyto materiály kompletně stáhnout nebo poslat emailem.
Teoreticky by to fungovat mělo, ale na webzdarma.cz jsem nezkoušel. Rovněž se toto nastavení může lišit mezi jednotlivými doménami webzdarma.

Já jsem zip používal v obrázkové galerii - pro stažení celého alba. Komprimace skoro žádná, ale pro uživatele je to výrazně lepší, než stahovat třeba 50 fotek postupně po jedné ;)
Tak ZIP na WZ je podporován částečně. Je možné ZIP pouze rozbalit, ale už ne vytvořit.

Pokud chcete ZIP vytvořit, pak se musí použít objekt ZipArchive. Ovšem ten je dostupný pouze od PHP 5.2 nebo přes PECL. Což tady na WZ asi bude těžko.

Jinou variantou je použít jiný kompresní algoritmus.
Já tušim, že jsem tu kdysi cosi rozjel, zkusim pohledat.
http://www.codewalkers.com/c/a/File-Manipulation-Code/ZIP-File-Maker/

Tohle mi na WZ bez problémů funguje, právě jsem to otestoval.
Hm, mou reakci nekdo smazal, vase skoda, protoze jste vlastne rekli totez. Dukladne prostudovat dokumentaci a nastaveni :)
Nicmene, napadlo mne, ze phpadmin ma funkce zipovani, g-zipovani, takze si to muzete odzkouset, zda umi nahrat tabulky ze zipu a exportovat do zipu.