Ahoj,chci se zeptat na jakých serverech je nainstalovám php5,aby mě šel redakční systém DRUPAL.předem dík za odpověd
<HTML>Na serveru nike, ty jsi ale na loki. Po registraci domény na wz.cz nebo mysteria.cz bys teoreticky měl mít účet na nike... Aha, vidím, že sis preventivně registroval více domén :-). Pak ale není nic snazšího a rychlejšího, než si na jednotlivých účtech zobrazit výpis funkce phpinfo().</HTML>
Moment, mám to chápat tak že na některých severech již php 5 běží? Myslím si že by nebyl špatný nápad povýšit konečně z PHP 4.3.4 které je už více jak 6 let staré a neobsahuje některé modernější a efektivnější prvky... Ale to je spíš otázka jestli se to adminům vyplatí a bude to vůbec realizovatelné, každopádně byla by to příjemná změna.
Jo, chápeš to dobře. Spíše to byl jen takový testovací záchvěv, kdysi před lety. Něco se naistalovalo a tak to někde běží, jak psala Thalia. Třeba na serveru, kde je ds.mysteria.cz je PHP5 naistalované (myslím, že tam, asi jako kompenzace, zase nefunguje funkce mail() - ale nevím to jistě)
<HTML>http://psb.wz.cz/phpinfo.php mail() v zakázaných není, to bylo, jak už jsem dřív psala, dočasné a sám si to, ds, můžeš ve svém phpinfo ověřit.
PHP5 je na serveru nike. Dříve na něm byla menšina webů (mysteria.cz a pár wz.cz webů), po přesunu a ukončení používání serveru zeus je na něm většina webů (tj. naprostá většina wz.cz, + mysteria.cz), takže už to není testovací záchvěv. Bohužel zavedení php5 na ostatních serverech zatím nenastalo. maturujes.kvalitne.cz je na marsu s php4.</HTML>
Thalia má pravdu, už to zase funguje. Prostě jsem to po nějakém čase nefunkčnosti pustil ze zřetele.
A nešlo by tedy alespoň udělat upgrade těch serverů s PHP4 na vyšší verzi té 4? V současné době už mají problémy i některé novější pluginy psané pro verzi 4.
Přimlouvám se též za PHP 5, nejlépe ve verzi PHP 5.3.
Jazyková vylepšení v oblasti syntaxe jsou opravdu znatelná.
Já jsem jednoznačně pro verzi PHP 5.3,
nahrál jsem si totiž na server redakční systém Drupal 7, a jak to tak vypadá, pokud nechci zrovna přecházet na jinou adresu tak to můžu zase pomalu začít mazat co? :D :D
Tak já si tam místo drupalu nahraju WordPress no :D
Redakční systémy to mají na WZ těžké. Často to jsou otesánkové, kteří zaberou hromadu místa, jsou pomalí a ještě pracují s databází nehorázným způsobem. Je lepší si napsat něco vlastního, odlehčeného.