Dynamické generování do PDF?

Zdravím všechny,

jsem zpět s dalším všetečným dotazem :-)

Tentokráte se mi jedná o potřebu vzít jistou databázi výrobků, která již existuje (v MySQL) a najít nejlepší způsob, jak zařídit její vygenerování v daném grafickém formátu do PDF (nebo jakéhokoliv jiného formátu, který by se k tomuto účelu hodil nejlépe, tisk do PDF můžu udělat kdykoliv).

Mám najité skripty do PHP na generování v PDF (tedy FPDF), ale jde mi o to, abych z databáze vytvořil katalog a ten si potom mohl někdo jiný v případě úpravy v DB relativně jednoduše do PDF dostat zase.

Co je problém, na který jsem narazil, že nevím, jak dosáhnu nějakého stránkování - tedy abych si mohl vypsat obsah DB, následně zadat ručně - nebo automaticky podle zadaných pravidel - konce stránek a následný převod do PDF je respektoval.

1/ nevím, jestli to vůbec jde a

2/ nevím, jestli neexistuje nějaké lepší řešení - rychlejší, jednodušší ...

Děkuji :-)
jezisi, jdem ja to ale lama :-) Takhle to dopada, kdyz si o tom chci pocist na ceskych strankach ve starem clanku a pak teprve lustim oficialni stranky nejakeho projektu... http://www.fpdf.org/

Tak kdyz uz jsem napsal, tak muzu zkusit dat dohromady nejaky pocesteny, ale aktualni navod pro ostatni :-)
Spise mne tedy napada, jestli s timto mate nekdo zkusenosti a jestli je realne abych dosahnul sveho cile, abych nebojoval s vetrnym mlynem :-)
FPDF není špatná volba, ale má nevýhodu v tom, že se musí poskládat a dodat české fonty ;)

Pokud hledáš něco rychlého a snadného, tak mohu doporučit mPDF (http://mpdf.bpm1.com/). Jeho výhoda je, že stačí naformátovat HTML a ten pak přes mPDF hodit do PDF.
dekuji za informaci. A umi i tato trida (mPDF) urcovat konce stranek?

Jinak co se tyka ceskych fontu, tak z toho, jak jsem pochopil UTF-8, tak praveze bych ceske fonty resit nemusel (v dokumentaci od fPDF je uvedeno, ze umi uz i UTF-8), ale mozna ze moje pojeti problemu se lisi od reality :-)
V tom je právě ta jednoduchost. Na konec stránky se nemusíš ohlížet. Pokud uzná, že je na konci, tak se přehoupne na další stránku ;)

S FPDF už moc nepracuji. Naposledy to bylo skoro před dvěma roky. V té době jsem musel řešit češtinu. Respektive pracně hledat na internetu nějaké české fonty ;)
2 Tomik: Abych byl uplne presny s tim, jak jsem myslel konce stranek, tak urcite automatika je jedna vec, bez ktere by to vubec slo tezko. Ja mam ale presneji na mysli i moznost dat si konec stranky napriklad za posledni zaznam z tabulky podle parametru 1 (např. produktová kategorie) a tím pádem produktová kategorie 2 začne až na další straně (tedy pokud by mělo zůstat půl strany prázdné po první kategorii, tak aby zůstala)
No teda, ja se nestacim divit. Konecne jsem se dotlacil k tomu, abych si procetl prednosti a manual toho mpdf a zjistil jsem, ze je to vlastne mnohem prehledneji a vymakaneji upraveny (castecne) to co jsem nasel ja. Jinymi slovy uz mam favorita, diky :-)
Tak jsem narazil na problém a prosím o pomoc, kdo má zkušenosti. Přes všechnu tu úžasnou dokumentaci, co k mpdf existuje, tak nejsem pořád něják schopný pobrat, jak dosáhnout vygenerování do PDF úplně obyčejného skriptu na výpis z databáze :-) Nevím jestli jsem taková trubka nebo co, ale nikde jsem nepobral, jak udělat, aby se jeden obrázek zobrazoval jako pozadí na každé stránce a zároveň se do pdf zapsal výstup z databáze tak jak ho chci mít nastylovaný já. Už tady do toho slepě koukám 2 dny a nemůžu se pořád doistat nikam dál...
Asi tohle tema uzavru :-) Je to docela masakr se v tom vyznat, ale dari se mi tim pomalu prokousavat. Kazdopadne psat sem nejaky detajlnejsi navod zacina byt nad moje aktualni schopnosti, tak aby to pochopil kazdy. Kazdopadne krom toho, co tu bylo uz napsane, tak jen dodam uzitecny odkaz na dokumentaci od mPDF a tim to uzavru :-)

http://mpdf1.com/manual/