dobrý den nevíte jak přidat do tohoto kodu přesněji změna hesla tabulku s názvem uzivatele
<?
require "config.php";
$link=mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS);
mysql_select_db(DBNAME);
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
$BudemeZobrazovat=true;
if (!empty($_POST)) // už se odeslalo
{
if ((strlen ($_POST["heslo"])>50) | strlen ($_POST["heslo"])<3) echo "Heslo musí mít 3-50 znaků";
else
{
// kontolou jsme prošli
$BudemeZobrazovat=false;
// poděkujeme uživateli
echo "Vaše heslo bylo změněno";
// uložíme změny do databáze
if (isset($_SESSION["login"])) mysql_query ("update uzivatele set heslo = '".$_POST["heslo"]."' where id=".$_SESSION["login"].";", $link);
}
}
if ($BudemeZobrazovat):?>
<form method="post" action="zmenahesla.php">
<table>
<tr>
<td>Nové heslo:</td>
<td><input name="heslo" type = "password" value="<?echo $_POST["heslo"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odesli" value="Změnit heslo"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?endif;?>
v souboru config.php už to mám ale tady bych poporosil o pomoc
Trochu ve spechu, ale prolitnul jsem to a na prvni pohled jsem pochopil, ze v tuto chvili mas ulozene jmeno daneho uzivatele v promenne $_SESSION["login"]. V takovem pripade pokud chces, aby se ve formulari na zmenu hesla zobrazovalo i policko s uzivatelovym loginem, tak jen udelas vystup z tehle promenne. Ale vzhledem k tomu, jak to mas napsane a pokud ja jsem spravne pochopil tvuj zamer, tak je lepsi, aby se uzivateluv login zobrazil jen informativne, bez moznosti ho zmenit. Tedy napr. takhle, ale bez dalsiho zpracovani v navazujicim skriptu.
<tr>
<td>Jmeno uzivatele:</td>
<td><input name="uzivatel" type = "text" value="<?echo $_SESSION["login"]; ?>"></td>
</tr>
Pomohlo?
jinak ted nevim, jestli je to nutnost (ja jsem zvykly to psat), tak nevim, jestli bys nemel mit ve value v inputu toho hesla za echo $_POST["heslo"] strednik, tedy echo $_POST["heslo"];