Import do phpMyAdmin

Nevite, jak mohu přepsat MySQL soubor?
Díky!
Přepsáním jiného souboru ;)
=> Blbě položená otázka, blbě položená odpověď. Chtělo by to upřesnit, co máš na mysli. Nějak nechápu co chceš dělat.

Pokud chceš něco upravit, tak otevřu soubor v textovém editoru a upravím co chci upravit.
MySQL soubor přepsat nejde. To může udělat jen server MySQL na základě nějakého dotazu, který mu pošleš.

Taky blbá odpověď, já vím. Ujasni si, co chceš čím přepsat.
"MySQL soubor" je co?
Mysql je program, ktery pracuje s databazi.
Databaze je ulozena fyzicky v souboru na disku. Pokud je mysql spustene, tento soubor si chrani.
Jestli to jde nejak fyzicky prepsat jinym souborem (smazat stary a nahrat novy z jineho pc s mysql), vubec netusim. Tusim nejake starsi tema to resilo bud tady nebo jakpsat web. Tusim je treba po prepsani vygenerovat indexovy soubor, nebo ho take prepsat.

Z phpmyadmin, program zde na wz pro praci s tabulkami v mysql databazi, je mozne udelat export. Vyrobi to textovy soubor mojedatabaze.sql, ktery je mozne editovat normalnim editorem, viz Tomik. Podobne jde exportovat tabulka. Phpmyadmin umi zpetne tento soubor importovat do databaze. Nevim, zda to zrovna wz.cz umoznuje pro celou db (protoze tam muzes pri exportu pridat tusim i create database, a to uz by ti mohlo zdejsi nastaveni zamitnout), ale vzdy je mozne zaskrtat tabulky a udelat export jen tabulek.

No, a co bys konkretne potreboval provest za krok ty?
<HTML>Dle mého názoru měl tazatel na mysli import do phpMyAdmin.

Lukáši, v PHPmyAdmin je na to odkaz Import. Někde tam je (teď se tam dívat nebudu). Upload je však omezen na určitou velikost souboru, takže možná budeš muset importovat data po částech (je to omezení serveru, na němž běží PHPmyAdmin, nikoliv databázového serveru). Taky je důležité dát si pozor na správné nastavení kódování.

O přepisování souborů bych se raději nebavil, pro některé z nich je to choulostivá věc.</HTML>
Naproti tomu přepsat databázový soubor SQLite nebo GDBM je velmi jednoduché. Databáze se dá pohodlně vytvořit na lokálním počítači a na WZ ji prostě jen nakopírovat přes FTP. Pro MySQL je takový postup nemyslitelný.
Upload vetsiho souboru, 50MB, jsem delal pomoci soubory bigdump.php, na ktery admin odkazuje, kdyz se pokusis importovat vetsi soubor.