Odpočítávání

Dobrý večer,

potřeboval bych udělat něco jako je na titulky.com, že když kliknete na odkaz tak se na celé pozadí ztmaví objeví se kolonka o rozměrech dejme tomu 300x150 začne odpočítávání a po odpočítávání se objeví DOWNLOAD, který bude odkazovat na nějaký soubor.

Nebo jestli by to bylo moc obtížné, umím jen html, css javascript mi nic moc neříká, tak bych se spokojil i s tím, že by bylo tlačítko download na to by se kliklo začalo by se odpočítávat a po odpočítáni by se to začalo stahovat. :)

Předem díky
Celé kouzlo odpočítávání spočívá v pravidelné změně onoho "odpočítávaného" čísla přes setTimeout. Když se podíváš na následující příklady, rychle přijdeš na to, že to není složité.

http://www.w3schools.com/jsref/met_win_settimeout.asp
http://www.w3schools.com/jsref/met_doc_getelementbyid.asp

Co se týče ztmavení pozadí, existuje na tom klasický fígl. Celou stránku překryješ novým elementem, který je částečně průhledný (css vlastnost opacity).

___
Mimochodem, když už máš ten odkaz u jména ve fóru, tak jsem se podíval. Být tebou, přeformuloval bych větu v patičce (například, že vložený obsah je autorským dílem a tudíž podléhá platným předpisům). Kdyby bude ale někdo hodně šťouravý, tak ti to stejně nepomůže vzhledem k použité grafice (protože se nemyslím, že máš např. všechny použité obrázky patřičně zakoupené). Takhle to spíš budí pocit, že zloděj hlásá chyťte zloděje ;)
Spíš bych potřeboval něco konkrétnějšího. Jak bude vypadat kód když bych chtěl aby mi to dělalo něco takového

1. <a href="#">DOWNLOAD</a> Click na odkaz
2. <a href="#">Odpočitávání 9000ms</a> To by se odpočítalo
3. <a href="soubor.rar">DOWNLOAD</a> Nyní je odkaz ke stažení

Předem díky a omlouvám se, že pořád takhle obtěžuji. :)
Poradí mi prosím někdo? :)
http://www2.fpf.slu.cz/
http://www2.fpf.slu.cz/odpocet.js

<p id="script_terminy"></p>
<script type="text/javascript" src="odpocet.js"></script>

Zcernani obrazovky je reseno prekrytim okoli divy. Ten JS muze byt slozitejsi. V jednoduchosti proste muzes pridat do ramecku 4 divy a nastavit pozice kolem okraje, nastavit jim sirku vysku treba 2000px, nastavit jim position:absolute. Ve slozitejsim pripade je vlozis do body a napocitas rozmery presne.
Pak tam je centrovani toho ramecku.
Ja osobne bych se na cele centrovani a ztmavovani vybodl :)