C++ kniha

Zdravím,
jen bych se chtěl zeptat, zda-li někdo ze zde přítomných nezná nějakou dobrou českou knihu o programování v C++, nejlépe s datem vydání 2006-2012.

Děkuji za všechny odpovědi
Ze zmíněného období mě žádná kniha nenapadá (lépe řečeno nemám žádné osobní zkušenosti).

Plus potom ještě otázka, chceš opravdu C++? Pokud nemáš s programováním zkušnosti a alespoň základní znalosti C, navrhoval bych začít u jiného jazyka.

Jinak z českých zdrojů by mohly docela dobře posloužit prezentace k předmětům vyučovaným na vysokých školách:
http://elearning.simontoth.cz/public/pb071_cviceni
http://elearning.simontoth.cz/public/pb161_cviceni
(Oba odkazy spadají pod předměty na FI MU v Brně. Google dodá další :)
Děkuji za odkazy a jinak bych se tedy chtěl zeptat, jaký jazyk by jsi navrhoval?
Ovládám PHP kromě OOP a XML.
XML není programovací jazyk a OOP také ne.

Pokud umíš PHP, logicky se jako další jazyk nabízí Java. Ovšem počítej s tím, že se to OOP asi budeš muset naučit. S ním jsou programy mnohem kratší, často i třetinové.
Kite, přemýšlel jsem i nad Javou a líbila se mi i z důvodu OOP. Možná bych přešel přeci jen na ni.

No, tím pádem ale vzniká další otázka a tou je: Znáte nějaký kvalitní, aktuální český seriál/knihu o Javě?

Aby jste neřekli, již jsem hledal na Googlu ale našel jsem buď kraviny nebo neaktuální seriály z roků 99-03 což se mi moc nelíbilo, navíc většinou ani nebyly dopsány do konce.
Zkus se inspirovat tady:
http://forum.root.cz/index.php?topic=3931.0

Předevčírem jsem si nainstaloval Apache Tomcat 7 a docela mě to překvapilo. Funkce zkompiluješ, šablony necháš interpretované, prostě švihá to docela pěkně.

Pro mne to však velký rozdíl není, protože i v PHP píši aplikace dost podobným způsobem a PHP je také částečně kompilováno.
Případně zase další hodinou z vysokých škol (opět FI MU, Google v prvních 30 jiné nenašel):
http://www.fi.muni.cz/~tomp/slides/pb162/toc.html

@Kit: Tomcat (ideálně ještě přes Maven) je super, ale v některých ohledech je prostě poznat, že s Java a webovým prostředím se dříve moc nepočíalo (například mi chyběly takové drobnosti jako urlencode() apod.). Existují na to samozřejmě další package, ale dohledávat to..

@Kit: Co se týče rychlosti, při nízkem vytížení (na silných strojích) je možná rychlejší, ale na slabém stroji (450 Mhz, 256 MB paměti) a několika souběžných instancích Tomcatu ale neudrží takový nápor jako zvládne Apache s PHP (vlastní zkušenost). Na kolik to platí obecně, to si musíš vyzkoušet ale sám :)
Freeze: S Tomcatem teprve začínám, první zkušenost je pozitivní, ale po několika testech se stejně asi vrátím k PHP. Na Javě mi vadí spousta věcí, které v PHP řešit nemusím. Javu považuji za obstruktivní jazyk, ale čas od času si na ní něco vyzkouším, abych nebyl úplně mimo. Výpočty v ní sice běží asi 10x rychleji než v PHP, ale na Fortran nemá ani náhodou. A zpracování řetězců je v PHP pohodlnější.

PHP je v rukou šikovného programátora skoro stejně výkonné jako Java a přitom se mi jeví jako mnohem jednodušší na používání. Testy se musí dělat tak jak tak, protože ani javovský kompilátor všechny chyby neodhalí. Jen v PHP je nutné těch testů napsat o něco víc.

Překvapuje mě, že Tomcat má větší HW nároky než Apache+PHP. Očekával jsem opak. Další mínus pro Javu.