Nejnovější verze PHP

Aktuální verze PHP na Webzdarma.cz 5.2.13 je přes dva roky stará.

Jenže pro nové součásti funkcí, které nutně potřebuji pro svoje stránky (např. fopen - mode: c/c+ - a date - format: u) je potřeba novější verze (podpora prvního od verze 5.2.6, druhého od 5.2.2).

Prosím tedy o aktualizaci php na serveru nejméně na verzi 5.2.6 nebo nejlépe nejnovější.

Doufám, že to rychle zvládnete a předem díky

Pavel Dvořák

PS: Také by neuškodilo aktualizovat Apache na verzi 2.4.2 ;)
Aktualizovat na 5.2.6? Vždyť je starší než současně poskytovaná 5.2.13, téměř o 2 roky.

Takže stručně řečeno, nechápu takový požadavek. Kromě toho místo formátování u ve funkci date stačí (ve starších verzích) použít microtime().

Co se týče jakékoliv aktualizace (např. na verzi 5.3.x), nepočítej s tím. Jednak administrátoři nefungují úplně pružně, ale hlavně nejspíš neradi sahají na něco, co funguje. Mimochodem, např. předchod na verzi 5.3.x by znamenal, že některým uživatelům přestanou fungovat vybrané aplikace (např. kvůli funkcím, které hází notice deprecated).

A na závěr si dovolím jeden dotaz, k čemu potřebuješ mode c a c+ ve funkci fopen()? Doteď jsem to považoval za jednu z největších zbytečností, které se kdy dostaly do release verze.
Najlepšie by bolo PHP upgradovať na verziu 7.x pretože nová Joomla 7 ju nevyhnutne potrebuje.
Keď som sa pokúsil o upgrade mojej Joomly, ktorá bežala na PHP 5.6 na Joomlu 7, výsledkom bola havária.
Dobrý den, dle oficiální dokumentaci poslední joomla (3.7) podporuje všechny verze PHP počínaje 5.3, problém s upgradem je tedy pravděpodobně v něčem jiném.