Jak vytvořit stránky

Chci si udělat svý vlastní stránky, ale vůbec nevím jak na to. Poradíte mi, kde se dá sehnat nějakej průvodce, ať už na internetu nebo jako kniha?
Jestli chceš udělat stránky, určitě se domluvíme, napiš mi kdyžtak na mail Lukasik@centrum.cz
Dík za ochotu, ale já bych si je chtěl udělat sám
Kup si nějakou knížku a s námi konzultuj jenom když něčemu nebudeš rozumět...
myslím, že kupovat knížku není nutné - na internetu je mnohem víc informací a zdarma.
bejt tebou začnu ve FrontPage. pro začátečníky je dobrej. pokud zrovna nemáš komerční verzi Microsoft FP, sežeň si FrontPage Express.
FrontPage v zadnym pripade jako zacatecnik nepouzivej - z toho co to vygeneruje moudrej nebudes a rozhodne se podle toho nemuzes ucit
spravny zasady tvorby stranek...

Doporucuju nekterou ze specifikaci HTML, kdyztak na mejch strankach muzes najit asi 10 odkazu na ruzny HTML ucebnice... :)
Jinak, jestli ješte nevíš, který použít htm editor, tak doporučuju freewareový 1st Page (www.evrsoft.com) , takový šikovný malý Homesite zadara :-)
Jo jo, 1st Page je fakt dobrej. Sice používám Homesite, ale s tím jsem začínal.
Home site bych taky podporoval, ale taky můžeš dělat v notepadu, tam tě nic nebude mást... Protože tam ani nic neni...
Já jsem zašínal v notepadu a dělám v něm dodnes. No, ale to je každého věc. Pokud chceš nějaký informace o html, tak se podívej na adresu www.kosek.cz . Něco jsem taky viděl na adrese www.trier.wz.cz (ale teď nevím kolik tam toho je). Zdrojů je na netu samo víc než dost. Stačí jen hledat.
Když budeš dělat v NOTEPADU tak budeš mít jistotu, že se nepokusíš, aby za tebe ten program něco udělal... A budeš fakt dobrej...
http://dusan.pc-slany.cz/internet/
Delat stranky v Notepadu je podle mne zbytecne plytvani casem a prilisna znouzectnost. Kdyz delate stranky casteji, rozhodne vam nemuze stacit notepad s jeho az prilis strohym ovladanim.
Take nemam rad wysiwyg editory a nepouzivam je. Ovsem vzhledem k tomu, ze stranky delam hodne casto si rad dopreju komfort kvalitniho plain-text editoru se syntax-highlightem, moznosti prace s vice soubory najednou, pokrocilym vyhledavanim a nahrazovanim, sablonami, atd.
Osobne pouzivam predevsim cesky free PSPad, ovsem non-wysiwyg editoru je samozrejme k sehnani spousta (HTML Kit, rkEdit, UltraEdit...).

Navic jsem velkym zastancem toho, aby stranky byly tvoreny ZASADNE PODLE NORMY W3C, (zadne 'optimalizovano pro MSIE' apod.) :)
Souhlasím s martinem. Dělat v notepadu je pro rádoby "tvrdý chlapce", ale kdo chce seriózně dělat něco pro web (ne stránku s kódem na pár řádek), tak je to fakt plýtvání.
Četl jsem v jedný knížce, že profici používají wysiwyg pro náčrt kostry a zbytek dodělaj a doladěj ručně. Možná zajímavej nápad, ale přijde mi to jako totální hovadina - kdo se má v kódu s tohoto editoru pak vyznat. Používat ale komfortní editor stojí za to a ušetří to spoustu času - už jsem odvyk hledat v nezvýrazněným textu, kde že mi to vlastně ten tag končí, psát taky, aby mi to nedodělalo ukončovací samostatně ... no ale už se opakuju. Někde jsem to tu již psal