cookies

nevite jakym zpuseobem by slo pouzi cookies v tomto pripade
mam frejm a a frejm b ve frejmu a si ulozim do cookies uzivatelovo nastavení as to bych chtel pouzit pro oba frejmy (amozrejmne po dalsim nacteni stranky) jde mi o to jestli je moune pouziti stejne cookie na vice stranek ve stejne domene
dik
ANO ... je pouzitelna ...

int setcookie ( string name [, string value [, int expire [, string path [, string domain [, int secure]]]]])

argumentem $path rikas, pro jaky podstrom stranek je cookies platna.

Jinak detailne ...

http://www.netscape.com/newsref/std/cookie_spec.html

Radek
takze ok
jen mi jete rekni jak je omezena delka informace co tam mohu ulozit a kcemu je ten posledni parametr to jsem u cookies jeste neslysel
Tohle vsechno jsou ciste MANUALOVY otazky, ale ze jsi to ty :) ...

Argument secure indikuje, že by se tento cookie měl přenášet pouze po zabezpečeném HTTPS spojení.

Co se tyce toho omezeni dylky cookies ... nikde jsem primo zady cislo nenasel, ale urcite to nejak omezeny bode (a taky mozna bude zalezet na prohlizeci) ale v zasade by cookie z principu nemely byt moc dlouhy. Pokud bys potreboval ukaladat vetsi mnozstvi dat, asi lepsi je do cookie dat nejaky unikatni IDentifikator a pod nim si ty data ulozit na serveru.

Radek
ok to je taky reseni
4Radek: Když to jsou manuálový otázky, tak v těch manuálech bys taky mohl najít ty čísla :-) Ale že jsi to ty ... :-)

1 cookies může zabírat na disku max. 4 KB
Z jedné domény může být max 20 cookies.
Jeden prohlížeš obstará max. 300 cookies.
re manualový otazky
dej sem link na JS manual
Oprava:

NE 1 cookies ALE 1 cookie

To kdyby si chtěl někdo rejpnout. Jinak ten link by se hodil.
>setcookie ( string name [, string value [, int expire [, string path [, string >domain [, int secure]]]]])
>argumentem $path rikas

je to jesice v manualu ale mne to nechodi
chtelo by to uvest konkretnejsi pripad
dejme tomu ze bych to chtel z pristupnit pro localhost

mohlo by to vypadat nejak takto
setcookie("jmeno","blabla",time()+3600,"","localhost")
jenže toto nechodi
cokii proste v souboru localhost/neco/neco.php nevidim
kde mam chybu?
nejvetsi problem tkvi v tom ze potrebuji spristupnit cookii pro soubory v ruznych adresarich (lepereceno pro vsecho co je za lomatkem server/cokoliv
mnese to podarilo rozhejbat jen pro soubory ve stejnym adresari
nejde toto nejak obajit (konkretni přiklad by neuškodil) nechcese mi hodnotry cookii kopirovat mezi sebou
ten linkybe se hodil ale v cestine nemam mnoho casu lustit to z anglictiny
Já beru i angličtinu
ja tky jen kdyz je cas (tu anglictinu)