Je to přehledný, když se snažíš...
Nauč se html a dělej v notepadu
Macromedia Dreamweaver (plus Flash a Fireworks)...sice jsou mezi námi tací, kterým WYSIWYG smrdí, ale je to pohodlný, když potřebuješ rychle něco zmáknout...ale já se hlavně cpu do grafiky a hatmatilku a jiný věci se mi moc učit nechce, takže to spíš nechávám na jinejch:-))
Jo a na grafiku využívám výrobků fy Adobe, pro webdesign je to jako stvořený (evt. dřív i PaintShop Pro...ale už sem si zvyk na photoshop:-))
Já preferuji notepad. Je int. ve winshitu a na to abych si něco stahoval jsem moc linej...
nojo, lenost je dost blba vlastnost, zvlast pri delani stranek.. notepad je fajn kdyz potrebujes napsat neco na par radku, ale pracovat stylem ze si otevres tisic oken notepadu.. kdyz uz me k tomu okolnosti donutej tak me to hrozne sere:)
nelepe se v notepadu pod w98 odstranujou chyby typu 'parse error ...on line 216'. jestli nekdo vite o lepsi metode nez zpocitat kolik radku se vejde do jednoho okna a pak jenom mackat pgdown a nasobit to tak napiste..
The Root: co vlastne myslis delanim stranek objektove?
ROLf, tak to je dobrý...zkus si nakreslit na monitor lihovkou řádky...
Já dělám v notepadu, pripadne ve wordpadu, pokud dojde místo :-)
kdo me dokaze vazne vytocit, tak to jsou lidi s notepadama...
nic, proti vam, samozrejme. kazdej 'genialni' webmaster pouziva poznblog, kazdej genialni webmaster kasle na barevnou syntaxi, kazdej genialni webmaster nepotrebuje replace funkce....
me staci muj homesite5, kde mam svoji vlastni barevnou syntaxi, replace fce pouzivam porad... no a pod.
pozn blog oteviram, jen kdyz pisu slohovky do skoly nebo uvahy na web...
nevim, jak uzasny je zastavit se na ceste k dokonalosti u toho nejprimitivnejsiho nastroje...
no jestli te dokaze vytocit nekdo jenom tim ze pouziva notepad tak jsi na tom docela spatne s nervama.. jinak mas samozrejme pravdu:)
chapu kdyz ma nekdo neco proti wysiwyg editorum typu frontpage, homesitu se toho da taky plno vytknout, ale kdyz uz nekdo chce psat stranky ciste ve zdrojaku tak ma furt tisice lepsich moznosti nez zasr* notepad.
ja pisu skoro vsechno v PHPEditu (coz je uzasnej program, kam se hrabe zend ide, jenom je jeste tak trochu ve vyvoji takze je docela zabugovanej.. no verim ze se to casem srovna), kdyz si potrebuju vyhrat s rozvrzenim templatu tak pouzivam dreamweaver, je to pohodlnejsi nez se s tim srat ve zdrojaku..
Nefim, co mate fsichni s notepadem, vetsinou pouzivam gedit a su spokojenej... A ten notepad na XP uz replace ma.... Jinak PHP testuju okamzite na localhostu (apache, mysql) a staci mit dve wokna vedle sebe a prepinat si mezi nima, pripadne si prepinat mezi 2 desktopama... Notepad moc smrdi po M$, nic osobniho, ale proste nemam gejste rad..... A nefidel sem editor, kterej by podpoval PHP, MySQL a k tomu to vase "Objektovy delani stranek" v jednom, estli negdo nakej znate, tag mi ho ukazte!
Objektovy delani stranek je neco typu, ze chytnes obekt a soupnes ho, kam potrebujes a ono to za tebe proste nacpe nakej kod a pag ush jenom tem vobektum nastavujes vlastnosti...
Ja fim, ze placam strasny blbosti, ale vubec me to nesere!
The Root
myslim, ze preview php je nanic (teda pokud to myslite vazne), cgi verze phpcka je _dost_ limitovana a pomalejsi nez apache modul...
->doporucuji stahnout apache :-)
Už nějakou dobu sháním crack do dreamweaveru 6 MX, ale nedaří se mi to. Bylo by možné, samozřejmě pokud ho vlastníte mi ho poslat na mail. Děkuji mnohokrát. TV
Zkus http://astalavista.box.sk
www.trinsic.org - moje oblibena stranka s crackz a serialz
> kdo mluvil o cgi??
co treba master?
-resp. nikdo, ale prijde mi pitomy integrovat do editoru webovej server - musel by umet isapi (teda pod woknama), abys phpcko rozchodil nejak rozume rychle; implementace cgi je imho o dost jednodussi (viz pnws.pinknet.cz - isapi phpko se mi rozchodit proste nepodarilo, mozna uz je to patchnuty v novy verzi; mam apache a tak se o to nestaram...)
ja osobne pouzivam apache + php jako modul (+ nekdy mysql) + dobrej editor (co umi zvyraznovani etc) + operu, protoze editory s nahledem vetsionou jenom vyuzivaj jadro m$ie (coz se se mnou jakozto presvedcenym antibillnikem jaksi neshoduje :-) )
- ne, vazne, pripada mi idealni reseni editor + browser + server jako oddeleny programy, a ne nejaka slatanina...
jo promin, mastrovyho prispevku jsem si nevsim :)
cgi je skutecne blbost, kdyz mas na localhostovi server..
docela pekna vec je podpora ladeni (napr. pres php dbg listener, zend ide to ma treba uz zabudovany..)
jestli nekdo vite o nejakym jinym editoru krome PHPEditu a Zend IDE kterej to podporuje tak to sem napiste:)
dost dlouho jsem delal ve WinEdtu, coz je vybornej editor, bohuzel urceny spis na TeX nez na HTML (o PHP ani nemluve).. muzes si ale dost nastavit vlastni chovani (dost dobre..) takze jsem si nakonec nejaky php modul do WinEdtu udelal sam.., to ladeni jsem resil pomoci nejake dbg tridy ktera pomoci COM objektu zvyraznovala ve WinEdt radek s chybou, akoratze to stejne u e_parse nafunguje..
no a od ty doby co se PHPEdit dostal do alespon trochu stabilni verze tak delam v nem.. zabudovany browser samozreme vyuziva ie, ale zas tak me to nesere.. kdyz neco pisu tak to pisu podle doporuceni w3c, takze me mnohem vic zajima jak to vypada v prohlizecich ktery se tim tak uplne neridi (mam na mysli hlavne prave IE). tezko se na nej muzes vykaslat kdyz ho pouziva 98% lidi :-/. jednou za cas to skouknu v mozille, ale tam me celkem nic nemuze prekvapit.. horsi je to s tou operou :)
jinak kdyz delam nejakou slozitejsi grafiku tak pomoci templatu a rozvrzeni v dreamweaveru nabo tak v necem..
2Master:
ve FP nedelam, ale typl bych si ze FP odlisuje (jako vsechny MSOffice programy) zalomeni radku a novy odstavec.. skus Shift+Enter :-)
Já se přiklonim k tomu Dreamweaveru. Je perfektní. Trial si můžeš stáhnout a plnou verzi obědnat na www.macromedia.com
Nejlepsi je poznamkovy blok.Vsechny programy na vyrobu webu ZMRVI html kod tak, ze se v nem nevyzna ani machr
Tak CoolPage používám taky, a udělal jsem s ím: www.darklight.wz.cz - ale doporučuju si verzi 2.72 cracknout, a pokud umíš odstranit reklamy, co tam budou i po cracknuti, tak to mas f pohode!
He, tim bych si nebyl tag jistej - mrkni na http://validator.w3.org
to je prosimte reakce na co?:)