Jak zmenit BORDER u SELECTU

Jak mam zmenit u SELECTU okraje tak, aby nevypadaly jako 3D, ale chci je pekne jednou barvou.
Az se najim tak se na to podivam :)) Css stylem by to melo jit :))
Tak jsem se na to dival a zkousel to ale obarvim jen pismo v rozvinute roletce i pozadi ale aby to nebylo v 3d tak to mi jeste nejde :/ jeste na to mrknu :)
<input type=text name=input1 style="border: 1px solid #FFFFFF;">
<!--
1px - tloustka cary
solid - typ okraje (none | dotted | dashed | solid | double | groove | ridge | inset | outset)
#FFFFFF - barva okraje
Pro vic informaci o bordrech mrkni na http://www.w3.org/TR/CSS1#border
-->
<input type=text name=input1 style="border-style: solid;">
<!--
Mno pokud ti staci ze ten okraj nebude 3D, tag zkus tohle....
Jinak fsechno mas na ty strance, co sem uz jednou psal...
-->
Ano u <input> to jde, ale u selectu mlčím, protože ani v TopStylePro 3.0 jsem to neobjevil.
The Root: Dík, ale jí to potřebuju u <SELECT> ne u <INPUT>
Hmm, u selectu s tim mam taky problem a asi nezbyde nic jinyho, nez si napsat neco, co ti nahradi select v JavaStciptu, protoze tohle sem taky nemoch udelat... Nakonec sem se na to vykaslal a rek sem si, ze se to bez toho nak obejde, ale v JavaScriptu to pude, i gdyz to bude trochu ehm slozitejsi....
No to mi povidej. Zkousel jsem to a po par hodinach mi z toho neco vylezlo. Pak jsem pustil starsi prohlizec... no a delam to znovu.
Podle mnoha diskuzí to u SELECTu prostě nejde... (řešení je jedině, jak už tu někdo psal, udělat "náhradu" SELECTu, třeba v JS - velká nevýhoda ale je, že s vypnutým JS to nikdo neuvidí - tj. klasický element SELECT je nejlépe dát k tomu alespoň do elementu NOSCRIPT)
Neplýtvejte energií, u selectu to zaručeně nejde! Také jsem na tom nedávno vyplantal rozum a vyzuřil zbytek adrenalinu. Z mnoha zdrojů už vím, že tudy nee. Zato roleta může být strakatá jak pouťová mičuda.
nojo.. vypada to docela vkusne ..kdyz mas par inputu s border 1px solid a pak select kterej ma sice okraje jako prase, zato ma modroruzovou roletu.. :-) fakt nevim co v tom w3c delaji
jinak pekny prispevek na toto tema:
http://lists.w3.org/Archives/Public/www-style/2002Jan/0066.html
Mno jo, ten článek to popisuje obsáhle, ale je to hloupý. Taky jsem to zkoušel, ale velmi brzy jsem zjistil, že styly na to neplatí, takže jsem se pak na to zvysoka vykašlal.
Co se týče HTML, tak už se dá docela pracovat podle standardu, ale s těma stylama je to stále ještě dost bída a taky to bývá dost někdy chaotický. A CSS 2 jen přidaly sppousta věcí, ale použití je stále místy divné. Měli by s tím na W3C něco udělat a vydat další verzi, řádně překopanou a vytvořenou s rozmyslem (aby se jedna věc nenastavovala deseti způsoby a jiná zas vůbec).
Jinak ta pouťová mičuda to je dobrý :-)))
jedna vec deseti zpusoby??
co treba?
No deseti zrovna ne a nevím, jestli jem to napsal tak, aby každý pochopil, co jsem Tím myslel.
Každopádně typický případ je tag

<hr>

Nevidím důvod, proč když chci nastavit tloušťku, barvu a okraje, proč se to dělá tak složitě. Pokud chcete, aby to fungovalo jak v IE, tak NN a použili jste jen styly, tak to není zas tak triviální a nedají se na to použít vlastnosti, které by člověk normálně čekal (problém dělá hlavně tloušťka).