Používat rámce?

Slyšel jsem, že když používám rámce, tak lidem, kteří mají modem, to nadělá paseku. Mám tedy rámce používat, nebo ne?
Co ma modem spolocne s ramcami? Ak chces pouzivat ramce, lebo lebo sa ti to hodi do konkretneho projektu mozes ich kludne pouzit. Jediny problem u pouzivatela nastane vtedy ked ma browser co ramy nepodporuje a aj to sa da vyriesit pomocou tagu <noframe></noframe>
framy se dneska uz moc nepouzivaj, prasi se to pres tabulky...
Never jkt mrkni se kdekoli na net a uvidis ze ti keca pouzivaj se snad vsude :)))
jo? a kam presne?
ja nevim vyber si treba v seznam a klikni na sekci zabava a pak jen tak naslepo klikni na nejakej odkaz :)))) jsou toho miliony a nemam tolik casu a ani bych to nezvladl napsat protoze bych ty adresy musel psat nekolik let :))
Asi je dost frejmovejch stranek ale ten kdo to nepotrebuje akutne a vi jak to obeji se jim rasi vyhne predevsim proto ze si clovek nemuze byt jistej jak to bude vypadat na ruznej klientech(prohlizecich) a pri ruznym rozliseni. Takze pokud chces mit kontrolu nad tim jak tvoje stranky vypadaj radeji pouzivej tabulky. Ikdyz i takovy stranku jako treba http://sms.oskarmobil.cz/ frejmy pouzivaj a asi jim to moc nevadi. co clovek to nazor - vsak to sam ctes.

no ale kdyz se potom podivas na http://mujweb.cz/www/katerinanovakova/ tak mozna radsi pouzijes tabulky:)
Tak jo ten priklad http://mujweb.cz/www/katerinanovakova :))) je fakt dobrej :) Zalezi ciste na kazdem jak se mu to libi ale tvrdit tohle (framy se dneska uz moc nepouzivaj, prasi se to pres tabulky...) tak to je blbost. :) Ne kazdej to umi pres ty tabulky. Nesmi se zapomenou ze tady se radi vetsinou zacatecnikum a tim padem by to chtelo vetsi vysveleni treba jako prikladu aby to pochopily vsichni :)) Jinak se novacci upnou na Ramce a tim padem se bude porad ramcovat a ramcovat a ramcovat :)))))
Ramce maji problem pokud das link nekam pryc mimo tvoje stranky, tak si musis hlidat target, jinak to muze dopadnout dost hruzne. Viz
http://www1.webpark.cz/cabel/www/frames.gif
Ale uhlidat se to samozrejme da.
Ale tabulky jsou podle me lepsi. A kdyz si pomuzes PHPckem a tu stranku si
do tabulek slozis pred odeslanim uzivatelovi, tak je to uplne super.
Super rada s PHP to budou zacatecnici nadseni :)) Jeste neumej porad HTML a ted na ne jeste PHp :)))))) jojo je jasne kdo chce pouzivat ramce tak se je musi naucit aby to nedopadlo jako ten tvuj priklad :)
Ne ser na ramce... resim to tu po sty a uz na to kaslu nema to smysl...
ach jo, ja mluvil o aspon _trochu_ profesionalinich strankach, ne o nejakejch pseudo-lame webech :-)

a kdyz uz jsme u toho, tak delat design pres tabulky je imho praseni proti (x)html standardu, na to maj bejt styly (a ted nemluvim zdaleka jenom o css), jenomze tady zase clovek narazi na lidi s neckama/4 a m$ie/5 :-(( (btw, ani sestky/sedmicky na tom nejsou nejak extra dobre, a ted uz vubec nemluvim o css :-) )

2 nemo: a kdyz se podivas na net na jiny stranky nez lamovsky prezentace lidi s trafficem <1kB za den (tj. stranka <365kB, 1 hit za rok), tak na velky vetsione webu framy nenajdes a fakt se to dela (kdyz to vadi slovo 'prasit') pres tabulky
Tak jo verim ti tak mi tu dej priklad ja sem lama podivam se na to :))))
A jak se díváte na plovoucí rámy?
Ja se nedivam nijak protoze stejne si bude kazdy obhajovat to co prave pouziva :)))
sorry kpt nemo, tou lamou sem nemyslel tebe, ale autora ty stranky na mujwebu, pochopil jsi to spatne (nebo jsem to ja blbe napsal...)

chtel si priklady:
seznam.cz
wz.cz
atlas.cz
centrum.cz
google.com
(btw, treba u tech vyhledavacu|portalu vetsinou ucel sveti prostredky)
php.net
*.apache.org
jak.kvalitne.cz :-)
micro$oft.com
sun.com
zend.com
mysql.com
a_spousta_dalsich_webu...

(jo, verim ti, ze se na netu najde _spousta_ stranek s frejmama, to samozrejme, ale napis mi prosimte link na cca 5, co se ti libi, jo?
a myslim, ze hadat se da i jinde nez ve foru...)
to jsou samy lama-weby
Neboj jkt ja jsem v pohode :))
muj nazor... ramce ti ulehci praci v pripade, ze pises stranky v obycejnym html - pokud jsou na sobe jednotlive casti stranky nezavisle, tak je prirozene, ze jsou v ruznych souborech a je potreba je "slepit" ramcema. pokud ovsem pouzivas PHP (resp. generujes stranky dynamicky), neni problem je "slepit" uz na strane serveru a uzivateli poslat stranku jedinou, coz ma ruzne vyhody (a vypada to profesionalneji :o)

pak ovsem existuje jeste "prakticke" vyuziti ramcu - jednotlive casti stranky lze od sebe "fyzicky" oddelit a obnovovat pouze vybrane (priklady vymyslet nebudu, ale smysl to ma).
jop a jkt, jak si prisel na to, ze to na tech serverech je?
Tak jsem našel stránky - přímo ukázkový příklad toho, proč je nědělat rámy. Podívejte se na http://ifetiv.czweb.org/ , ale nejdříve se připravte na šok. :-) Jo, a autorka se obhajovala takto: "Co proti tomu máte, mně se to zobrazuje dobře..."
Vole příštěvolej napřed sanitku, malem sem se zhroutil...:-))))))
Tak jo v pripadu jako tady byl uveden. Souhlasim zakazat ramce :))) Clovek prvni musi pochopit co to ramce sou a jak je vyuzit nez je nekde umisti :)) Ale tohle je totalni chaos. Mozna ze je to novej programovaci jazyk FramesHTML :))) A mi ho jeste nezname:)) Asi se ho naucim :))
a co říkáte na použití rámců na http://svobodp.wz.cz , kdybych nebyl šetrný k přenosové rychlosti modemového analogového připojení(které sám mám,ikdyž uvažuju o ASDL) tak bych použíl table a PHP, ale rozhodně né in-line rámy, protože mít miliony posuvníků na stránce a už jenom proto , že to byl nápad MS(kdyby to vymyslely dneska tak už by fungovaly pouze v IE dřívé ta monopolita ještě nebyla tak velká)....
Ale v tabulkách se ta stránka dobře otimalizuje pro různá rozlišení,ale nejvíc mě štve na rámcích, že nemůžu měnit <title> stránky (pouze to jedno které je napsáno v souboru z nastavením rámců) to jedině v javascriptu,ale tomu se raději vyhybám; raději programuju v prostřední vrstvě.
Klientovy se nedá věřit.
A omluvte to kódování češtiny na mé stránce...
No tak sem se dival bylo by to dobre kdybych mel vetsi monitor ale ja vetsi nemam pouzivam rozliseni 800x600 a tim padem tam mam posuvniky kde by byt nemely :) Takze muj nazor je pokud by se to optimalizovalo i pro rozliseni 800x600 tak pak by to tak mohlo byt :)