Pomoc s sedym polem.Dekuju

Chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevi jak naskriptovat aby bylo formularove pole sede do doby nez se vyplni jiny udaj ve formulari.Presny priklad je.
Mam pole email do ktereho chci aby lide napsali email a pak mam zaskrtavaci policko a to kdyz zaskrtnou tak jim firma posle seznam sveho zbozi emailem. TAk potrebuju aby bylo zaskrtavaci policko sede do doby nez se zada email. Moc dekuju za odpoved. Peta
pres javascript - povesit se na zmenu obsahu textove pole e-mail, overit zadanou hodnotu a povolit/zakazat prislusne zaskrtitko... kod ani jmeno prislusneho eventu (udalosti) ti neposlu pac v javascriptu nedelam.
je to nejak takhle:
document.forms[0].elements[2].disable = TRUE;

element 2 formulare 0 bude zasedly...

enable to zase odsedne...

myslim ze snad i disabled = false

ale nejsem si jist
Hmm a jak udělat totéž na konkrétní email...
hmm... a nechtel bys tu otazku trochu rozvest? to se pak opravdu spatne odpovida... co je to "konkretni e-mail"?

master prave ukazal, jak se pracuje s elementy formulare - a jednim z elementu bude taky textove pole, do ktereho se zapisuje e-mail. dale bude urcite v javascriptu existovat udalost, ktera se vola pri zmene obsahu textoveho pole. do obsluhy teto udalosti (funkce), je potreba napsat kontrolu na obsah textoveho pole - vypada to jako platny email (format xxx@yyy.zz - napr. pres regularni vyrazy) nebo nevypada? a podle vysledku kontroly povolit nebo zakazat prislusny checkbox.

rekl bych, ze tohle je velmi polopatisticky navod a konkretni veci se jiz daji dohledat v manualu.

jinak lze pouzit jeste tvz. offline kontrolu - proste nechate uzivatele vyplnit formular bez jakekoliv kontroly a poslat data na server... tam se v klidu provede kontrola a v pripade chyby se objevi tento formular znova (predvyplneny) s tim, ze (povinna) pole, do kterych byly zadane chybne hodnoty budou zvyrazneny cervene.
abych to rozvedl... mas dve <input type=text> a kdyz do prvniho napises treba prdel a pak bude ten druhej enable, jinak ne...
takze... jak mas:
<input type=checkbox>
<input type=text name=email>

tak mu das:

<input type=checkbox onChange="if (name.enable== TRUE) name.disable=TRUE else name.enable=TRUE">


nejak tak by to melo fungovat...
alespon jsem te navedl na cestu...
na zbytek zkus prijit sam.. o tom programovani je
No jo... ale jak to udělat s tex'tákama s čekboksem to udělam taky... tak aby v texťáku bylo něco konkrétního...
opet.. onChange
a pouzit RE
To se mi právě nedaří, jde to, ale na cokokliv, nevim jestli mě chápeš... prostě mám textový prostor a druhý textový prostor, který je ale pořád disabled, dokud do prvního nezapíšu třeba konkrétní slovo "prd"...
asi si doma vemu manual javascriptu a napisu nejaky samplik :o))) to je tak tezke v udalosti onChange() textoveho pole otestovat jeho obsah na zadany vyraz a podle vysledku povolit/zakazat jine textove pole/checkbox?
presne tak textpole