Chmod Problem!!!!

Potrebuji mít povolený zápis na serveru. Vim ze se to dela s pomoci FTP, jmenuje se to nejak "Chmod" ale jak se to dela a take s pomoci ktereho FTP programu.
Jestli myslíš změnu atributů souborů,tak to se dělá ve Windows Commanderovi z menu soubory-atributy.Nebo třeba ve WS-ftp, což jsem taky používal se to dělá pravým myšidlem a výběrem CHMOD(unix).
Ale tady jsem zatím nikdy nepotřeboval práva měnit^_^.
to ale neznamena, ze si je zmenit potrebuje nekdo jinej...

m.s.
Nevím, tady ani nevidím důvod, proč měnit práva...
nezalezi kde jsi (jestli tady nebo tam), ale co s tim souborem delas...

m.s.
Ten soubor pouziva PHP skript ktery musi psat informaci do souboru.
pokud to neumis zmenit, nechte ten soubor vytvorit skriptem a apache k nemu ziska pristupova prava...

m.s.
Ja si nemuzu pomoct, ale at ho vytvoris rucne, nebo pres PHP script vzdy ma prava na zapisovani pres scripty.... Tak nevim:o).

Lukasik
Pokud bys opravdu potreboval ho uploadnout a neslo ti zmenit prava pres FTP ... tak jeste jedno reseni by bylo udelat si pomocny PHP skript, ktery ti ty prava nastavi fce chmod() ... ale ted me napada, jestli mas pravo menit prava :)

Radek
Ok podivej se sem http://hryonline.wz.cz/install/ prvni krok jde bez problemu ale druhy :)!!!
Dej nám sem zdroják, nebo odkaz na zdroják....
Lukasik
Co tim myslis odkaz na zdrojak? Tento script neni jenom jeden soubor je to vice jak 200 souboru a ma 2 mb. Ale stahnout tento script mozny na http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=18389 a jmenuje se "ssrtech_24.zip" je tam take manual na stazeni.
Romane, kdyz uz pouzivas takovejhle balik ... koukni se odkud vybubla ta hlaska, tam zjistis i proc ... ale nerek bych, ze to bude prace na 10min ... a proto se do toho ani nepoustim ... navic IMHO pro tebe, jako admina nejakyho takovyho systemu je dulezity vedet, jak to uvnitr chodi ... tak by bylo dobry, kdybys to usili do toho vinvestoval sam ... na problem s pravama bych nesazel.

Radek
Radku vzdyt tento ckript chodi u mnohich lidi a take to bezi na mojim domacim Apache. A ta problema vubec neni v skriptu. Podivejse na Instalaci http://hryonline.wz.cz/install/ (skus instalaci) prvni krok jde bez problemu (vibiras tam Czech), druhy krok (nech tam vsecho jak to je a stiskni "continue") po stisknuti "continue" hlasi tohle "Cannot look file in core root. Check directory." Skus tyto dva kroky a mozna poznas v cem je problem.
Ja vim, ale tady nejsi u sebe na lokalu :) ... a z bezpecnostnich a jinych duvodu ne vsechno funguje zcela standardne ... nektery funkce jsou tu omezeny, nektery zcela zakazany ... a taky neni povoleno lezt po disku a ukladat soubory kamkoli ... tzn. musis zjistit KONKRETNE PROC to nejde ... ve svych adresarich muzes vytvaret a menit soubory z PHP libovone, ale vsude pristup nemas a mit NEBUDES :)

Ty dva kroky jsem zkousel uz pred tim, ale tahle hlaska je uz "ucesana" (nepochazi z PHP) ... tzn. bez znalosti toho systemu ti nic nerekne.

Nejspis by ti poradil nekdo, kdo ten system uz pouzival, protoze pochybuju, ze se nekomu bude chtit prolejzat ty zdrojaky od nuly :)

Radek
predpokladam, ze ma roman doma win. tam je file system uplne jiny nez na linuxu a prave se souborovyma operacema vetsinou musis pracovat odlisne! pokud to chces ladit offline, bude pro tebe nejjednodussi nainstalovat linux, udelat si podobnou konfiguraci jako tady a experimentovat. nemuzu si totiz pomoci, ale z toho threadu mam pocit, ze o pravech na linuxu nevis vubec nic.

co si myslis, ze jako zjistime krome toho, ze to nejde? to musis ty jako spravce projektu vedet, proc ten soubor Cannot look. muze to znamenat, ze tam neni (tzn. spatna cesta - coz vypada pravdepodobneji), ale take to muze znamenat, ze je skriptu nepristupny - spatna prava.

nebo to muze znamenat uplne neco jineho.

kazdy musi vedet, na co staci, a kdyz uz se do takoveho projektu poustis a nemas na to sily, mel by jsi mit nekoho kdo ti pomuze primo - toto se neda resit v konferenci a je to na dlouho dobu.

sory, za tak dlouhe kazani, dneska jsu nejakej rozkecanej ;-) a jestli jsem ti zpusobil psychickou ujmu - omlouvam se... :-)))

m.s.
Hey chlape, nemam psichickou problemu :) Ale chci jenom rici ze ten skript byl testovan vsudy na ruznych serverach take na linuxu, na Windows a.t.d a vsudy byl funkcni. Takze nevim. Ale dik vam vsem za pomoc.
vsudy byl funkcni && tady neni => tady je neco jinak :)

Radek
Radku, teda že bys byl až tolik chytrej a todles vyplodil... To bych do tebe neřekl:-)))))))))))))))))))))))))))).

Lukasik
To vis Lukasiku ... ve me se skryvaji vlastnosti a moznosti temer nadprirozeny :o)

Radek