Zablokovat některé klávesy (např. Ctrl+C příkaz atd.)

Další má otázka, jak zablokuji funkčnost poižívání klávesy Ctrl nebo jiné jako je to například u zakázání rigth botton na myši
Děkuji Johny
De facto nezakazes...
Prakticky je to neucine a navic zbytecne. Nevidim jediny duvod proc by melo mit smysl takto uzivatele omezovat v pouzivani beznych funkci browseru. Prave diky takovymto hloupostem nekteri lide JavaScript radeji vypinaji uplne. :-/
Nekdy je to praktické (obrana proti zahlcování diskuzních fór):

zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování zahlcování ...


stačí do formuláře napsat

OnPaste="window.alert('NE'); return false"

a je to...
re: "Nekdy je to praktické (obrana proti zahlcování diskuzních fór)"

V tomto se pravdepodobne neshodneme,... ale to nevadi... :-)

Napriklad prave tato funkce by totiz ve vetsine pripadu omezovala ty uzivatele, kteri funkci vkladani chteji pouzit naprosto korektne, napriklad pri vlozeni dlouheho URL. Tapetare (krome vas jsem tu vsak dlouho zadneho nezahledl :-) pak pouze vyprovokuje ke zvysenne aktivite. Proto zastavam nazor, ze jsou tyto restrikce, zvlaste pak jsou-li reseny pomoci javascriptu nad jehoz interpretem ma uzivatel PLNOU kontrolu, prakticky neucinne.
Naprosté omezování práv a svobod uživatele! ;-)

Z takové stránky hned mizím a už se nikdy nevracím. K čemu myslíte, že tam ty zkratky jsou? Že je někdo zneužívá je jiná věc, ale nemůžete kvůli ní někoho omezovat.

Proti zahlcování se brání jinými způsoby, které jakžtakž dostačují. Ale když se někdo pevně rozhodne, že vám bude otravovat život, cestu si stejně vždycky najde!
Vůbec nechápu, proč se každý stále snaží něco udělat s browserem.

To jedinné by snad mělo být, že mu sdělí doctype, content-type, kódování atd. Už obarvování scrollbarů v IE je vlastně jakýmsi zásahem do uživatelova nastavení.

Mnohem lepší by bylo, kdyby se autoři více zabývali kvalitou svých webů, aby na netu nebylo tolik toho marasu. Prohlížeč je na straně uživatele, tudíž v jeho moci. Je to jen jakési okno, kterým se stránky prohlížejí, autor s ním nemá co dělat.