DESIGN

Ahoj lidi.Chci si udělat novou stránku s lepším designem a nevim,jak ho mam udělat!?Jak si děláte desiny?Jsou na to třeba nějaký programy,nebo tak?........Díky
Design? Podle toho co myslíš. Nejlepší Photoshop 7.0, v tom se daj kreslit obrázky *.jpg, *.gif a Flash, v tom se daj kreslit *.swf. Pak už to jen poskládat do stránky. Nebo můžeš použít Xara Webstyle (nejmíň) 3.0, ale to je moc jednoduchý a má to každej
Souhlasím, ještě bych přidal Adobe Illustrator
kreslit se dá i v Malování (Win98), ale tam jsem to zkoušel a s normální myší se těžko dělají obrysy. nevím, jestli existuje myš třeba ve tvaru tužky, .. jinak se musí obrázek nakreslit na papír a oskenovat, to pak vyjde věrně v jakémkoli formátu (bmp, gif, jpg). b.
Borisi tak to by me zajimalo jak takove stranecky vypdaji :o) Das mi liks? :o)
asi jako když malujou tříleté děcka.. -:)
hihi tak to jo az sem se lek ze s tim delas porofesionalni design. :o))
kdyz uz byla rec o flashi .. da se nejakym zpusobem vypnout?
zakazat pluginy
Profesionalni stranky meni stranky tak, ze vymeni jeden jediny *.css a tim se zmeni vzhled celeho webu, pricemz to co je v *.html souborech muze zustat nezmenen. Kouknete treba na http://www.csszengarden.com/
Priznavam ale, ze to chce trosku jiny pristup k webu ((x)html a css), vetsina lidi umi jen zaklady html.
> nevím, jestli existuje myš třeba ve tvaru tužky

Jmenuje se to TABLET

Ten můj stál něco kolem 2tis (Wacom)
Slava CADu;-))
CAD na design stránek?
Chtěl bych doplnit Bery a DoubleThink.
Sada od Společnosti ADOBE se nazývá adobe esential (doufám že to píši správně). Obsahuje profesionální programy pro tvorbu internetových prezentací. Jedním znich je Adobe PhotoShop. Univerzální velice výborně propracovaný nástroj pro tvorbu grafiky i úpravu digitálních fotografií. Velice se se mi líbí nástroj tzv. magnetické laso pro ořezávání. Další nástroj, který zde již zmiňoval DoubleThink je Adobe Illustrator. Jedná se o další výborný nástroj pro tvorbu internetové grafiky. A zejména SVG grafiky (vektorové). A TŘETÍ PRINC V TÉTO SESTAVĚ je Adobe GoLive. Tento nástroj tedy program vám pomává vaši grafiku, text, scripty a další. pomáhá dávat do hromady. než se pustíte do samotné tvorby - můžete si nejprve navrhnou mapu vašeho webu či serveru. Obsahuje již některé předdefinované skripty, výborné prostředí pro úpravu a taky mě docela potěšil, že podporuje úpravu jazyka PHP a to ve vizuuálním prostředí. Další programy s této zbírky jsou již jenom doplňky. Např: Adobe SVG Wiever pro prohlížení SVG a další Adode Animation pro tvorbu skvělích animací. Když vytvoříte animaci v tomto progamu a někdo ji zahlídne, jistě se vás zeptá že máte výborné znalosti s tvorbou Flashe. A ani vám neuvěří že to není dělané ve flashi. A podstatou tohoto balíku je vzájemná propojenost. Nakreslíte obrázek ve PhotoShopu pak exportujete do Animátoru vytvoříte animaci pak třeba opět do PhotoShopu nebo třeba již do Illustrátoru. Nejorším programem pro tvorbu vebu a nad kterým se vám bude každý smát je FrontPage od Microsoftu. Jedno bych vám mohl poradit. Důležitější než grafika je obsah . Je chalitebné vytvořit pěknou grafiku ale na jedničku podtrženou je mít na webu spoustu PRAVDIVÝCH informací.

Dále sohlasím s DoubleThink - pro ruční tvorbu grafiky je opravdu dobré, vlastni Table. musím se přiznat že ho ještě nemám ale přemýšlím také nad WACOMem. Viděl jsem na něj recenzi.

Kreslení grafiky v programu (malování) ve Windows je opravdu zahambující.
To mě na rastrové animace (GIFy) bohatě stačí Adobe ImageReady (je standardně u Photoshopu)
SWF animace dělám přímo ve Flashi MX
vizualni editace php? to ma bejt co?
Hmmmmm........
Souhlasim s JohnNym. Cely svuj design mam udelany v CSS, vypada to slusne (alespon myslim), dobre se to spravuju a hlavne se stranky rychle nacitaji i na pomalym pripojeni.
> Vladim
Jde to ;-)

Jen těch rámů bych se raději zbavil. Trošku to použití css znehodnocuje, když už poskytuje takové možnosti! :-)
no jo,nevite nekdo jak udelat aby mi to bralo i čárky a háčky?
Do hlavičky (mezi <head> a </head>) vlož tenhle řádek:
<meta http-equiv="content-type" content="text-html; charset=iso-8859-2">
Případně <meta http-equiv="content-type" content="text-html; charset=win-1250">. Záleží na tom, ve kterém kódování stránky píšeš.

Pokud netušíš, co je to kódování :-) a pracuješ pod Windows, tak to nejspíš bude win-1250.
Díky.Sice mi to nejde,ale stejne diky.
No, ja bych ty tabulky udelala,ale nevim jak.
Jo a tatka mi prej sezene ten Adobe,ale nevim, jestli to v nem budu umet.Je to tezky?
Adobe Photoshop a Image Ready jsou jednoduchý programy, neměj strach