Rámy

Prosím pomozte:)) Už jsem dělal jedny stránky a tam jsem rám měl.Byl Prostě hnusnej a šedej.Znáte to !(Admin mi je smazal!) Vím,jak se šedýho rámu zbavit,ale když je pryč,tak místo něj je jenom modrej proužek a v tom je ten problém (maximálně mohu udělat to,že tam dám černej pruh,jenomže pak na sebe "stránky" nenavazujou.)


Jak mám udělat to,aby byly ty 2 "stránky" vedle sebe a tudíš na sebe navazovali?
Onen šedý pruh mezi rámy je považován z pohledu nových specifikací za součást uživatelského rozhraní browseru, a ne obsahu stránky. Autor stránek by tedy správně neměl mít možnost jeho zobrazeni (pomoci (x)html/css) ovlivnovat, podobně jako nezasahuje pomoci techto jazyku do do vzhledu tlačítek zpět, domů apod. Rámy jsou díky tomu poněkud nevhodné pro definici rozložení stránky. Zkus k tomu radeji použít formátování bloků v CSS (tam si můžeš bloky přilepit až k sobě, oddalit dle libosti, nebo dokonce překrýt) (BTW: v pripade tvych stranek by se jednalo jen o jediny levostranny float) a jednotlivé soubory seskládat s využitím PHP na straně serveru (úplně postačí f-ce include). Takový design bude navíc mnohem přístupnější a _přehlednější_, než ten seskládaný framesetem až na straně klienta.
Slyseli ste slovo bozi :o)) Amen :o)
Amen.
Jo,to je hezký,ale nezapomeňte,že jsem začátečník :)) Takže takový f-ce include je pro mě úplně neznámí.Čili radíš to,že bych se měl asi líp seznámit s CCS a po seznámení ji využít co?
Tak tak.
Ale rámy nenehradíš jen pomocí CSS. Začni se po kouscích věnovat i PHP. Pomocí něj je lze nahradit vcelku elegantně.

Pokud začínáš, doporučuji ti zapomenout na tabulkový layout, html atd.
Nejlepší máš kombinaci php, xhtml, css. S tím, že xhtml vychází z html, takže stačí dostudovat rozdíly.
Jo.Díky A jenom se tak zeptám,jestli doporučujete nějakej web či stránku,kde se tím zabívají?
2Kuchvak: Určitě se teď budu už poněkolikáté opakovat :-), ale určitě bych si na tvém místě vložil do bookmarků dost vyčerpávající blogy Petra Stanicka ( www.pixy.cz ) a Marka Prokopa ( www.sovavsiti.cz ). A články pročítat se specifikacemi ve vedlejším tabu. U PHP bych vsadil na www.php.net (kde je k dispozici i česká verze komentované dokumentace)
Nemuzu si pomoc promin ale vazne mluvis jako kniha az moc odborne ve vsem a zapominas ze se bavis se zacatecnikem a ne sobe rovnym :o)))
K těm zdrojům:
Samozřejmě souhlasím s GeOrgem a ještě bych přidal www.interval.cz
V poslední době se to tam kvalitními články příliš nehemží, ale budou se ti hodit určitě ty starší.

Prohlédni si sekce Webdesign -> HTML, XHTML, CSS a Vývoj aplikací -> PHP, Databáze. Najdeš tam občas kvalitní seriály staršího data - např. ten o CSS2 (asi rok 2002) mi posloužil k jeho studiu výborně. Nakonec jsem si ale ještě dokoupil nějakou tu knížku. O HTML a XHTML tam toho taky něco málo bude.
Jasně ! všem děkuji.I když jsem teda jak se říká začátečník.Tak se to doufám časem naučím .o)))