Jak chranit soubor pred stazenim?

Potreboval byh poradit, jak ochranit soubor, aby si ho nikdo nemohl stahnout. Jde to vubec?
soubor...jakého typu? Nějaký zdrojový kód?
Treba soubor typu *.js
Treba i zdrojovy kod...
no, tak to nevím...určitou (velmi malou) ochranu poskytuje nepříjemné javascriptové opatření proti klikání na pravé tlačítko. Nebo to nějak narvi do php. Nebo to prostě nedávej na web a posílej to jenom důvěryhodným zájemcům mailem ;-)
on nejspis chce javascript spoustet na strankach, ale jelikoz s nim mel hodne prace tak si ho nechce nechat ukrast nekym jinym, ze je to tak? .. uz se tu o tom vedly diskuze, ja tvrdim ze to nejde, jakmile zdroj prijde do tvyho pc muzes si s nim delat co chces
Aha, tak dik.
Chtel jsem ochranit stranky pred nechtenym vstupem a tak jsem heslo ukryl do souboru *.js, ale tento soubor se da stahnout a kod tak muzes odhalit...
Nejlepsim resenim bude nejspis php.
Nevite nekdo, na jakych strankach se pojednava o "Udelej si zaheslovane stranky v php"? ...nebo tak neco...:)
v php manualu .. www.php.cz -> hledej authentification
Odkazovat začátečníka co neumí moc v PHP (doufám, že se nepletu) do manuálu není moc šťastné.
Zkus hledat na servru interval.cz, vyšlo tam pár zajímavých článku na toto téma, nebo pokud to nepotřebuješ v php, tak v tomhle auditku (sekce PHP) hledej heslo .htaccess nebo jméno Broněk Hlaváč (nebo polad Bob). Ten na svých stránkách uvádí návod, jak provést zabezpečení pomocí direktiv v souboru .htaccess (ten návod je ode mě).
Pokud bys neuspěl, tak se mi ozvi mailem a jak budu mít čas, pošlu Ti hotový základní scripty v PHP, jelikož jsem je už pro někoho dělal, takže je mám hotový a stačí je jen lehce změnit.
Myslim, ze pro PiGiho by bylo nejjednodusi nasledujici reseni:
Zajdi si na stranku http://cscript.wz.cz/crypthtml/, tam mas moznost si ten svuj *.js soubor zakodovat respektive znecitelnit.
Je to naprosto jednoduchy a vsechno je tam popsany. Staci kdyz das svuj zdrojovej kod do jednoho okynka, zmacknes button sifrovat, a v druhym okynku se ti to objevy zasifrovany. I kdyz to vlozis to stranky zasifrovany, tak to samozrejme funguje...
Takze kdyz si nekdo ten tvuj soubor stahne do pocitace, tak tomu bude stejne prd rozumet :)...
To je jedno, dneska kdyby někdo chtěl tak se ti na ty hesla stejně dostane, vem si třeba portál seznam.cz člověk by řek, že je nemožný se tam dostat a kolik lidí už se tam dostalo! TAkže hesla celkem k ničemu nejsou já bych použil asi .htaccess a .htpasswd to mam odzkuseny a to zase neni tak jednoduchy obejit ale de to!
Kdyz to tak vezmes, tak se da obejit v podstate vsechno! Akorat neco ti da prace min a neco vic...
Myslim si ale, ze na ty informace, ktery chce PiGi na svym webu ochranit heslem, staci uplne znecitelneni JavaScriptu!
Jestli to chce mit na 100% chraneni, tak bych mu poradil, at ty informace nedava vubec na internet!