Potreboval byh poradit, jak ochranit soubor, aby si ho nikdo nemohl stahnout. Jde to vubec?
soubor...jakého typu? Nějaký zdrojový kód?
no, tak to nevím...určitou (velmi malou) ochranu poskytuje nepříjemné javascriptové opatření proti klikání na pravé tlačítko. Nebo to nějak narvi do php. Nebo to prostě nedávej na web a posílej to jenom důvěryhodným zájemcům mailem ;-)
on nejspis chce javascript spoustet na strankach, ale jelikoz s nim mel hodne prace tak si ho nechce nechat ukrast nekym jinym, ze je to tak? .. uz se tu o tom vedly diskuze, ja tvrdim ze to nejde, jakmile zdroj prijde do tvyho pc muzes si s nim delat co chces
Aha, tak dik.
Chtel jsem ochranit stranky pred nechtenym vstupem a tak jsem heslo ukryl do souboru *.js, ale tento soubor se da stahnout a kod tak muzes odhalit...
Nejlepsim resenim bude nejspis php.
Nevite nekdo, na jakych strankach se pojednava o "Udelej si zaheslovane stranky v php"? ...nebo tak neco...:)
v php manualu .. www.php.cz -> hledej authentification
Odkazovat začátečníka co neumí moc v PHP (doufám, že se nepletu) do manuálu není moc šťastné.
Zkus hledat na servru interval.cz, vyšlo tam pár zajímavých článku na toto téma, nebo pokud to nepotřebuješ v php, tak v tomhle auditku (sekce PHP) hledej heslo .htaccess nebo jméno Broněk Hlaváč (nebo polad Bob). Ten na svých stránkách uvádí návod, jak provést zabezpečení pomocí direktiv v souboru .htaccess (ten návod je ode mě).
Pokud bys neuspěl, tak se mi ozvi mailem a jak budu mít čas, pošlu Ti hotový základní scripty v PHP, jelikož jsem je už pro někoho dělal, takže je mám hotový a stačí je jen lehce změnit.
Myslim, ze pro PiGiho by bylo nejjednodusi nasledujici reseni:
Zajdi si na stranku http://cscript.wz.cz/crypthtml/, tam mas moznost si ten svuj *.js soubor zakodovat respektive znecitelnit.
Je to naprosto jednoduchy a vsechno je tam popsany. Staci kdyz das svuj zdrojovej kod do jednoho okynka, zmacknes button sifrovat, a v druhym okynku se ti to objevy zasifrovany. I kdyz to vlozis to stranky zasifrovany, tak to samozrejme funguje...
Takze kdyz si nekdo ten tvuj soubor stahne do pocitace, tak tomu bude stejne prd rozumet :)...
To je jedno, dneska kdyby někdo chtěl tak se ti na ty hesla stejně dostane, vem si třeba portál seznam.cz člověk by řek, že je nemožný se tam dostat a kolik lidí už se tam dostalo! TAkže hesla celkem k ničemu nejsou já bych použil asi .htaccess a .htpasswd to mam odzkuseny a to zase neni tak jednoduchy obejit ale de to!
Kdyz to tak vezmes, tak se da obejit v podstate vsechno! Akorat neco ti da prace min a neco vic...
Myslim si ale, ze na ty informace, ktery chce PiGi na svym webu ochranit heslem, staci uplne znecitelneni JavaScriptu!
Jestli to chce mit na 100% chraneni, tak bych mu poradil, at ty informace nedava vubec na internet!