129....ale musím říct, že IQ test národa je pořádná blbina, hrozně nadhodnotili průměr. Ve slušnějších testech se mé výsledky pohybují mezi 123 a 128. Je to vyčerpávající odpověď? :-)
btw: a jak jsi na tom ty, Miku?
já většinou do fór nepíšu, jen čtu ale tentokrát
se musím připojit na stranu bit27. Dělám v Goldenu už 2 roky
a je važně dobry s nějakým notepadem nebo FrontPagem se vůbec nedá
srovnávat (podpora php....).
freya>> ty píšeš že nejlepší je pracovat v notepadu a taky ho
doporučuješ a dokonce i nováčkům ale zároveň píšeš že máš taky ráda
barevné zvýraznění syntaxe, tak jak to jde dohromady? ja taky někdy
edituju v notepadu ale jen vyjímečně, prohledání kódu se zvýrazněním
je sakra rychlejší a rozhodně to není detail!
bit27>>trochu míň ironie by ti neuškodilo a neprovokoval by si tím
ostatní :o)
MrPierc>>Doporučuji vyzkoušet vše a udělat si vlastní názor :o) ale
faktem je že psaní HTML, CSS, PHP... atd. přímo je nejepší.
IQ test naroda=ostuda a traparna, ani sem na to radeji nekoukal (bez tak na TV temer necumim, jenom na Stargate:-))
josh >> pracuju ve dvou věcech najednou: mám otevřené HTML, asi tak v 60% případů v programu se zvýrazněnou syntaxí, a CSS v Notepadu, protože miluju ten minimalistický vzhled. Jistě, barevné tagy jsou skvělá věc, ale když chodím něco vyrábět do kanclu nebo sedím na hodině informatiky, nemám potřebu si tam kvůli těm dvěma hodinkám týdně tahat extra vybavení.
Abych ještě trochu osvětlila důvod, proč si myslím, že holý černý text je do začátku nejlepší: když máš editor - (nevím, jestli to zrovna tenhle Golden, kvůli kterému mi tu bit27 začal spílat, dělá) - a v tom programu máš tlačítka, která ti automaticky vkládají celé tagy, scriptíky, doctype a nevímco všechno, tak si nikdy nezapamatuješ, jak přesně má co vypadat znak po znaku - a pak, až tě jednou posadí před počítač bez výbavy a bez možnosti si ji sehnat, nebo třeba jenom když chceš něco udělat narychlo na cizím kompu - budeš dělat hloupé chyby, vynechávat důležité uvozovky a nevímco všechno. A samozřejmě, že když už máš všechno tohle v malíčku a sedíš v pohodičce u svého vlastního počítače, není důvod si práci neurychlit a nezpříjemnit.
Freya? já ho nedělal vůbec protože za tesn intelegence je podle mě nedělat tenhle ulítlej test inteligence ale i tak máš slušné bodově ohodnocení ještě 4 body a můlžeš jít do mensy nebo menzy ..
No, ona tahla inteligenční číslíčka jsou v podstatě na nic...znám hrozně chytré lidi, co mají výsledky skoro pod hranicí průměru, a naopak. Pro nějaké životní úspěchy je důležitá spousta jiných vlastností. Já a Mensa? Neeee..... :-)
josh>> trochu míň ironie by ti neuškodilo ...
to máš možná pravdu ale volil jsem mezi reakcí typu ...krucifix... atd. a trochou ironie :))
freya>>...Golden, kvůli kterému mi tu bit27 začal spílat...
no, zřejmě bych ti tolik nespílal (to že jsem dělal?) kdybys nehodila do jednoho pytle všechny HTML editory a netvrdial že v nich dělá "někoho, kdo si v potu tváře udělá jednu malou stránku přeplácanou těžce vkusnými gif animacemi a nemyslí to s webem nijak vážně... ". Stačilo tvoji myšlenku formulovat jen trochu jinak a asi bych se ani neozval :))
? :-o ? o-: ?
sakra jsem pořád ještě ve foru jak se naučit dělat stránky? :))
PS.:
freya>>Ale taky si nemyslím, že bych byla tak blbá, jak si myslí tady bit27.
Pokud ty moje reakce opravdu vyzněly až tak drsně tak to sorry. Četl jsem tvoje některé příspěvky a nemyslím si že bys byla tak blbá. :))
Každoprádně si pro začátek opatři například FrontPage Express 2.0. Je to osekaný, ale o to de. Bude se ti hodit i pozdějc. Pak třebas PHPed. A určitě taky PHP manuál (www.php.net). Je tam i českej.
To Freya: Nemyslím si, že pro začátek je nejlepší holý HTML text. Podle mě je nejlepší na začátek primitivní Wysyvyg editor (omlouvám se za chyby, ale nevím, jak se to píše) jako je např. právě frontpage express nebo netscape composer. Když se jde pak do hloubky, tak už je lepší vnímat i zdrojový kód. Tady je dobrý např 1stPage od Evrsoftu (freeware) nebo AceHTML (taktéž freeware). A jinak jak už bylo zmíněno www.jakpsatweb.cz
majkls >> jestli jsi pochopil kod z wysiwyg, tak to ti musim vyjadrit sve uznani :-))
btw: What you see is what you get - prostě si to přeříkej :-)
Nejni problém. Záleží jakej používáš. Tak třeba Word, to je odpad... Ten zásadně ne. Ale takovej Netscape Composer, to je jiná...
No vsak to taky vypada jak z FrontPage.. :-)
2FiRan: Ale jen vypadá. Rozdíl je v tom, že Netscape Compose ti tam necpe haldu tagů, se kterejma by i profesionál měl co dělat.
Z mojej skúsenosti: Kopa editorov po stlačení klávesovej skratky vyhodí nejakú svoju funkciu a to čo chceš napísať nenapíšeš. Napríklad znak & som v jednom editore musel vkladať cez schránku :) Viva Notepad!
No, podle mě je nejlepší PSPad, zvýrazňuje syntaxi a umí kopu funkcí, je česky a je zadarmo. <a href="http://pspad.com">http://pspad.com</a>.
Dá se tam vše nastavit.
Říkám si, že napíšu do tohoto fóra ohledně nějaké literatury, co by jste mi doporučili a tak, ale jak to tak vidím, z téhle hádky, radši se do toho html ani nebudu pouštět :-).
Ale teď vážně jakou literaturu byjste mi doporučili, začínali jste s něčím takovým?Vím, že kamarád si koupil docela pěknou bychli, která obsahuje html, flash, atd..Ale snad by se našlo něco pro začátečníka.
P.S. Už mě totiž nebaví koukat se na ty weby dělané podle předloh FrontPage.
jenom ti postaci
www.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.czwww.jakpsatweb.cz
ehm a to nikdo z vas nikdy neslysel o topstyle 3? :-/ parada... driv jsem pouzival notepad, ale ted uz nikdy... :-/ topstyle je best... :)
hmm, když asi nic neumí tak si nemůže stáhnout PSpad nebo jak se to jmenuje....
Muzete uprimne napsat po cem jste sahli, kdyz jste delali svoje prvni stranky? Ja po Frontpage a teprve po te radosti z prvnich stranek cucim do manualu a do PSpadu.
Taky jsem začal s FrontPage, teď dělám v Goldenu a v HTMLkit.
Já začal s Wordem, poté sem oběvil FrontPage, následně jsem zjistil, že existuje něco jako HTML, a nápad koupit knížku o HTML byl na světě.
Stačí dobrá kniha, dostatek pozornosti u čtení, pár webů typu pokus-omyl, a už nejsi amatér.
Online knížky nedoporučuju těm, co mají dialup (za předpokladu že jejich IQ nedosahuje hodnoty nutné pro stánutí textu na HD), neumí dlouho číst z monitoru (Ach ty moje oči...), a papíry do tiskárny se jim zdají drahý.