validator HTML

Tak by mě zajímalo .Co když je třeba ten validator špatně naprogramovaný a všichni si opravujou chyby podle něj
Má malé chybky a nedá se používat jako 100% ukazatel k opravování kódů, to je rozhodně pravda. Ale jak jednou řekne, že je něco validní, tak tomu každej věří ;-)
On je naprogramovany dobre.. Ale k oprave kodu se da vetsinou pouzit dost tezko.. Kdyz ti treba chybi povinnej tag <title>, tak ti za chybu oznaci uplne nejakej jinej nesmysl, kde chyba vubec neni.. A tak je to s vetsinou chyb
Přesně. Největší bordel to dělá při chybném nebo chybějícím DOCTYPE, to pak označí za chybu úplně všechno.
nazornej priklad: www.gymkl.cz - neexistujici doctype, a ejhle
Jakej mas web Freya?
http://freya.tk
http://freya.webz.cz (to už je web trochu staršího data)
http://schwarzes-glas.wz.cz
Pekne weby, design je dokonalej :-)

akorat si trochu pridelavas praci s tim, ze veci jako zahlavi, postrani menu, atp., proste to, co se porad opakuje, mas ve vsech souborech, mnohem lepsi, snadnejsi jak na upravu a zabirajici min mista je vkladani techto zalezitosti pres include() ze samostatnych souboru, a k jednotlivym sekcim pristupovat pomoci parametru v URL (treba index.php?page=blablalba)..
Sojkovec >> jo. Přesně. Jenomže PHP se bojím jak čert kříže ;-)
Ale příště to tak budu dělat, po zkušenosti se změnami v menu na schwarzes-glas.wz.cz, kdy jsem u toho málem chcípla neustálým kopírováním a vkládáním, už jsem ochotná podstoupit všechno :-))
na tom nic tezkyho neni .. tam kam potrebujes vlozit soubor das proste:

<?php
$stranka = $GET['stranka'];
if file_exists($stranka) include ($stranka.".php");
?>
danke šén :-)
ted koukam, je tam malej nedoklep:

<?php
$stranka = $_GET['stranka'];
if file_exists($stranka.".php") include ($stranka.".php");
?>

tohle by snad melo jit
ok
<?
$_GET['page']=$page;
$include="./" . $page ".php";´
if (File_Exists($include) && $page) {
include $include;
} else echo "Požadovaná stránka není k dispozici";
?>
Toť muj zpusob.
Je zajimave, ze i holky se zajimaji a ze umeji tak pekne delat weby..:)
lama: v tom else je lepsi dat misto oznameni ze stranka neexistuje including vychozi stranky..

<?
$_GET['page']=$page;
$include="./" . $page ".php";
if (!$page): include ("default.php");
elseif (File_Exists($include) ): include $include;
else include ("default.php"); endif;
?>
a koukam.. prvni radek by mel byt obracene:

<?
$page=$_GET['page'];
$include="./" . $page ".php";
if (!$page): include ("default.php");
elseif (File_Exists($include) ): include $include;
else: include ("default.php"); endif;
?>
heh....a dalších deset příspěvků bude variacemi na php include? ;-) Díky :-)
Freya: no budes mit aspon z ceho vybirat ;-)
a co treba jenom readfile()....?
Freyo: Jeden tip. Zapomněla si dát do akety jeden dost dobrej vydledávač. Když ho tam nedáš, tak se tam alespoň mrkni. www.jyxo.cz
majkls >> ale dala jsem tam Atlas. Alas vyhledává přes Jyxo.
Na to není co říct. ;-))
problém je v tom, že spousta lidí, co vyhledává Jyxem, o tom vlastně neví a říkají tomu Atlas, což je akorát katalog. Podobně jako Centrum a jeho Morfeo (s tím rozdílem, že Centrum vlastní Morfeo, ale Atlas a Jyxo jen spolupracují). Kdybych tam napsala Jyxo a Morfeo, půlka mých návštěvníků na mě bude koukat jako na ufona...
jyxo.cz je nejlepsi vyhledavaci stroj na ceskym netu, co sem kdy videl.. Atlas zdaleka nevyuziva vsechny jeho moznosti
Taky pravda.