Nesmazatelny objekt 2

Ano, adrear data se mi podarilo smazat (musel jsem nejdriv smazat soubory, ktere v nem byly), ale TMP se odtranit neda. V TMP jsou nesmyslny nazvy slozek, ve kterych nic neni a nedaji se vubec smazat.

A jeste jedna vec, nevis nahodou (administrator), jak by se dal na Vasem serveru (WZ) zprovoznit Comet WebFileManager? Nahral jsem ho na: http://n.wz.cz/wfm . Prihlaseni funguje dobre, upload taky, ale nefunguje vytvoreni adresare, prejmenovani souboru, smazani souboru, ... . Proste to hodi chybu, ze to nejde.

Vytvoril jse testovaci ucet se vsemi pravy na vyzkouseni:
Jmeno: Host (case-sensitive!!!)
Heslo: 123

Diky, IntEx
P.S. Jeste dodavam, ze mi to nejde smazat na http://intex.webz.cz , kdyby se to nahodou zapomnelo.
najdi si nejakeho ftp klienta, co umi zobrazovat pristupova prava, pokud to nepomuze, sezen si manual k php (funkce mkdir()) a nejakou prirucku k unixu
No jo, to je tak, když si někdo zahrává s linuxovíma právama...:o).
Dobra rada, ale ja pristupuju na Internet pres firewall, kterej nepropusti FTP. Takze mi nezbejva nic jinyho, nez WEBovy rozhrani.
Mimochodem, proc tady pouzivate Linux? Ma sice svoje vyhody, ale ten provoz je pro beznyho uzivatele dost drevni (viz. case-sensitive v nazvech souboru!). Vim, dneska uz se taky pomalu prechazi na Linux, ale prece jenom jsou Wokynka komfortnejsi a vice uzivanejsi (nechci je nijak povysovat, to ne!, ale kazdymu se nechce hledat chyby na strankach, ketry mu na disku normalne bezej).

IntEx
> Dobra rada, ale ja pristupuju na Internet pres firewall, kterej nepropusti
> FTP. Takze mi nezbejva nic jinyho, nez WEBovy rozhrani.

ooops, to je hloupe, no tak mi asi nezbyde nic jineho nez to po tobe mazat co ? ;-)
ne vazne: linux je takova mrcha, ze kdyz vytvoris adresar s nastavenim, ze do nej nemuzes vlezt ani ty sam, pak se tam fakt nedostanes dokud ty prava nenastavis jinak (a nejsi zrovna s uid==0 jakoze nejsi)

> Ma sice svoje vyhody, ale ten provoz je pro beznyho uzivatele dost drevni
> (viz. case-sensitive v nazvech souboru!)

LOOOL ;-))) ceho se ja tady jeste nedockam ...
Dobry, mazat to nemusis, protoze se mi to podarilo smazat. Povedlo se mi to pres weboveho FTP klienta. Stacilo povolit vsechna prava a pak to jednoduse smazat, ale diky.

P.S. Co takhle udelat neco s tim WWW rozhranim pro prenos souboru?
>> Mimochodem, proc tady pouzivate Linux?

Protože je to rychlejší, stabilní a bezpečný systém, a to o windowsu nelze říct.
> P.S. Co takhle udelat neco s tim WWW rozhranim pro prenos souboru?

co neco ? ;)
Myslim, dat tam lepsiho filemanagera s uploadem vice souboru (alespon 5ti), kterej taky umi nastavovat prava u jednotlivejch objektu.

Jeste k tomu Linuxu, je to dobrej operacni system (taky ho nekdy pouzivam), ale pokud jde o samotnej pristup k uzivateli, tak je na tom dost spatne. Proste chci rict, ze u Wokynek je to rozhrani intuitivnejsi a privetivejsi, nez u Linuxu. Linux je zkratka delanej pro uzivatele, kteri byli odchovani Unixem (vcetne jeho vyhod a nevyhod), ale pro dnesniho "bezneho" uzivatele je to spanelska vesnice.
Linux je na ..... Mam Apache pod woknama a nerekl bych ze by byl nestabilni. Problem ve woknech neni v systemu, ale blbejch programatorech, kteri neumi programovat, ale jen maj plnou hubu kecu. Celkem logicky, cim je system rozsirenejsi, tim vetsi procento blbcu.
>>Mimochodem, proc tady pouzivate Linux?
Na web server je to 100x lepší. uživatelsky jsem to zatím moc nepocítil...:o).

>>(viz. case-sensitive v nazvech souboru!).
Si děláš srandu ne?!
S tím jdi do háje za to jsem jen rád!

>>LOOOL ;-))) ceho se ja tady jeste nedockam ...
Připrav se na dost míro, jseš admin;)).

>>co neco ? ;)
Nic, nepoužívám to;))).

>>uzivateli, tak je na tom dost spatne
Souhlasím...

>>Linux je na ..... Mam Apache pod woknama a nerekl bych ze by byl nestabilni
Nesouhlasím, kurňa, pokud nemáš XP tak to padá dost na starým PC mi padali winy (98) několikrát denně! Nekecám!

>>Problem ve woknech neni v systemu, ale blbejch programatorech,
TY SI SNAD SPADL Z VIŠNĚ NE?!

programovat, ale jen maj plnou hubu kecu.
VEN!!!!!!!!!!!!!


>>Celkem logicky, cim je system rozsirenejsi, tim vetsi procento blbcu.
TAK TO JE KONEC... LIDI, ŽE SI MI TO JEN ZDÁ...


ps: ten caps-lock tam nebyl omylem;)).
Lukasik: Jses normalni? Kdyz se ti neco libi, neznamena to, ze se to bude libit kazdymu, takze si treba ten tvuj komentar, ze nepouzivas WWW rozhrani pro prenos souboru si strc nekam!!! A ze neumis nainstalovat Wokynka je taky tvuj problem! 100% stabilni to neni, ale pokud na tom nedelas prasarny (nekolikrat dene preinstalovavas programy, nebo drivery, ktery sahaj hluboko do registru, nebo dokonce do low-level kernelu), tak to s nima docela jde! Jo a jeste neco, pro normalniho cloveka, kterej neumi s pocitacema a chce si dat na web stranky docela votravuje, ze musi predelavat nazvy souboru, ktery mu na disku normalne chodej.

Neexistuje nahodou nejakej Linuxovej patch na ty nazvy souboru?

IntEx

P.S. Nech si ty deblini komentare, nikdo na ne neni zvedavej!!!
>>Jses normalni? Kdyz se ti neco libi, neznamena to, ze se to bude libit kazdymu
Většině programátorům, jestli seš nějakej ulízanej * a líbí se ti překrásné uživatelské několikrát denně padající windows (krom xp) prosím je to tvoje věc, ale ty si tu začal diskusi že win jsou supr... Já říkám že ne a dávám důvody proč ne!

>>e nepouzivas WWW rozhrani pro prenos souboru si strc nekam!!!
To jsem nemyslel vážně, spíše jak jsem byl již rozjetej v psaní příspěvků... Byl to spíše joke, stejně tím nokoho neovlivním...

>>A ze neumis nainstalovat Wokynka je taky tvuj problem!
Kurňa chlape, si ze mně děláš srandu ne? Já a neumět naisntalovat wokna?! Až moc dopře, protože je přeinstalovávám tak jednou měsíčně:o).
Proto se mi nelíběj...

>>nekolikrat dene preinstalovavas programy, nebo drivery, ktery sahaj >>hluboko do registru, nebo dokonce do low-level kernelu

w98: Serfuješ po netu.... Zadám stránku.... hm... čtu... Heh co to? Proč nic nefunguje?! .... Odpověď: Windows spadl;)).


>>Jo a jeste neco, pro normalniho cloveka, kterej neumi s pocitacema a >>chce si dat na web stranky docela votravuje, ze musi predelavat nazvy >>souboru, ktery mu na disku normalne chodej.


Jo, hold s tím musíš počítat a pokud se ti tu nelíbí klidně vypal, i tak je tu dost lidí bez jednoho * se klidně obejdem... Za reklamu bys taky nevidělal, takže jestli tě štve že je tu linux a že to rozlišuje malá/velká písmena tak jdi víš kam...

>>Neexistuje nahodou nejakej Linuxovej patch na ty nazvy souboru?
Ne, e to přímo možnost linuxu, ale nevidím důvod proč! Už jen kvůli tomu že dost webů by kvůli tomu spadla např. registrace pod stejným jménem akorát písmena jiná..

>>Nech si ty deblini komentare, nikdo na ne neni zvedavej!!!
Komentáře k tomu co jsi napsal, jestli ti vaděj, tak je nečti a dej nám pokoj s nějekma tvejma debilníma woknama a nekritizuj, pochybuji že na woknech postavíš něco jako wz...

Ps: Už jsem se zas moc rozepsal, končím...
...porovnavat herni system s operacnim systemem?

kazde to je o necem jinem. kdo nedokaze pochopit alespon nekolik zakladnich features linuxu, tak samozrejme se mu ty nejvetsi vyhody zdaji jako 'drevni provoz' (uh to je zase jednou slovo buh:-) mozna se zase nekoho dotknu, ale imho nemam vubec radost, ze takovi lidi se cpou do programovani pro internet. a kdyz uz, tak maj zustat u svych FP a jinych nastroju ktere jim prinesl MaloMeky a pouzivat jejich system (ktery ovsem neni vubec zadarmo, takze na freewebech asi podporu nenajdes:-)
(nenapsal jsem to moc tvrde? omlouvam se...)

>Neexistuje nahodou nejakej Linuxovej patch na ty nazvy souboru?
...patch? to se pouziva na 'zaplatovani' chyb, ne? v cem vidis v filesystemu linuxu chybu???

m.s.
Já ho někde omylem sehnal asi za 21,- kč, nějaká extra nabídka od billa nebo co to bylo:o).
koho? ten patch nebo system :-) (myslim, ze se kdysi prodaval s mysi?) jinak spustit server s produkty od microsoftu te prijde nekolik tisikrat vice! pokud se bavime o serveru, samozrejme nemam namysli W95/98 - mikrosoft dela i vhodnejsi produkty :-)

m.s.
Fakt? No jo uz sem si vzpomnel - Notepad XP deluxe :-) Umi i ukladat!!!!
Win xp;)).
Win XP je vlastne experience = zkušenost, zážitek
z toho vyplývá že s Win XP budete mit opravdu špatnou zkušnost a zážitek, na který do přechodu na Linux nezapomenete.
<HTML>> >Neexistuje nahodou nejakej Linuxovej patch na ty nazvy souboru?
> ...patch? to se pouziva na 'zaplatovani' chyb, ne? v cem vidis v filesystemu
> linuxu chybu???

Patch muze byt i na rozsireni featur, ale problem je v tom, ze (pro) linux zatim hlavne programuji lidi pro sebe (ne pro BFU), takze nebudou delat neco, co jim pripada jako kravina.

Jestli myslis reseni na urovni apache, tak moznost to je ... mod_spelling tusim. S tim na me ale nechod, ani za nic nebudu delat neco, co mi pripada jako kravina.</HTML>
>Patch muze byt i na rozsireni featur...

mas pravdu (i kdyz podle prekladu...?). ale i tak nevidim v cem by bylo prinosne rusit neco, co je 'strojove' normalni a na vetsine systemu bezne a v jednom to chybi. proc si omezovat moznost pouzitych kodu (kdyz navic jsou pro cloveka tak pekne parovatelne:-) ?

m.s.
>>parovatelne
Překlep? Nepohcopil jsem...:o).
....Nesouhlasím, kurňa, pokud nemáš XP tak to padá dost na starým PC mi padali winy (98) několikrát denně! Nekecám!

Mam win2000 a Apache nespadl jeste ani jednou. Cela Triada bezi jako hodinky - bohuzel s jednou vadou. Nic neni perfektni a kdosi zpackal ovladani services s Apache, takze si startovat a vypinat Apache musim rucne (automaticke nastartovani funguje, tojo, ale problem nastane s restartem serveru pri zmene konfigurace). Neni to ovsem chyba win2000, ale samotneho Apache, protoze jine aplikace s tim nemaji sebemensi problem.

>>TY SI SNAD SPADL Z VIŠNĚ NE?!
>>VEN!!!!!!!!!!!!!
>>TAK TO JE KONEC... LIDI, ŽE SI MI TO JEN ZDÁ...

Potrefena husa :o)