Infix.Wz.Cz - Hodnoceni

PHOTOSHOP JE NEJLEPSI!
ad "freeware GIMP, .."

po nejake pauze zacinaji vyvojari pracovat na slibovane verzi 2.0

K dispozici je zatim jen prerelease candidate 1, ale urcite ji doporucuji k vyzkouseni.

Prefektni podpora PNG je samozdrejmost.

Binarky pro OS windows jsou k dispozici oddelene zde:
http://www2.arnes.si/~sopjsimo/gimp/unstable.html

1/ instalace (next, next, finish) knihoven - gtk+-2.2.4-setup-1.zip
2/ instalace (next, next, finish) GIMPu 2.0pre1 - gimp-2.0-pre1-i686-setup.zip
no neak to zkusim snad to pude ale tedka je horsi ta vec ze mne infix.wz.cz smazali a nevim proc..
add graficke editory:
Ja osobne pouzim na grafiku Ulead PhotoImpact XL a jsem nadmiru spokojenej. Mohu jen doporucit! Navic, co se tyka licence, PI je mnohem levnejsi nez napr. Photoshop. I s dopravou z USA me vysel na cca 5000...vzhledem k tomu, co umi a co k tomu clovek dostane jako bonus PROSTE NADHERA!
GIMPa jsem kdysi taky zkousel, ale nejak jsem nemohl prijit na chut tomu prostredi nehlede na to, ze mi to pod Woknama padalo :(
Peace lidi,
je pravda, že BMP není vhodný formát na www, ale když jde o malý obrázek, tak je výsledný soubor často mnohem menší, než JPG, GIF, nebo PNG. Mám to vyzkoušené!
NEIL: WTF?
obrázek 50x50 px, 4 barvy (žlutá, bílá, černá, šedá), bez velké snahy o zmenšení souboru

Corel PhotoPaint 8:

smiley.gif (bez průhlednosti, neprokládaný, optimalizovaný) - 362 bajtů
smiley.jpg (55% komprese) - 1,06 kB
smiley.png (neprokládaný) - 363 bajtů
smiley.bmp - 2,6 kB

Malování (WinXP):

smile.GIF - 2,05 kB / velká ztráta kvality!
smile.JPG - 1,75 kB
smile.PNG - 653 bajtů
smile.bmp (256 barev, na 16 je to hrůza) - 3,59 kB
to je zajímava statistika ;-)
2Freya:
tak mi to nejak nedalo :-) a presto, ze je to silne mimo tema, zkusil jsem pro zajimavost totez v GIMPu. Obrazek 50x50 px, tytez 4 barvy:

109 bajtů - PNG (neprokladany, bez vrstvy pruhlednosti)
256 bajtů - GIF (neprokladany, bez barvy pruhlednosti)
770 bajtů - BMP (komprese RLE)
1,43 kB - BMP (bez komprese)

Slusny vysledek ve srovnani s monstroznim PhotoPaintem :-)

No nic, ale abychom uz konecne tema BMP na strankach infix.wz.cz uzavreli
BMP je skutecne nevhodne pro ulozeni tak velkeho rastru jako byl testovany 50x50.

Nicmene na zminovanych strankach je BMP, pokud jsem neco neprehledl, pouzit jen k ulozeni 1x1 px dekorativnich obrazku (roztazenych na 10x10px), pro ktere plati ze je format BMP, tak i PNG či GIF dokazi udrzet v souboru pod 100 bajtu (tech 20 bajtu, ktere lze usetrit pouzitim GIF, uz nikoho nevytrhne) ... Samotna HTTP komunikace sestavujici prenos tohoto souboru je mnohem delsi. :-)
Ge0rge >> vždyť říkám, že jsem neměla žádnou snahu o zmenšování výsledného souboru :-) Třeba moje png by s klidem mohlo být poloviční... Ale máš pravdu, pár bajtů už je spíš otázka teorie než praktického využití.
2 Ge0rge:

Nemůžeš přece porovnávat 2 různé obrázky! Informace o rozměrech a barvách je nedostačující. Například GIF je 3x menší v případě, že tyto 4 barvy tvoří souvislé plochy (například čtverce).

Já jsem to taky zkoušel (ve Photoshopu) a dostal jsem se na 98 bajtů, ale toto o ničem nevypovídá - je potřeba si zvolit nějaký stejný obrázek.
stejny obrazek, ulozit jen pouzite barvy, pouziti vhodne komprese=co nejmensi vysledek v co nejlepsi pozadovane kvalite :-)
Jak to,že to nefunguje?A vzhled není úplně NICE.
     Michael Le