fonty

Dá se nějak do html stránky přibalit mé fonty?
a to myslis jako aby si je mohl nekdo stahnout nebo aby si tam snima mohl psat?
lze.. pomoci CSS
Pokud se na stránce mají použít fonty, které uživatel nemá nainstalované, vím o jednom trochu krkolomném řešení, které stejně funguje akorát pro uživatele IE.
Více na Intervalu...
http://interval.cz/clanek.asp?article=2711
@font-face {url('font');}
IE only ... myslim
http://www.jakpsatweb.cz/css_eot.htm
Freya: proc jen IE? Vzdyt je to zapis dle specifikace, nic krkolomnyho
A nefungovalo by to, třebas kdybych ten font nahrál rovnou na stránky? Jo, asi ne!
Sojkovec >> vycházela jsem z toho, co se píše v tom článku:
"S podporou stahovatelných fontů to není zrovna nejveselejší, překvapivě (vzhledem k implementaci dalších vlastností CSS2) je podporuje pouze Internet Explorer od verze 4.0."

WEFT (program vytvářející .eot fonty) je od Microsoftu. Nemyslím, že nějaký jiný prohlížeč se bude hrnout do Billových postupů...

Jednou jsem tím WEFTem zkoušela převést font Verdana, ale nemám s tím dobré zkušenosti, zaboha se mi nepovedlo donutit ho k použití diakritiky - ať nastavuju, jak nastavuju.

Není od věci podotknout, že takováhle řešení by měla být použita až po dlouhých a střízlivých úvahách o potřebnosti.
Freya: Times have changed.. je-li to i v oficialni specifikaci (a to je, ted jsem se tam dival), pak by to prohlizece podporovat mely.. ono zalezi na tom jakeho data je ten clanek
Opera 7.22 (myslim) nepodporuje z CSS jen Filtry a font-face ... stejne to neni dobra vec, staci picture ne?
Sojkovec >> 22.10. 2003.
Problém nevidím v @font-face, ale ve WEFTu a potažmo .eot. Ovšem netestovala jsem to... můžeš si dát tu práci, vytvořit si .eot soubor a přezkoumat jeho funkčnost, mě se do toho po dřívější zkušenosti moc nechce.
Freya: testovat to budu, az to budu potrebovat, ale lepsi se spolehnout na proverena pisma, ktera se najdou na vsech platformach (serif X sans-serif, ...)