wase zkusenosti a nazory na <iframe>

tak povidejte :)
me nak nevadej a docela pomahaj...
nikdy jsem nepouzil, nepouzivam a nepouziju
no ze zacatku jsem je pouzival ale ted uzne nelibi se mi to
ale nemyslim ze je to spatne reseni ono zalezi na tom co ty stranky nabizeji

trebas ebanka.cz tam maji take framy a nikomu to nevadi
Čim nahrazujete použití ífrejmů? (Bez použití PHP.)
bez pouziti php to uplne nelze
...a proto je nejlepší umístit stránku na wz, kde se dá includovat ;-)
<HTML>IFRAME?
pouzival jsem je ve 2pripadech:
1) kdyz jsem delal reklamni system (jinak to snad ani dost dobre nejde)
2) kdyz jsem delal online hry kde jejich soucasti je maly chat (jako na herna.centrum.cz kde to ovsem maji javou)</HTML>
Ja iframes pouzivam u Guestbooku. Pravda, obcas je to docela neprakticky...
Iframy jsou pořád lepší než framy, občas se tomu nevyhnu, určitě bych je nezatracoval, protože jejich použití je velmi jednoduché a pokud vím, zatím náhradu v html nemají.
Znám lidi, kt. maj v iframu celej obsah stránek - v "horní" stránce jen levej sloupec, kt. odkazuje do toho iframu - děsna prasarna, u malejch monitorů se to šíleně roluje. => iframe nenávidím
Proc rozjizdete tohle tema na tomhle foru uz asi po pate? :o))
pac me to zajimalo a sem pohodlny...

diky vsem
já ho požívám a používat ho asi budu (dokud nebudu mastit v PHP =) nesnášim, když kliknu na odkaz a místo malý stránky ve prostředku obrazovky se načte všechno znova (menu, grafika,...)
<HTML><i>načte všechno znova</i>

to sice ano,ale uz se to nacita z cache prohlizece takze je to velmi rychle</HTML>
Já jsem díky iframe dělal WYSIWYG online editor. Nenapadlo mě, jak by se to dalo udělat bez něj... Kdyby někoho něco napadlo, budu rád, protože iframe rád nemám.
třeba takhle nějak:

<div style="height:300px; overflow:auto">
<? include("něco") ?>
</div>

?
Freya>>> :))), jasně tohle ještě umím, ale nenapadlo mě, že bych v tom divu mohl jako uživatel editovat obsah (od toho je to editor) a formátování textu (od toho je to WYSIWYG). Teď to dělám iframe a executionCommand pomocí JS. V tom divu monžná vypíšu obsah, ale autor ho nebude moci editovat. Alternativní možnost - textarea - zase neumí nic jiného než plain text... Mohl byste prosím svůj příklad poněkud rozepsat, jak by to mělo fungovat?
Díky moc.
Sorry, s online wysiwyg editorem nemám žádné zkušenosti :-( Tím mým způsobem by mohla fungovat tak maximálně ta textarea.
Mohla by, ale nefunguje, právě proto, že je PlainText_only :((
iframe je jediný prvek, který se dá editovat a zvládá formátování textu... Bohužel.
Tak mě napadlo - mám problém, že na 1 počítači (běžná konfigurace, MS+IE6) z asi 30, na nichž jsem ten editor testoval, ten iframe ukaže na chvilinku obsah dokumentu, ten však poté zmizí a už do něj nejde nic napsat :)))) Potíž je v tom, že to dělalo zrovna na počítači klienta :(. Musel jsem to opravit "oklikou", ale skutečnou příčinu jsem nikdy nenašel - viním z toho ten iframe...
<HTML>online wysiwyg je IMHO nesmysl.. moc rad bych ho videl a podival se co umi</HTML>
Nesmysl to neni - ten muj toho neumi prilis mnoho (bold, italic, undeline font size a color) a navic je v admin sekci pod heslem.
Profi free online wysiwyg je na adrese:

http://www.interactivetools.com/products/htmlarea/
moc sem to tam nezkoumal, ale me to pripada jak textak....
Ona je to textarea Javascriptově nahrazovaná iframem. To kdyby náhodou byl JS vypnutý, aby se dal editovat alespoň kód. Jinak ta různě velká písmenka, tučné, a další blbinky v textaku neudelate.
<HTML>mno to je docela nouzove reseni... zajimalo by me kdo to pouziva</HTML>
presne tak... v cem muze byt on-line html-editor lepsi nez nakej normalni offline?