left i right současně v CSS - je to ok, nebo chyba?

Potřeboval bych poradit - použil jsem zápis viz níže. Všechno funguje ok (i mozilla a IE), ale nikde jsem nenašel, že by se používalo left i right současně pro levý a pravý roh. Neví někdo jestli je to správně? Bez toho se mi prostřední "sloupec" nepodažřilo dost dobře vycentrovat.

Nemůže mi to někdo testnout i na opeře?
http://www.abc-bazeny-sauny.cz/novecss/index2.html

Jaké máte zkušenosti s používání box hacků pro odstranění špatného zobrazení css v IE, viz. http://www.vitdlouhy.cz/clanky/box-model.html
(mimochodem, to byl ten problém se špatným odstupem jednotlivých boxů, kde se jednotlivé divy zobrazovaly v ie jinak než na ostatních prohlížečích)

Dík


.s_s{

padding: 10px;
position: absolute;
top: 80px;
left: 125px;
right: 120px;
border-style:dashed;
border-color:black;
border-width:1px;
text-align:justify;
color:black;
background-color:white;}
melo by se spis pouzit left a oproti tomu width
problém je v tom, že když jsem použil width, tak jsem měl sloupec s pevnou šířkou, kdežto s right se odkazuji na odstup od pravé strany a když je jiné rozlišení nebo když stáhnu okno myší, tak se stáhne i levý sloupec.
zobrazuje-li se to OK, je to OK
Hele, to je moc dobrý nápad...dá se to hezky využít v částečně elastickém třísloupcovém layoutu :-) To jsi vymyslel sám?
Správně to nejspíš je, CSS validátor na to ani nepípne.

Co se týče Opery, http://www.abc-bazeny-sauny.cz/novecss/index2.html se v ní mírně rozjíždí. Screenshot ti pošlu mailem.
Ten testovací kousek CSS (.s_s) tam vypadá naopak velmi dobře, protože (na rozdíl od ostatních prohlížečů) se div roztáhne na maximální možnou šířku i tehdy, když obsahuje třeba jenom jedno slovo.
Byla to tak trochu náhoda, pořád jsem nebyl spokojen s width, řekl jsem si že zkusím right ikdyž se mi to zdálo divné, že by to fungovalo, s width jsem si hrál celý den a pořád mi to nešlo :) Snad to pojede i na IE 5+,



To rozjíždění není, alespoň myslím v tom right, ale v tom, že nemám pořádně vyřešené posic. box hack, taky jsem si všiml, že prohlížeče různě reagují na stáhnutí okna na minimum. (některé hodí rolování - což je dobré, některé začnou objekty překrývat - což je horší podle mě).

Všiml jsem si jednoho problému, a nevím jak jej vyřešit a to: když dám divu width100% a přitom napíši jen slovo, tak se mi vykresluje rámeče ne na 100%, ale jen na šířku slova.

Jinak dík za ten screen.
>když dám divu width100% a přitom napíši jen slovo, tak se mi vykresluje rámeče ne na 100%, ale jen na šířku slova
...zvláštní. Zkusila jsem to na vlastním příkladu a div se roztáhl na 100%.
Můj test:
<div style="width:100%; border:1px solid black; background:#fed">
slovo
</div>

Ještě k http://www.abc-bazeny-sauny.cz/novecss/index2.html v Opeře: ten žlutý sloupek vlevo nechává přetéct text ven. Zkus si trochu pohrát s overflow. Taky je dobré jako vycpávkový text použít lorem ipsum, vypadá to pak realističtěji. www.lipsum.com
hmm, tak to já používám podobné řešení už spoustu <em>let</em>, ale funguje pomocí jiných vlastností. Ten prostřední vůbec nemusí být absolutně, ale stačí aby byl nastaven margin-left a margin-right a bude to to samý... ;)
Freya> neříkej, že jsi o takovém řešení nikdy nepřemýšlela? celkem primitivní! ;)
Bohužel mi margin right nefunguje, možná je to ale, špatně zapracovaným hackem box modelu, nebo chybami v IE, protože v Mozille mi to jede, ale v IE se mi toroztahuje mimo obrazovku :)
Raven > přemýšlím o spoustě věcí, ale hádala bych, že validátoru se takové řešení nebude líbit. Překvapilo mě to.
Freya: rekl bych, ze logicky vazby mezi urcitejma vlastnostma css validator nezkouma...
jde o to, že tam žádný odpor vůči logice není... řekl snad někdo, že si nemůžu udržovat odstup zleva i zprava? :-/
Pavel_D> chybu hledej v sobe, protoze to reseni vyuzivam a vzdy spolehlive funguje... ;)