> freehosting je horsi, nez placeny hosting, protoze kdyz mas freehosting, tak > si muzes delat co chces, ale kdyz ti ten nejaky clovek plati, tak ho
> upozornis a on se to pokusi opravit.
ano, to je spravny postreh, my se mj. zabyvame i poskytovanim komerniho hostingu, kteremu tato sluzba nema konkurovat, ale ktery ma misto toho propagovat
mira (admin) -> poskytni mi aspon web www2.wz.cz, kdyz jsem ho mel registrovany, tak by mi mohl zustat, ne?
Proc lpis na tom nazvu? Zarid si nekde redirect a pak muzes sve stranky presouvat po jakykoliv uctech a budes mit porad svou adresu.
kdyz jsem si tu zakladal svoji sajtu, rozhodl jsem se pro tenhle freehosting mj. taky proto, ze WZ maji rozumneho admina (presne tak mi to bylo receno).
ted ale jsem z toho trochu rozcarovany.
Mira: proc jsi ho neupozornil mailem, ze mu (treba do tydne nebo tak) smazes ucet, aby mel alespon cas si to vsechno zalohovat. nemyslis si, ze je trochu nezodpovedny ted', kdy uz je pozde, se omlouvat za to, ze ses na ty stranky ani nepodival (protoze kdyby ano, zjistil bys, ze to nejsou warez stranky a nemohl bys je [z tohoto duvodu] smazat).
ted' mam spis pocit, ze misto 'rozumnyho' admina osud nasich stranek stoji a pada na libovuli Stalina, kde si neni nikdo jistej, jestli bude jeho sajt zitra fungovat.
(no, to jsem trochu prehnal:) ale princip je snad jasny)
na druhou stranu musim uznat, ze dat reklamu na stranku, kde je pouze "vstupte", je zakazany (pokud se nemylim, je to i v pravidlech).
ale pokud se stejne tak nemylim, v pravidlech je i to, ze administrator se bude snazit resit pripadne neshody s pravidly a uzivateli "lidsky", tj. minimalne toho dotycneho informovat o tom, aby si rychle svoje stranky zazalohoval, ze mu je smaze.
skousnul bych i to, kdyby tenhle pristup admin nepraktikoval vuci lidem, kteri pravidla porusili evidentne a hrube. ale v tomhle pripade to rozhodne nijak jednoznacny nebylo. tak proc proboha mame administratora, kterej omylem (ano, omylem!) a jen tak z libosti a podle nalady nekomu nenavratne smaze jeho nekolikamesicni praci (stranky) aniz by mu cokoli rekl!?!
Ja mam s redirektama spis spatny zkusenosti ... navic mu spis jde o to, aby uzivatele co si pamatuji jeho starou adresu, tak aby se dostali bez problemu na ten jeho novy web ... tzn. aby si mohl dat redirect na to www2.
Radek
Radek -> bylo by to v tom stylu, ale udelal bych to tak, abych neporusil podminky. Ono nekolik tisic lidi denne je docela dost a takhle o to prijit.
imho: nekolik ticis lidi denne (unikatnich) uz je dost na to, aby jsi zvladl zaplatit vlastni domenu, hosting a mozna jeste neco vic :-)
m.s.
m. s.: to je moje starost, ne? :-) Mam u jedne firmy stryce, takze to problem nebude, ...
pardon, pardon... samozrejme, je to tvoje starost, ale tim ze jsi to vypustil do tohoto fora, tak jsi nam dal pravo do toho kecat, ne? :-)
jen jsem ti chtel naznacit, ze pokud opravdu mas navstevnost nekolik tisic UIP denne, pak bych se neponizoval kvuli nejakemu freehostu, ale uz by stalo tu navstevnost nejak zuzitkovat... :-)))
tvoji zminku ohledne stryce jsem nepochopil...
m.s.
ze muj strejda je u jedne firmy, ktera poskytuje webhosting. A tak to u nej budu mit, aspon doufam :)
aha... uz chapu, ty jsi moji predchozi poznamku pochopil tak, ze jako budes mit problemy? :-) no to mozna ano, ale puvodne jsem to myslel tak, ze s takovym unikatnim presne cilenym trafficem uz stoji za to neco podniknout.
takze to napisu trochu jinak:
imho: nekolik ticis lidi denne (unikatnich) uz je dost na to, aby jsi Z TOHO zvladl zaplatit vlastni domenu, hosting a mozna jeste neco vic :-)
m.s.
>>mozna jeste neco vic :-)
Co máš na mysli:o).
Lukasik
cokoliv :-) proste jsem tim chtel rici, ze by na provoz to mohlo vydelat a mohlo by i neco zustat ...
m.s.
hm, ale s ireklamou...:o).
to: spider
from: keen
>ze muj strejda je u jedne firmy, ktera poskytuje webhosting. A tak to u nej budu mit, aspon doufam :)
nechces mi zpracovat taky nějakou slevu na hosting a doménu?
taky mě tedka z webuzdarma smazali mý old games, tak zase zacinam znovu na adrese: "top secret"
Kukasik -> nemam ireklamu a ani ji moc neverim.
Keen -> Ja zatim vubec nevim jiste, jestli mi to poridi, ten muj strejda neni zadnej reditel te firmy :) Ale kdyztak bych ti poridil subdomenu zadarmo a mohl by jsi mit neomezeny transfer... Ale zatim s tebou mohu vymenit tu ikonu...
nevim, ale asi by bylo lepsi takovou presne cilenou navstevnost zuzitkovat jinak, nez spolehat na to, jak se pan Grill a jeho administratori vyspi :-) nemam zadne prime zkusenosti, takze to nemyslim zas tak osobne (jsou to jen zprostredkovane zkusenosti)... na ireklamu se hodi imho web, kterej je ma spatne pouzitelnou cilenou skupinu (nebo vubec zadnou) a navstevnost maximalne nekolik set unikatnich lidi denne...
pokud spider nekeca a nekolik tisic UIP denne tam ma, tak bych to nesveroval v zadnem pripade ireklame! ale to je slozite na to, aby se to probralo v diskuzi a navic to je know-how, se kterou se malo kdo bude ochotne delit :-)
m.s.
m.s. -> ted uz tech 1000 nemam. (mam ted opravdu minimum :-(((( ) Ale dnes to zase regnu vsude mozne, takze snad to bude ok...
to: spider
from: keen
tu subdoménu bych bral zadara ;) s neomezenym transferem
uz me z webuzadara smázli asi desetkrát,
tak cekam kdy to udelaj zase, ale ted uz neporusuju zadny pravidla
zdrojaky ikon nejdes u me na vebu
> ... a navic to je know-how, se kterou se malo kdo bude ochotne delit :-)
a nemohl by jsi treba alespon naznacit ?
Radek
:-) ja nijak kvalitni know-how v tomto nemam, osobne zadny vetsi projekt neorganizuji. ja udelam web podle prani, dostanu za to zaplaceno a dalsi osud uz je v rukou toho, kdo to provozuje.
ale pokud se chces poustet do neceho vetsiho, chce to asi navrhnout jakysi 'obchodni model'... pokud budu delat nejaky obecny portal, vyhledavac, emailovou sluzbu apod, je dost tezke na neco originalniho prijit a hlavne to dotahnout do konce, protoze tam je treba sance udelat nejkou navstevnost, ale o reklamu tam bude minimalni zajem a cena bude dost nizka.
ale napriklad udelam web o kytickach :-) prinasejici pravidelne kvalitni informace, ktery ma navstevnost treba 1000 UIP. to uz je podle me docela dobre cilena skupina, do ktere se da s reklamou dobre trefovat. za zacatku muzu treba zkusit domluvit se s pripadnym pritelem, kterej ma knihkupectvi a nabizet (samozrejme za nejakou provizi) nove knihy z jeho nabidky, ktere maji neco zajimaveho pro botaniky... pokud tvuj kolega ma treba zahradnicke potreby, jeste lepe se daji nabizet treba semena (kdyz ke kazde kvetine u popisu a fotky pridas link na objednavku atd..).
proste to chce byt podnikavej a originalni. pripoustim, ze to neni jednoduche (a to predesle napsane je hodne teoreticke - ale chtel jsi to:-) ale cas od casu se nekomu podari trefit do cerneho :-)))
m.s.
hm, ja moc velky prenosi na tom novém webu nebudu mít, ale nějaká sleva by se mi taky hodila... Ale potřeboval bych domenu 2ho radu...:-).
> a to predesle napsane je hodne teoreticke - ale chtel jsi to:-)
Ju, diky Martine ... ja taky samozrejme od tebe necekal bodovy seznam: 1. udelej to; 2. udelej ono; 3. zaregistruj to tamhle ;-) ...
V soucasnosti si ani nedelam nejaky ambice s tema svejma kytickama prorazet do sveta, ale to co jsi napsal je vic nez zajimavej namet :o) ... ten web vzniknul tak, ze si sestricka chtela udelat interntovej herbar kytek, ale kdyz jsem ji videl, jak to pise ve FrotPagei, tak moje programatorsky srdce krvacelo :) ... a taky trosku z rivality, protoze kamarad zpracovava podobnej web a ja si proste rek, ze to udelam "lip" ... timto zravim sveho konkurenta Martina K. ;~)
Z toho, co jsem dosud zjistil, udelat web neni zas az takovej problem ... s UIPama je to trosku horsi, ale ikdyz si clovek pohraje s vyhledavacema, tak je to imho na nic, kdyz drtiva vetsina navstevniku konci hned na titulni strance ... tedy, zasadni a nejtezsi problem je to, co jsi napsal ...
> ... web o *xyz* prinasejici pravidelne kvalitni informace
... a to da opravdu fusku :)
Radek