IE 5.5 a 6.0

Jaký je rozdíl mezi interpretací padding a margin u IE 6.0 a IE 5.0, příp. 5.5? Moje stránky se zobrazují OK v IE 6.0 i Mozille, ale ta 5.5 to mírně rozhodí...
rekl bych, ze vubec zadny, ve vsech verzich spatny...
Rek bych ze stejne 90 % lidi pouziva IE at tu kdokoli obhajuje jakykoli prohlizec :o)) Takze pro me jo tento prohlizec nejpodstatnejsi a ostatni pouzivam jen na kontrolu chyb :o))
<HTML>ale hovno spatny... sojkovce mel bys vedet ze tak, jak kazdy nadava na IE ze zere vsechno, ze to neni jeho chyba na strane programatoru, ale je to cilene.... je tolerantni proto aby se stranky zobrazily dobre nebo aspon nejak narozdil od ostatnich shitu co si rikaji browser.. ja IE fandim a jediny proc to kontroluju napr ve firefoxu, tak aby tam pak nevlezla nejaka lama a nemachrila ze nic neumim kdyz mi to zobrazuje spatne napr. opera...
vzdyt jde o surfovani ne o to kdo predvede supervalidni kod ktery je stejne k nicemu</HTML>
seš dneska nějakej nabroušenej :-p
IE se snaží a v novějších verzích už umí aspoň vykreslovat i ve standardním módu (i když ten má taky mouchy), ale stejně mám radši prohlížeče, které nekecají a prostě dělají, co se jim řekne.
Souhlasim Mirou (Masterem) hehe svata slova.
Hele Freyo uz si nekdy neco pochvalila nic ve zlem jen me to tak napada. :o))
Tak jo, někdy, až se mi něco bude zase líbit, tak to pochválím :-)
Hehe tak tomu neverim. :o) Pises zase líbit, tak to pochválíš ale ja jsem tady nasel same kritiky ale pochvalu zatim zadnou. :o)) A jak tu tak procitam forum tak mi to pripada ze tady vsem vladne freya :o))) A ted uz raci mlcim protoze Freya se do me hned pusti :o) Predem diky :o) I zeny maji sve dny, mesice, roky :o))
hmm, takže člověče pomož si sám...
kdyby mi ale opravdu někdo chctěl pomoct, tak je to na:
http://www.deda.wz.cz/aktuality. Podívejte se na to nejdřív v IE 6.0 a pak IE 5.5 - ten pravý sloupec je o dva pixely vedle.
nejsem žádný webový guru, stránka je to jen pro zasmání, ale strašně mě to vrtá hlavou - už jsem styl přepisoval dvakrát a stále jsem na nic nepřišel...
<HTML><i>Souhlasim Mirou (Masterem)</i>

Ja nejsem Mira :)</HTML>
Aha tak jo Mastere mam v tom nejakej bordel hehe :o))
Mastere, opravdu nechci tva jak nekdo poznamenal "svata slova" nejak vyrazne napadat, ale co ma spolecneho napriklad chybna implementace box modelu, neuplna implementace css, png, s nejakou toleranci browseru ?

Opravdu mam pocit ze jen napadas, ale nezohlednujes, nebo zamerne skryvas vsechna fakta...
doporucuju MYIE2! nadstavba na IE
je to bombastickej prohlizec... fakt good... neserou vas vsechny ty okna v liste START... ale je to fakt dobre udelany :)
2Master: a jeste jedna drobna poznamka k
"vzdyt jde o surfovani ne o to kdo predvede supervalidni kod ktery je stejne k nicemu"

Webdesigner/Coder je jen malokdy _placen za surfovani_. Od nej se spise ocekava ze odvede kvalitni praci a preda bezchybny produkt.

Validita kodu rozhodne neni k nicemu. Definice komunikacniho formatu a predpoklad jejiho dodrzeni na vsech zucastnenych stranach jsou zaklady (fungujicich) komunikacnich technologii.
<HTML>HTML nedelam... ale abych pravdu rekl jeste jsem v teto diskuzi nepotkal nikoho kdo by byl schopny svoje znalosti uplatnit na profesionalni urovni... vetsina se jen chlubi co vsechno o CSS a HTML vi ale v praxi to vypada sice validne,ale nepouzitelne pro profi vyvoj. takze az mi tu nejaky boxmodelovy csslayoutovy mistr vytre zrak rad zmenim nazor na vse co rikam v teto diskuzi.</HTML>
Master: Na to jsem prilis mlady a nezkuseny. BTW box-model neni u IE tolerantni, ale SPATNY.

IMHO tolerance spociva v tom, ze nejake prekrizene, popr. neuzavrene tagy s chybejicimi povinnymi parametry, ci naopak obsahujicimi dle specifikace neexistujicimi parametry, se proste neberou tragicky, a neni problem dokument postavit/vyrendrovat.
> jeste jsem v teto diskuzi nepotkal nikoho kdo by byl schopny svoje znalosti uplatnit na profesionalni urovni...

...protože v téhle diskuzi se vyskytují převážně mladí uživatelé a začátečníci. Mrkni se na interforum :-)
hmm, to by bylo proti jeho presvedceni ...
Pro Wrata: chybka 2px neni nic moc, me to soupe dva divy vzajemne asi o 20px (tim mysli rozdil mezi polohou u 6,0 a 5,0) a kamosovy stranky sou pod starsim IE uplne podelany... (a kod ma validni vcetne css)
asi neudelas nic maximalne se dohodnout s gatesem aby ti udelal patch
to Sčot:
díky že ses aspoň podíval (narozdíl od ostatních) :-) těší mě, že v tom nejsem sám ale nějak hacknout by určitě šlo. takže kdyby jsi náhodou přišel na to jak, tak dej vědět ...