www.7zbabelych.wz.cz -- DILO BOHA? :)

muzete se mi mrknout na stranky? je tam snad vse co ma byt.. veskerou pochvalu i kritiku VITAM
fakt celkem pekne, jen 2 pripominky co me trkly hned na prvni pohled:
- nesnasim hlasky typu "optimalizovano pro ...", ten web vypada lip nez bych cekal po takovem uvitani
- co ten nedved? nova akvizice nebo co? :-)
vstupní stránka:
Působí na mě velmi sympaticky, akorát ty tabulky jsou dost škoda.
Když už jsou stránky jednou schopné fungovat i v něčem jiném, než je IE, nemá imho vůbec cenu psát tam "optimalizováno pro..." - akorát to kazí dojem.

hlavní stránka:
To množství grafiky mě až trochu praštilo do očí. Jak je to celé velké?
Je škoda, že v mém Firefoxovi skončí světle šedé pozadí kousek pod copyrightem, ale vedlejší sloupce pokračují vesele dál.

Položkám horizontálního (zeleného) menu při nájezdu myší zčervenají ty uříznuté růžky. Je to schválně? Já takhle výrazně barvím kousky obrázků, kterým pak chci nastavit průhlednost. Ale jestli to je záměr, tak sorry :-)

Líbí se mi, že to je schopné přežít i bez té proklamované Javy.
S vypnutými obrázky to je bohužel mnohem horší...

Přijde mi to poněkud těžkopádné, zvlášť při pohledu na zdroják. Ale vypadá to moc krásně.
jj je to hezke.... skoda jen te uvodni stranky ...no ale banner tam byt musi;-)
ta grafika - mam pomale pripojeni takze je jasny ze me to sere ale zase na druhou stranu kdyz po nacteni z toho vyleze neco takoveho tak i velikost stranky nevadi
Moc hezké....
btw. Trochu to ale kazí ten Nedvěd, taky sis mohl vybrat někoho dekorativnějšího...;-)
Jsem docela prekvapen, ze se tu rozebira muj web, ale coz.. nanestesti jsem na to byl upozornen od jednoho cloveka, za coz mu patri muj dik a tudiz se tu muzu ke vsemu vyjadrit ;) Ten nadpis diskuze je prvni co me opravdu rozesmalo :) Ale jinak jsem si peclive precetl vsechny vase poznamky a podnety a nad nekterymi opravdu popremyslim a treba je zohlednim na webu ;) Jsem potesen, ze nekterym se web libi, a treba se i na web nekdy vrati a tim podpori nas tym ;) Predem dekuji za vase dalsi podnety a navrhy, s pozdravem Cipino.
<strong>to FREYA:</strong><br />
<strong>ad tabulky:</strong> tabulky ano - na tabelova data; pokud jste myslel(a) tabulky na vstupni strance (index), tezko bez tabulek zarovnate objekt do stredu jak vysku tak i na sirku..proto je tam tabulka (pokud mi reknete reseni beztabulkove, rad predelam)<br />
<strong>ad optimalizovano pro.. :</strong> s tim mate pravdu, jen sem tim chtel naznacit, aby se clovek napr. Vy (kdo pouziva prohlizece napr. na jadru Gecko) nedivil, kdyz se jim stranka nezobrazi spravne (viz. zminovany copyright)..<br />
<strong>ad menu:</strong> s temi ruzky je to zamer, jsem rad ze si nekdo toho detailu vsiml<br />
<strong>ad vypnuté obrázky:</strong> pravda ten kdo si vypne podporu obrazku jeho chyba a ti ostatni co pouzivaj napriklad textove prohlizece tem to nezavidim, ale imho to nastesti neni vetsina uzivatelu.<br />
<strong>ad zdrojak:</strong> ano neni prilis dobre napsan, ale snazim se na tom zapracovat ;)<br />
<strong>ad velikost grafiky:</strong> jelikoz jsem spis grafik, tak se snazim o maximalni optimalizaci obrazku s ohledem aby to jeste bylo dobre "zkoukatelne", ale priznavam pro modemisty to zrovna prochazka ruzovou zahradou nebude.<br /><br />
<strong>to ALL:</strong><br />
<strong>ad Nedved v logu:</strong> mno je to takova modla ceskyho fotbalu (teda alespon pro nekoho) a je symbolem toho, ze fotbal opravdu umi ;) Co by jste si tam predstavovali vice dekorativniho ...?<br /><br />
omlouvam se za trosku delsi prispevek, ale kdyz mam moznost rad se vyjadrim :)
sorry, nak to nebere tagy :/
heh, zrovna jsem k těm tagům chtěla pogratulovat jako k povedené recesi :-)

Zarovnání do středu na šířku se v CSS provádí tak, že obsahu (který je většinou široký něco přes 700px) se nastaví margin:auto. A body by mělo mít text-align:left, kvůli IE.
S vertikálním centrováním je to těžší, protože málokdy vím, jak vysoké to ve výsledku bude. Někdy to šidím tak, že to prostě relativní pozicí odstrčím o nějaký odhadnutý kousek dolů, ať je to vysoké, jak je to vysoké.
Ale v případě každé trošku obsažnější stránky, která zabere třeba jednu celou výšku okna, tohle není až tak horký problém.
Uz bez tagu :))
Horizontalni zarovnani to je samozrejme jasne, ale prave to verticalni je problem ... to se spravne docili jen tabulkou ;)
Nevím co máte proti takovému použití tabulek. V tomto případě jsou použity dle mého úplně v pořádku...
> V tomto případě jsou použity dle mého úplně v pořádku...

V takovém případě jsem docela zvědavá, jaké použití tabulek by "nebylo úplně v pořádku" ;-) Ta tabulka na vstupní stránce je použitá jen kvůli zarovnání, s tabelovými daty nemá nic společného. Takové postupy v mých očích trochu shazují jinak moc hezký web.
Ale tady se už dostáváme k obvyklé diskusi na téma "tabulky jo!/tabulky ne!
", a já v tomhle nejsem nijak nestranná... :-)
Souhlas, na vstupni strance je ta tabulka jen kvuli zarovnani a tudiz si trosku protirecim, kdyz rikam ze tabulky jen na tabelova data (viz prispevky vyse), takze to predelam .. ;)
Moooc peknej web, jen pod IE 5.0 to je dost rozhazene. Schvalne se na to zkus mrknout. Asi budes muset trosku prekopat CSS, abys to prizpusobil. Ja se nedavno potykal s uplne stejnym problem. Jinak grafika opravdu skvela, moc se mi to libi :)
Dik za tip z IE5, bohuzel IE5 nemam (spis bohudik ze ho nemusim pouzivat ;)) btw nemuzes mi poslat screen jak to v tom IE5 vypada, abych si udelal predstavu?
Ja ho taky nepouzivam, ale nedavno jsem jsem s tim mel podobnej problem. Musel jsem rozbehat staricke W98 a v nich PHP, abych to tam ted vzdy zkontroloval.
Ted na IE5 nejedu ale muzu ti to celkem lehce popsat. Proste ty jednotlive casti (leve menu, obsah, prave menu) nejsou vedle sebe, ale pod sebou... a jeste mirne ujizdi pozadi. Asi to bude chtit pohrat si s vlastnostmi float, clear a mozna i sirkou tech DIVu.
preci jen jsem ukoristil jeden comp s IE5.0, takze mas 2 screeny v mejlu :)
<HTML>nice</HTML>
Nechci ozivovat mrtvolu, ale jeste k tomu Nedvedovi a te dekorativnosti...

Co treba tohle: http://www.ap-wallpapers.wz.cz/others/amy_taylor.htm