Zkuste zhodnotit i tohle

Casto tu jsou nejaky navrhy na zhodnoceni. Mohli byste se kouknout i na znc.wz.cz?
Pekne...
vypada to dobre a i ta stranka s reklamou se mi libi
ale...
jak mas menu tak blue tam moc nesedi a potom po najeti na odkaz by bylo dobre kdyby se to pozadi udelalo pres cely radek
moc pěkný a vydařený web co se týče grafiky a desingu.

by Sargas
V IE je to moc pekny, ale co to vyvedlo v Firefoxu...
Totalne se rozhodila vsechna nastaveni pisma. Barva, velikost, zarovnani...
Kdyztak nekdo napiste, jestli vam to dela take, nebo jestli je to chybka u mne.
Jojo, Mozilla to nezobrazi good....
Sargas: Nechte uz toho s tim desingem nebo se to fakt jeste ujme..:-)

Mamlas: Vypada to hezky, ale chtelo by to vychytat, aby se to zobrazovalo korektne i v me ohnive lisce...
Pěkný, pěkný a pěkný !

Petr
v opere po prechode mysou ponad menu cela stranka poskakuje. Tabulkovy dizajn :-(
po grafickej stranke pekne.
V Gecku to vypadá ohavně.
Ten obrázek maníka s bombou by mohl být kvalitnější.
Kód je zbytečně zastaralý.

V majoritním prohlížeči to je docela hezké.
albertino: myslis blue jako to pozadi po najeti mysi? S tim celym radkem to jede, ale asi jenom pod MSIE.

Non_E: ja teda nevim jak je to s mozillou, nijak jsem ji nezkoumal, ale prvni co bylo kdyz jsem ji spustil, bylo, ze jsem si vsim jejiho neumeni zobrazit CSS. Ale jak rikam, nezkoumal jsem ji, takze nevim jestli to tam jde nekde zapnout.

Freya: Diky za pripominky, nechapu, cim je ten kod zastaraly? Tim, ze je to v tabulce? Diky za vysvetleni

All: Fakt diky za pripominky. A jeste muzete mi vysvetlit v cem jsou tabulky spatny? Diky
<tr>, <td>, <td>, <td>, <atd>, <atd>... je to značné množství zbytečných značek.
Kdybych tu sepisovala, proč je lepší stavět layout s CSS než s tabulkami, bylo by to jenom opakování mnohokrát řečených argumentů, které jsou vidění třeba tady:
http://www.jakpsatweb.cz/weblog/archiv/2004-01.html#182323
http://www.pixy.cz/blog/2004_01_archiv.html#1074594674
Mně osobně na tabulkovém layoutu vadí hlavně to, že je to prasárna. Sprosté zneužití tagu k úplně jinému účelu, než k jakému byl navržen. Je to stejné, jako používat <blockquote> coby náhražku padding-left. Tož tak :-)

Ale ten kód není zastaralý jenom tabulkami. Je prostě nesémantický: <i>, <b>, <br><br>, bgcolor, bordercolor... Toho všeho by se dalo zbavit.

Pro začátek bych aspoň vyměnila <b> za <strong> nebo <h1> - <h6> a <i> za <em> nebo <cite>. To nevyžaduje žádné změny technologií, které ten web drží pohromadě, a bude to modernější.
Jo dobry..
Moc hezky..:)
Freya: Diky. Zkusim s tim neco udelat. Ale porad mi nejde do hlavy, proc nahrazovat <b> ze <strong> atd., když to plni uplne stejnou funkci, jestli se nemylim
Protoze to znacne vadi tim co cumej do zdrojaku :).

2allSKILL0RS: Neni nahodou dilezitejsi vylsedek, a to co dostane uzivatel, nez to co je ve zdrojaku, cemu 75% brouzdalu nerozumi?
V moderní době oddělujeme strukturovaný obsah a informace (HTML) od vizuálních efektů a dalších dochucovadel.
Dobře strukturovaný a sémantický kód se mnohem snáz propracuje do vyšších příček ve vyhledávačích. S takovým dobře označkovaným obsahem (kde mám nikoli tučný text, ale zdůrazněný text - jde o význam, ne o formu) se dá následně líp pracovat a vyhledávací boti mu můžou i do jisté míry "rozumět".
Navíc moderní zdroják zpravidla není plný všelijakých mnohonásobně zanořených tabulkových vláčků, brbrbrbr a nbsp-nbsp-nbsp konstrukcí a v konečném důsledku se rychleji načítá (přičemž můžu snadno dosáhnout i toho, aby se načetl nejdřív skutečný obsah a až poté navigace a přídavné šaškárny).
Tag <b> ten text jenom ztuční, nic víc. Tag <strong> skýtá mnohé další možnosti a tučné písmo je pro něj jenom třešničkou na dortu.
Přepsat těch pár tagů není nijak heroický výkon, a přitom se to časem vyplatí :-)
Freya: jeste bohuzel dlouho to takhle imho nebude, realny rozdil mezi <strong> a <b> je zatim jen par slov na w3.org....
Tak to dost pořádně nechápu. Alespoň dva rozumný důvody proč psát <strong> a ne <b> ?

Nechci jen slyšet, že to je teď moderní, jako nahrazovat:

<span style=font-family:Arial>blala</span>

namísto

<font face=Arial>blala</font>

... je zase pravda, že já teda taky CSS používám častějc!

Petr
"<span style=font-family:Arial>blala</span>
namísto
<font face=Arial>blala</font>"
...sorry, ale tenhle příklad je hloupost. Dalo by se pochopit <span class=nejakatrida>blala</span> (i když to je taky nouzovka, častěji by se měl použít tag, který má nějaký význam - třeba em, cite nebo ten zmíněný strong).
Atribut style je přežitek, protože separaci vzhledu od obsahu przní skoro stejně kvalitně jako <font>. Když CSS, tak externě.

Teď ty dva rozumné argumenty do pranice mezi <b> a <strong> (jejíž výsledek už je stejně jasný, <b> nemá šanci ;-)) :
- <b> ovlivní jedině běžné vizuální zobrazení, kdežto <strong> je značka nezávislá na výstupním médiu. Třeba slepecká čtečka na ni reaguje zvýšením hlasu, fulltextový pavouk dává takhle zdůrazněnému textu větší váhu... Strukturované HTML bývá přístupnější.
- <b> je i na pouhé ztučňování mnohem méně zdatný prostředek než CSS. <b> umí udělat jenom "tučné písmo". CSS rozeznává více stupňů: normal, bold, bolder, lighter (nebo 100 - 900). I když na tuhle laskominu by to ještě chtělo lepší podporu prohlížečů.

Když mám krásně strukturované HTML a vzhled dělám externím stylem, k čemu by mi bylo nějaké ubohé <b>, kvůli kterému bych se musela hrabat ve zdrojovém kódu? Není lepší do zdrojáku jenom občas nakouknout a brutální zásahy dělat spíš do stylesheetu? :-)
Add Freya:

Fajn, už tomu rozumím.

Petr
Freya: tak to zacinam delat pomoci CSS. Stahnul jsem si Tvoji stranku (tu cast s knizkama). Jen abych se kouknul jak to mas reseny. Jak jsem do toho koukal, tak bych se chtel zeptat, jakej je rozdil mezi *identifikatorem* a *tridou*. Neni to jako u JavaScriptu, ze *identifikator* musi byt pro jednu stranku jedinecnej?

Poisoner: souhlasim s Tebou, ty stranky tam nejsou k tomu, aby se cumelo do zdrojaku, ale na vysledek. Bohuzel je fakt, ze kdyz jsem se na to kouknul v Opere, vypadalo to tak jak melo, jen trochu poskakovalo to menu. No a v jakykoli odnozi Netscapu to vypadalo hrozne.

Ty co vyrabej prohlizece jsou magori, proc se nemuzou drzet nakyho standartu!

http://www.webstandards.org/
Mamlas >> probůh, snad se někdo fakt neučí z mojeho zdrojáku?! :-) Ber ten stylesheet s rezervou, má taky svoje mouchy... Jj, id je na jedné stránce jenom jednou, class může být víckrát.
hanyZ: Jen tak mimochodem, moc ohnivych lisek neznam - jestli ona to spis nebude cervena panda:))
Myslíš Mozilla Red Panda? Tento prohlížeč je ovšem určen převážně pro jihovýchodní asii. Doma ho nemám...