target

Existuje nějaká validní obdoba tagu target?
target je atribut :-)

Bohužel, s tímhle ti nepomůžu... frámy nepoužívám a směrování do nových oken už taky pomalu tone v bažině minulosti.
Pokud vím, tak směřování odkazů do oken jde jen targetem a pomocí javascriptu.
Jinak ti nepomůžu, protože framy nepoužívám stejně jako Freya.
Místo framů je lepší div, protože tam jde nastavit barva rámečku styly, okraje a různé další blbosti :-)
Dělat to JavaScriptem je pěkná sviňárna - ne každý ho podporuje. Prohlížeče target podporují, i když to třeba není validní (ověřeno v praxi ;)). Takže dvě možností:

a) dělat v Transitional verzi
b) vykašlat se na validitu a atribut target tam prostě dát

Nebudu mluvit o důvodech, proč používat směrování do nových oken, v praxi jsou situace, kdy to JE NUTNÉ.
Freya: Chybyčka se vloudila :-)

No jinak co se týče těch framů, tak kvůli nim to není, ty už taky dlouho nepoužívám, ale protože tam mám pár map, tak potřebuju, aby se načetly do nového okna. Takže to tam asi budu muset nechat no. Ale naopak jedna stránka kde ta validita není zas tak nevadí.

A ještě když už jsme u toho JavaScriptu. Je tam nutné uvádět language a noscript? Validátor tohle taky nebere, i když už jsem to vyřešil přes include, ty nepočítá. Je to jenom takový dotaz.
Dělat to JavaScriptem je pěkná sviňárna...

2Nípal: Kde si na tohle přišel? Pokud chceš mít validní XHTML 1.1, tak ti nezbývá nic jinýho, než použít na otevření novýho okna javascript! Pokud má někdo JS vypnutej, tak v tom případě se odkaz otevře o okně stávajícím, ale nijak neomezuje funkčnost webu! Pokud někdo na webu použije JS, tak to nemusí být hnedka prasárna (není to prásárná v případě, když při vypnutym JS není nijak omezena funkčnost webu)!

2Eagleeye: Atribut language neuváděj, stačí když tam máš type="text/javascript"! Tag noscript není IMHO validní...
Element NOSCRIPT je plně validní i v XHTML 1.0 Strict nebo 1.1...
2Novis: Já mám radši JS less stránky ;) Pokud chci použít atribut target, buďto se vykašlu na validitu (horší varianta) anebo použiju Transitional verzi DTDčka (tedy HTML 4.01 Transitional - XHTML nepoužívám, nevidím důvod, proč ho používat, a v čem je lepší - dokud tedy nemá plnou podporu prohlížečů - , ale také má transitional verzi)

Přišel jsem na to, že je JS na nová okna prasárna, z vlastní praxe - kolikrát se mi stalo, že nefungovaly js směrování do oken - nu, přepisovat potom ručně odkaz do query prohlížeče je taky zdlouhavý a pracný ;)
2 . : Chybicka se vloudila ;)...