Hodnocení: infix.wz.cz

> Jinak k tvemu webu dobre to kopirujes :-)))

sorry, tohle jsem nějak nestihla - k čemu se tahle věta vztahuje?
no a uz to jede vsude...
Freya: pride mne ze nektere zdrojaky si okopcila..
Sacred Empire >> používám některá všeobecně známá řešení popsaná třeba v článcích od Pixyho a netajím se s tím (zrovna tyhle články totiž používá každý druhý). Ale kopírování je něco jiného. To by znamenalo kradení zdrojáků přímo z běžících webů, což není můj šálek kávy (hrnek čaje, půllitr piva) ;-) Btw, které zdrojáky se ti zdají zkopírované?
Koukam na zdrojak a pride mne ze nektere useky jsou proste jine od ostatnych jako kdyby jsi to brala od ruznych zdroju..
sice mi není jasné, co přesně máš na mysli, ale zní to zajímavě :-) Kdybys měl nějaký konkrétní příklad, třeba bych ti k tomu mohla říct něco víc...
no kazdej web ma svoji logiku, logiku jakou ma ten clovek co ho psal, ale ty tech logik mas nekolik..
myslíš třeba to, že stylesheety píšu někdy "vodorovně" (všechny vlastnosti pro jeden selektor v jednom řádku) a někdy "strukturovaně" (každá vlastnost má vlastní řádek)? Jasně, střídám to podle nálady. Zapisuju věci tak, jak se mi to v danou chvíli zdá nejpřehlednější.
A samozřejmě, tohle je čtvrtá verze mého webu a od té třetí tam některé konstrukce zůstaly, protože jsem na nich neshledala nic závadného. Je možné, že se to trochu liší. Vyvíjím se, pořád hledám lepší postupy. Nejsem stroj :-)
Sacred Empire: A i kdyby, okopirovat si nejaky bezny zpusob reseni, to je proste uceni, a s tim, ze si do nej zahrnu vlastni grafiku, napad, to je tak jako tak OK. Pripada mi, ze nekteri tady se proste na tech dobrych snazi za kazdou cenu objevit jakoukoliv "chybu", i v pripadech, ze zde vicemene zadne nejsou (chyby budou vzdy a vsude, realita neni matematika).
Sojkovec: myslis ze je ok okopcit neco ciziho dat tam vlastni obrazky a napsat pod to vlasctni copyright(nemyslim freyu ale obecne) ze je to ok ? uz se ti stalo ze ti nekdo vzal celej tvuj clanek kterej si smolil tak dlouho a dal si ho na webik a podnej si napsal &copy Jmeno ? mne se to stalo a je to svinstvo byl jsem nasranej pac je to humus.
Sojkovec nemluvil o kradení zdrojáků z normálních stránek, ale o kopírování fragmentů kódů z článků a návodů pro webdesignery. Třeba na Intervalu, u Pixyho nebo na ALA. Zlodějna je samozřejmě sviňárna a nikdo ji tady neschvaluje...
A nemyslite ze nej nejlepsi si napsat vlastni ? Ja kdyz si s necim nevim rady tak se nekde podivam jak je to reseny potom to zkusim podle toho a kdyz na to pridu tak si napisu vlastni a lepsi(php)..
Normální věci si píše každý sám. Ale občas někdo vymyslí chytrý CSS hack, a je přece blbost nepoužívat ho, protože není jenom můj, když ho mají skoro všichni ostatní. A samozřejmě, že 95% těch naučených řešení si následně upravuju k obrazu svému.
No to je sice pravda ale veta ", a je přece blbost nepoužívat ho, protože není jenom můj, když ho mají skoro všichni ostatní." se zda takova kdyz to delaji ostatni tak proc ne ja ?
Nevím, jestli nedokážeš nebo spíš nechceš pochopit, jak to myslím. Kolik webdesignérů používá třeba podtržítkový hack? Skoro všichni, kteří ví o jeho existenci. Odmítáš si třeba čistit zuby zubním kartáčkem, protože to dělají i všichni ostatní?
predtim jsem nemylsle zrovna css hack, ale obecne, copak je to hezke se podivat na web a podivat se na druhej a zjistit ze jsou uplne stejny ? ze autori si jen okopirovali html kod a zmenili jen title a obsah ?
Nic...
Obecně je každého věc, do jaké míry bude užívat volné templates. Můžu tě ujistit, že webdesign dělám pro ukojení svého kreativního ducha, takže nějaké přehazování samotného obsahu není můj případ. Nebudem to řešit, stejně jsme asi každý mluvili o něčem jiném...
jj