Kdo má výtvarné cítění, pomoc...

Chtěl bych oživit svůj web nějakou grafikou, ale nevím, jak na to a co by se tam tak hodilo, napadají mě akorát růžové míčky někde okolo textu. Prosím pomozte.
Dík
D.
P.S.:Já vás pak za odměnu naučím žonglovat :))
Od základů bych to předělal, je dobrý mít nějakej grafickej program, nejlíp Adobe Photoshop (taky to s ním trochu umět) a třeba na papír si načrtnout návrh.
Někdy není na škodu projít několik webů a mrknout se, co a jak vypadá (nemyslím tím kopírovat)

Petr
Ale s trochou námahy na to nemusí být ani photoshop. Grafika u mě je vytvořená především pomocí Malování a i teď využiju Photoshop tak akorát na zapracováni textu do obrázku, protože v některých ohledech jsou programy jako Malování k nezaplacení (hlavně tím, že mám úplnou kontrolu nad tím, co dělám).

Tím jsem samozřejmně nechtěl říct, že je Photoshop k ničemu, je to velmi dobrý pomocník, ale chtěl jsem vyvrátit, že na tvorbu grafiky musí být nějaký extra program.

http://foxcentrum.mysteria.cz/index2.php
Malování je imho naprosto nepoužitelný program. Neumí totiž nic. A když píšu "nic" tak myslím "vůbec nic". Co se nástrojů zde obsažených týče - nedají se použít na nic jiného, než na přiblblé čmárání.
DoubleThink: No je pravda, že moc funkcí nemá :-))))
Ale i tak se s ním dají udělat dobré věci. A na takové mikroskopické práce nebo tehdy na vytváření černobílých log na mobil je dobrý pomocník
Doublethink: pripojuji se , malovani je opravdu nepouzitelne na webovou grafiku. Photoshop patri skutecne k tomu nejlepsimu.

Zakladatel threadu se ptal na vylepseni svych stranek, na nejaky napad, editor ... neptal se na to jak nejsnaz udelat cernobile logo na mobil :) .. ja pouzivam malovani pouze na "printnute" /tipnute obrazky z her ..., ale ani to me prilis neuspokojuje, tudiz zacnu pouzivat nejaky multi program viz. Hypersnax
to David: celou stranku bych nejak ohranicil / rozdelil aby bylo zrejme kde je hlavicka, paticka , obsah a urcite bych nahoru vyrobil nejake to logo a mozna s tou modrou bych taky neco provedl. Moc se mi nelibi, je to takova napul jedovka. Udelal bych to jako prechod, ze by ty stranky prechazely ze svetle modre do tmave modre...ted to zni sice silene ale spusta CSS sablon to tak ma a vypada to fakt v poho ...

Pouzij photoshop :)
Malovani? MSPAINT? Tak to ne, je to opravdu nepouzitelny :-))
No je pravda že nic moc...
Já sice začínám s webem ale mám (Corel Photo Paint)- velmi užitečný prográmek.(já, který neumí malovat i kdyby nad ním stáli všichni svatí tak v Corelu jsem mistr Picaso.

tvůj web chce trochu(moc) upravit.Ale trochu námahy to zpraví...
Pro začátek by tomu mohla bodnout nějaká nenápadná grafika u některého okraje stránky, třeba i obyčejný barevný přechod. Případně zapracovat na nějaké zajímavé grafické hlavičce (s textem se dají dělat divy - tuhle stín, támhle nějaký ten reliéfní efekt, a hned to je lepší). Nemusí to být plné obrázků, bohatě postačí jeden výrazný kus :-)
A jak říká 22kozoroh, hodně tomu může pomoct už trocha práce přímo s layoutem, kódem, CSS. Znám stránky, které neobsahují ani pixel grafiky, a přitom nevypadají špatně...

Taky používám Corel PhotoPaint. Mám doma i nějaký starší Photoshop, ale na Corel jsem prostě zvyklá... Jinak, pokud se nechceš pouštět do pirátství, existuje freeware Gimp (neznám ho z vlastní zkušenosti - nemůžu posoudit, jak je ve skutečnosti dobrý, ale lidi ho chválí).

A Malování? To by si zasloužilo uhořet na hranici...
Gimp nema chybu, nvic je multiplatformovej...
Freya:

To já to mám v čem namalovat, ale nevím, co tam namalovat. Zatím jsem tam dal ten samý obrázek, který je v úvodu, jen jsem ho zmenšil a otočil.
Když nevíš, jaký obrázek, prozkoumej různé databáze volných textur (přihodím link) a něco z toho vyrob, třeba vyřízni jenom nějaký motiv... trocha proužků, čtverečků nebo puntíků nemusí být na škodu. Ale samozřejmě se to hodí jenom tam, kde se to nebude tlouct s textem a snižovat jeho čitelnost.

http://www.k10k.net/
http://www.squidfingers.com/patterns/
Photoshop má u mne jedno mínus: Nemůžu ho nainstalovat, ani kdybych chtěl. Prostě to nejde. GIMP je skvělý grafický editor a navíc je free. To jsou 2 plusy proti Photoshopu.