Programy na editování HTML aneb jak snadno udělat z www mistrovské dílo

Kit: eeeeee já to tam mám dvajkrát? on totiž kámoš to jejich kódování používá a něco mi dával na web takže to tím bude vysvětleno... nemám rád majkrosoft, ale používám ho (ne v kódování)
riza-do: A proč máš na svých stránkách tento nápis :

Pokud nemáte zapnutý IE (Internet Explorer), tak si ho zapněte !

, když tak nesnášíš Microsoft? :P
riza-do: Zarazilo mě to, že v xml máš windows-1250 a v meta zase UTF-8. Kromě toho to má do XHTML daleko, protože Ti tam chybí spousta párových tagů. Takže nejenže to tam máš dvakrát, ale z toho jednou blbě.

Svou nenávist k Microsoftu bys mohl vyjádřit alespoň kódováním ISO-8859-2 nebo chceš-li v UTF-8.

hanyZ: Taky jsem to nechápal. Jak mám MSIE zapnout, když ho nemám?
hanyZ: už jsem řekl, nemám rád majkrosoft, ale používám ho :)

Kit: taky jsme už napsal proč... a je to psaný pokud vím v HTML což se od XHTML docela odráží... Stránky maj k validitě docela daleko, takže hlavně že fungují jak mají ne?

Ale fakt mě zaráží to, jak vby se majkrosoftu nakláníte, vy ho snad rádi máte?
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
riza-do: Podle mne je to deklarace XHTML 1.0 Strict. Nebo snad platí !DOCTYPE html? Nějak mi to neladí.

Nevím, jak Tvé stránky mají fungovat a skutečně netuším, proč bych si měl zapínat MSIE.

Tím, že jsem od Microsoftích produktů odešel, jsem tak nějak odešel i od nenávisti k němu. Když mě někdo vidí, jak čistím jeho Windows od virů, červů, spywaru a podobné havěti (i bez antiviráků), tak občas tvrdí, že jsem k nim ztratil nejen nenávist, ale i úctu :-)

Primitivní a zároveň komplikovaný operační systém mi nestojí za to, abych ho nenáviděl. Třeba taková chybová hláška "Paměť nemůže být read" na http://pit.wz.cz/crash.html mě vždycky trochu pobaví, i když je to spíš vlastnost nezáplatovaného MSIE.
"Windows XP nemůže být vir, protože viry jsou malé a občas něco dělají"

Nech moji stránku jaká je, já taky nestuduju tvůj zdroják, hlavně že funguje... a ani v Mozille a snad ani Opeře (v Opeře jsme neviděl) tak není zrovna nějaká hozná...
... navíc viry jsou zdarma...

Nechám Tvoji stránku na pokoji. Pouze mě vyprovokovala primitivní ochrana proti zobrazení zdrojáku a tak jsem se chtěl už jen ze zvědavosti podívat, co před zraky ostatních skrýváš. Můj zdroják si můžeš klidně prohlédnout, nic tajného tam nemám.
2riza-do: sice nejsem přítel nekonstruktivní kritiky, ale když se o tom zmiňuješ - sorry, ale tvoje stránka (mám na mysli index na riza-do.wz.cz, na další zkoumání nemám sílu) je podle mého názoru příšerná v čemkoli, akorát že v mozille jinak. Nemluvím o kódu, dejme tomu že ten je uživatelům ukradenej, ale ten design je... no .... děsnej. Ale uznávám, že to je OT, já jen žes tak vyskočil.
Nikdo učenej z nebe nespad, takže myslím že by bylo lepší se nad dobře míněnými radami spíš zamyslet, než se hned bránit.
Kit: tak v mím taky ne... jo je to primitivní ochrana, ale proti těm kterejm to je funguje dokonale, protože oni neznajjí Zobrazit-Zdrojový kód.... je to pro takové primitivy... :) jinak to není určitě kůli zdrojáku, ale obrázkám co přibudou :)

dis: ono to bude spíš na vkusu, třeba index je příšernej, onot o docela příšerně vypadá... ale neyslím že Osobní Stránka (odkaz na indexu) vypadá hůř než ta jeho... možná mám moc sebevědomí kdo ví, prostě si to nemyslím... ale zároeň ani neříkám že je krásná... mě se prostě líbí...
editor: všechny OS -> JEdit
linux: JEdit, jed, emacs, vim, sed ;-)
win: JEdit, notepad, Mozilí editor.
Pro ostatní JEdit (www.jedit.org)

riza-do: v mÝm. Ve slově mým se píše tvrdé Y. Ta čeština....

ostatní: co byste dělali, kdyby všichni měli perfektní weby! Dyť by to byla nuda...
;-)
win: JEdit, notepad, Mozilí editor, PSPad.
no když chceš psát tak bezchybně, tak je to 'mém' - spisovně...
mém je spisovně, mým je ok, mím je hrubá chyba.
>> linux: JEdit, jed, emacs, vim, sed ;-)

Marek: Už Tě vidím, jak edituješ HTML sedem :-)
BTW: Už jsi zkoušel ed? Je podobný sedu, pouze výsledek ukládá do původního souboru.

Teď si uvědomuji, že sedem by se dala hezky generovat postranni menu... Nene, na to se m4 hodí lépe :-)
Pro ty uplny začatečníky jako jsem já bych doporučoval jednuchej Microsoft World
to je ale veliká, VELIKÁ chyba, začínat ve wordu... to už radši "Přední Stránka", neboli tedy FrontPage :-)
Marek: Microsoft World? Naštěstí Microsoft něco takového dosud nevyrobil a pevně doufám, že se tak ani nestane. Jinak MS Word je asi nejhorší metoda, jak začít dělat www stránky.
Kit: no jo sedem to jde tuho.

Hele vyskytl se tu druhý Marek. Ale jsme dva! Asi se začnu vyskytovat jako Rik...
..nebo jako Marek z Markova. Co je lepší? (-;
Marek z Markova je bezesporu lepší...
Tak já se teda začnu učit v něčem jiným.
MICROSOFT WORLD M2 TAKY NEZAUJAL.
Nechci někomu lézt do zelí, ale JPW (-; neboli pro Marka: www.jakpsatweb.cz, dobrý začátek i poradce. Možná na začátek stačí FP (teď mě budou kamenovat, ale zkus to). FP je FrontPage. Možná i jiný z mnoha písadel na html a příbuzné. Mnozí tu doporučovali PSPad - je to česky a prý je dobý, nevím, nepoužívám.
Podle mě je absolutně nejlepší notepad.
Marek: Microsoft World nezaujal nikoho, protože neexistuje.

T2Fuser: Notepad nejlepší není, ale je rozhodně lepší, než např. MS Word. Zřejmě jsi ještě nepotkal ten správný editor. Vždyť se Notepad ani nedá programovat!
Říkám "podle mě", a editory moc nepoužívám. Stránkám se ještě nevěnuji ani rok.