CSS background

Jdou použít v jednom divu 2 různá pozadí, třeba jedno fixlé u horního okraje a druhé u spodního...?
Asi ne, co.
v jednom Divu afaik sotva... Budes muset udelat divy dva...
To fakt nejde. Ledaže by jsi použil tabulku (a obrázky)...
U jednoho prvku ne, ale můžeš tam někam fláknout další pozicovaný div s jiným pozadím. Záleží na tom, jestli se ta pozadí vzájemně překrývají, pak by určitě bylo těžké udělat to aspoň trochu sémanticky (žádné <img />, když jde o grafiku pro design!). Ale nějak to rozhodně půjde.

Kdybys sem předhodil layout, mohli bychom přijít na nějaké konkrétnější odpovědi :-)
Hmmmm... ale bylo by to dost dobrý! Hele Freyo, nechceš těm cardům co CSS vytvářej navrhnout, aby todle udělali? :-)
meca >> a proč jim to nenavrhneš ty? ;-)
Freya >>> protože sem lama... :-)
Podceňuješ se.
meca: to ja taky... alespon, ze se vyznam v manualech :-)))
Freya: No to já se zamyslel jen tak teoreticky:-) Samozřejmě mě napadlo řešení s jedním divem s pozadím u horního okraje a k němu zespoda připláclým divíkem s druhým pozadím. Ale kdybych chtěl třeba aby text z toho horního divu přesahoval do toho dolního pozadí...

Jó, řekl bych, že ta možnost více pozadí v jednom divu by stála za zvážení...

meca: Tvoje stránky se mi líbí a dokonce máš i správně napsáno "Něco o mně" :-) To měla blbě i Freya, abych ji trochu práskl...;-)
hanyZ >> s tím druhým divem jsem to myslela trochu komplikovaněji: pošoupneš ho relativním pozicováním tak, aby spodkem seděl na spodku divu s prvním pozadím. A někam tam frkneš ještě další div s textem a pak to z-indexem srovnáš tak, aby text byl na vrchu. Bude to předivované, ale myslím, že by to mohlo fungovat.
Jo to je řešení, ale dost krkolomné. Když jde v CSS nastavit třeba různý styl rámečku vlevo, vpravo, nahoře etc., proč neudělají kruci možnost pozadí horní, pozadí dolní, pravé, levé.....? Vím, že brečím na špatném hrobě..:-)
mi vice pozadi u prvku taky schazi.
hanyZ >> Dřív sem tam měl taky " něco o mě" , ale pak jsem si tady nechal ohodnotit web a někdo ( myslim, že Freya ) mi řekla že tam má být mně ...