Kritika webu

Tak pozrite si to... nie je to nic prevratne(mne osobne sa to az tak super nepaci:)), ale je to moja prva page a vobec prve programovanie z jazykom HTML. Takze chyby mi vytknita a pucte ma :D www.blizzard.wz.cz
V koř. adresáři ti chybí soubor index.html, takže tam toho zatím asi nikdo nic neuvidí. Popřípadě zadej skutečnou cestu na nějakej soubor.

Petr
zdrojovy kod:
- chybi DTD
- je tam malo css a hodne HTML formatovani (napr.: BGCOLOR="lightblue" TEXT="olive" LINK="darkred" VLINK="darkred" ALINK="darkred") kdyz upravujes vzhled stranky, tak by se to melo delat v css.
- meta-tag s informaci o kodovani

toto jsou jen ty zakladni veci, ktere bys fakt mel pridat/opravit. chapu, ze je to prvni stranka. preji do budoucna hodne uspechu. doporucuji zavitat na www.jakpsatweb.cz a tam si cist...
To mirrda:

řekni mi adresu, protože já se tam nemohu dostat.

Díky, Petr
mi to jede normálně, má tam index ;) teda teď už ne.. :'( ale menu je zde! http://blizzard.wz.cz/menu.html
a taky mas blbe odkazy na Kontakt a Foto.
Jelikož je to první a pokusná stránka, nemá asi moc cenu rýpat do jejích nedokonalostí. Za svou první ručně napsanou stránku, která funguje, si každý zaslouží velkou pochvalu :-)

Ale přál sis kritiku, takže tady je:

Na vstupní stránce by odkaz na téma "vstupte" měl být výrazný a velký. Co velký - obrovský! Ten malý odkaz "tu" jsem málem nezaregistrovala.

Veliké nápisy "welcome" nemají moc velkou sdělnou hodnotu, takovým nápadným písmem do <h1> bych napsala"Blizzard", "Blizzardův web" nebo tak něco. Prostě opravdový hlavní nadpis.

V <title> by měl být jak název konkrétní stránky, tak název celého webu. Doporučuju např. tvar "Blizzard: Moje první stránka" nebo "Blizzard | vstupní strana".

Na hlavní straně je nadpis, dva obrázy a kupka odkazů. A přitom třeba takové News jsou věc, která si o umístění na hlavní straně přímo říká. Dalo by se to poskládat tak, aby se tam vešly.

Některé stránky (např. ankety) ještě nefungují.

Některé stránky (např. http://blizzard.wz.cz/pg-fotoneal.html) jsou v navigační hierarchii zanořené až o pět úrovní, což dělá strukturu informací celkem složitou. Na tohle je vhodná tzv. "doplňková drobečková navigace" (často ji potkáš v katalozích typu Seznam, Atlas atp.) - to znamená, že na té zanořené stránce bude napsáno třeba "Sport > Basketbal > NBA > Shaq", nápisy uzavřené v patřičných odkazech.

Jinak časem, až se v HTML trochu víc otrkáš, zkus míň používat formátovací tagy a atributy. To jsou ty, které ovlivňují jenom vzhled, ale neříkají nic o významu textu - např. <center>, <font>, <u>, <i>, bgcolor, vlink... Je vhodné nahradit je sémantickými značkami a vzhled měnit pomocí CSS.

Samozřejmě, že těch chybek je tam víc, ale na první stránku je to velmi nadprůměrné. Chválím hlavně nepropadnutí kouzlu animovaných gifů :-)

btw: HTML není programování, zrovna se to tu někde okolo probírá...
Ok... diky. Ten index nesiel preto, lebo som tam este nieco robil. A CSS este programovat/pisat neviem. Ale tie chyby pozrem a opravim! :D
A ten odkaz na foto nefunguje preto, lebo tam este ziadne fotky niesu:) A ten kontak!? Pozrem.... dik
To Blizzard:

Jestli to je první stránka, tak si určitě pochvalu zasloužíš, protože každá sebemenší práce by se měla ocenit a já na tom kdysi nebyl o nic líp. Ale učit se, učit se a učit se!
mi tato stranka na to, ze je prvni taky pripada hodne nadprumerna. podivejte se na mou prvni hruzu: http://www.mujweb.cz/www/soldiers.cheater

a taky jsem si tlacitka pro vstup ani nevsiml a myslel jsem, ze ta vstupni stranka je cely web.
Ten vstup uz som opravil. A Freya, diky s tim 'fotoneal' uz som to spravil tak ako si mi poradila. Dufam, ze to je dobre :)