flash?

Lze flash nazvat progr. jazykem?
ja bych rekl, ze spis ne... i kdyz.. kompiluje se to.
No prostě, umimi jen jeden progr jazyk: PHP, ale kdyby CSS a HaTlaMatLa tak 3 ...
TAkže umíš jeden....
neni vsechno programovaci jazyk, co se kompiluje. a naopak
S Flashem nemám sice žádné zkušenosti, ale myslím si, že to programovací jazyk je. V opačném případě bych mohl tvrdit, že třeba Visual Basic programovací jazyk není a asi bych byl ukamenován :-)
basic JE programovaci jazyk. treba zdrojak v takovym qbasicu, co byl v dosu, se nekompiloval, ale interpretoval. to zustalo do ted. kdyz delas neco ve vb, tak si to muzes hned spustit bez kompilovani - interpretuje se to. az to mas odladeny, tak to zkompilujes. interpretovanych jazyku existuje vic. co treba takovej javascript nebo php?
na druhou stranu treba zdrojak dokumentu v latexu se kompiluje a neni to programovaci jazyk. btw jsem v latexu taky nikdy nedelal
jinak jsem nerikal, ze flash programovaci jazyk neni. ale tim nerikam, ze je. proste to nevim, protoze jsem s nim nikdy nedelal.
Flash samotný je binární soubor. Pokud k němu přibalíme projektor tak je to samostatný spustitelný program. Flash bych rozhodně nenazýval programovacím jazykem, stejně jako bych takto nenazýval obrázek ve formátu JPEG nebo GIF.

Flash si nenapíšete v notepadu (narozdíl třeba od konkurenčního SVG)

Co bych ale programovacím jazykem nazval je ActionScript (script ovládající Flash animaci).
A DoubleThing o tom asi něco ví :-)
DoubleThing... lol :-)