list-style-image

Právě jsem si všiml docela zajímavé věci. Když použiju obrázek pro nečíslovaný seznam, který je vyšší, než výška písma v seznamu, tak pak Mozilla špatně počítá velikost DIVu, ve kterém je tento seznam umístěn (vypadá to jako by vzniklý přírůstek výšek jednotlivých položek Mozilla v konečném určování rozměrů nebrala v potaz). Má to pak dost nepříjemný důsledek u absolutního pozicování, kdy je sice výška toho DIVu správná, ale při odvozovánípozice absolutního DIVu zezdola (bottom) to dělá bordel.

Zajímavé je, že IE a Opera ten absolutně pozicovaný DIV na desetinku sekundy zobrazí stejně jako Mozilla, ale pak ho hned posunou do správné polohy.

Jako řešení mě napadá snad jenom použití menšího obrázku nebo zvětšení řádkování...
Zajímavé. Neměl bys někde příklad? Zkoušela jsem to sama vyrobit, ale najít v tom ten popisovaný bordel se mi nepovedlo...

Je ale pravda, že jsem tak jako tak vykopala na světlo světa šílené podivnosti (třeba když IE v jednom momentě přičetl paddingy všech položek seznamu do výšky divu, ale vykreslil je dolů, až pod seznam, jako nějakou divnou mezeru).

Seznamy jsou jedna z mála věcí, kterou opravdu každý prohlížeč kreslí jinak - třeba ten můj pokus je jiný v IE, jiný v Mozille a ještě jiný v Opeře. A pak, aby se v tom někdo vyznal...